ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!








ΠΕΝΘΙΜΑ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 



ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, ημέρα έναρξης της συζήτησης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής (Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Καραμπελιάς) και αυτοί που όχι μόνο συμμετείχαν αλλά συνέβαλαν αποφασιστικά στην οργάνωση όλων των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία (Μιχάλης Πατσίκας, Όθωνας Ιακωβίδης), προανήγγειλαν τα επόμενα βήματα του Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για την μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την συνέντευξη τύπου παρακολούθησε η Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος του Διοικητού Συμβουλίου του ΙΗΑ – International Hellenic Association, η οποία μάλιστα έκανε και μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση (παρατίθεται παρακάτω αυτούσια).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η έκκληση να ηχούν πένθιμα κάθε μισή ώρα, από το πρωί έως το βράδυ, οι καμπάνες των εκκλησιών σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο διαρκεί η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την «Συμφωνία των Πρεσπών».

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου, τον συντονισμό της οποίας έκανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος, ήταν τα εξής:

Νέα συλλαλητήρια: Ανακοινώθηκε ότι οι διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στον Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είχαν από πέρσι την πρόθεση την ημέρα ψήφισης της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρξει συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών που θα καταγγείλουν ειρηνικά το ξεπούλημα Ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης ολόκληρων αιώνων.

Μέσα στο πνεύμα αυτό, εάν η ψήφιση γίνει Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα γίνει νέο συλλαλητήριο από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Εάν η ψήφιση αναβληθεί για Παρασκευή ή Σάββατο ή Κυριακή κ.ο.κ.ε. το νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της ημέρας ψήφισης της επαίσχυντης συμφωνίας.

 Όλοι οι πολίτες που αντιτίθενται στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καλούνται να επαγρυπνούν καθημερινά ώστε να δώσουν βροντερό παρών.

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και πρακτικά δεν του αναγνωρίζεται καμιά εξουσία, μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών (α) αναπέμποντας αιτιολογημένα την συμφωνία στην Βουλή μετά από ενδεχόμενη ψήφιση της. Λόγοι υπάρχουν πάρα πολλοί τους οποίους και γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί εύκολα να επικαλεστεί. (β) Εφ΄ όσον το άθροισμα αποστατών και κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίσει για δεύτερη φορά την συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να παραιτηθεί στέλνοντας ηχηρό πολιτικό μήνυμα για την τεράστια δυσαναλογία λαϊκής βούλησης και κυβερνητικής απόφασης.

Καταγγελία επεισοδίων: ‘Όλοι οι ομιλητές κατήγγειλαν την σκόπιμη διάλυση της μεγαλειώδους, σύμφωνα με όλα τα ξένα ΜΜΕ, συγκέντρωσης από οργανωμένες ομάδες λίγων μόνο ατόμων οι οποίες είχαν αποκλειστικό έργο την διάλυση της συγκέντρωσης με εντολή της κυβέρνησης. Όλα τα νέα συλλαλητήρια θα καταβληθεί προσπάθεια να περιφρουρηθούν, να είναι ειρηνικά και μέσα στα πλαίσια των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

  1. Με τις 105 πυραμίδες-ορόσημα, που ξήλωσαν οι Σκοπιανοί (24/25-11-2018) από τα σύνορά μας, τί έγινε;… Ξαναμπήκαν στη θέση τους;…., θα ξαναμπούν;…. ή θα τις τοποθετήσετε στη Βόρεια πλευρά της πλατείας Συντάγματος;…………… …Ε

Comments are closed.