Αθήνα προς ΝΑΤΟ: «Τουρκικά υποβρύχια κάνουν βόλτες στο Αιγαίο» - Διάβημα διαμαρτυρίας προς την «Συμμαχία» η οποία «σφυρίζει αδιάφορα»

Υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατέθεσε επισήμως πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα όπου καταγγέλλεται η ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων στον βυθό του Αιγαίου
καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν εισηγήσεις να επιδοθεί διάβημα επί τούτου, ακόμη και ως το επίπεδο του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το υπόμνημα σύμφωνα με την «Καθημερινή» επιδόθηκε από τους αρμόδιους Έλληνες διπλωματικούς και στρατιωτικούς αντιπροσώπους στο ΝΑΤΟ και τονίζεται ότι τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού κινούνται και πραγματοποιούν ασκήσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν δεσμευτεί και περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά και νησίδες και την περιβάλλουσα αυτών ελληνική χωρική θάλασσα για τον Σεπτέμβριο και μέρος του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, τρία υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές σχεδόν στο σύνολο του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκαν περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και τα βόρεια της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του μήνα, έξι ελληνικά υποβρύχια κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.

To ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του pronews.gr το οποίο στις 30 Σεπτεμβρίου έγραφε:

«Λίγες ώρες μετά την επίσημη άρνηση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν της Συνθήκης της Λωζάνης και την πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών του Αιγαίου, η τουρκική κυβέρνηση βάζει "φωτιά" στο Αιγαίο με δύο ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε και υλοποιεί στην πράξη αυτή την αμφισβήτηση:

Συγκεκριμένα με τις ΝΟΤΑΜ  Α4233/16 και Α 4232/16) που εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών, τονίζουν ότι οι περιοχές αυτές δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας!

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ ,παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947

Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης

Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ επισημαίνεται ότι όχι μόνο το έδαφος των νησιών αλλά και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά ζώνες (and/or her territory) πρέπει να αποκλεισθούν από τις ελληνικές ασκήσεις.»

Επιβεβαιώνει επίσης το ρεπορτάζ του pronews.gr το οποίο στις 5 Οκτωβρίου έγραψε για την αιφνιδιαστική μετάβασή του πρωθυπουργού στο  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) το οποίο οφείλονταν στο γεγονός ότι ήθελε να παρακολουθήσει τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων και μαχητικών που «με ιδιαίτερη ένταση στο Αιγαίο παρενοχλούν τα πλοία του ΠΝ και τα μαχητικά της ΠΑ.»

Τότε γράψαμε ότι «στο Μαξίμου υπάρχει η σκέψη να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις που παρενοχλούν τις ελληνικές για να μην υπάρξει περαιτέρω ένταση και συνεπώς κάποιο ατύχημα.»

Έτσι στην Αθήνα κατέληξαν στο να στείλουν στο ΝΑΤΟ επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας μήπως και η «Συμμαχί» δεηθεί να τηρήσει την νομιμότητα. Αλλά για να έιμαστε ειλικρινείς μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν περί αναθεωρήσεως της Λωζάνης, η οποία έλεγε  «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικά κανάλια για να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο» και επί της ουσιας επιτρέπει στην Τουρκία να προχωρήσει τα σχέδιά της, δεν το βλέπουμε και πολύ πιθανό να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Ποιο πιθανό είναι να προκύψει κάποια «σμβιβαστική» ανακοίνωση η οποία επί της ουσίας αφού δεν θα καταδικάζει θα δικαιώνει τους Τούρκους για την στάση τους αυτή.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. μακαρι να γινει ενας πολεμος με τους τουρκους...και θα παρουμε την πολη αλλα και πανω στην αναμπουμπουλα θα στειλουμε στον ταφο ολους τους προδοτες πολιτικους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κυβερνηση οσο και να διαμαρτυρεται δεν την ακουει κανεις ( ΝΑΤΟ) . Αυτο γινεται εδω και πολλα χρονια !!!!! Καντε κατι αλλο τοτε ! Βρειτε τι , μη χανετε χρονο !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας τότε δικαιολογημένα οι στρατιωτικοί να είναι επιφυλακτικοί όταν προαναγγέλονται τα χειρότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ:
  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί, ορκισμένοι στρατιώτες στο όνομά μου, που με βλέπετε να παραδίδομαι σε χέρια εχθρικά και δεν μιλάτε!
  Φωνάζετε για τον μισθό σας αλλά μένετε βουβοί μπροστά στην υποδούλωσή μου! Σεις ορκιστήκατε να με φυλάξετε με την ζωή σας! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;
  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;
  Ξεχάσατε πως είσθε Έλληνες.
  Ξεχάσατε το χρέος τιμής απέναντι στην ιστορία σας.
  Καιρός να ξεχάσετε κι από ποιους κυβερνιέστε και να θυμηθείτε από πού κατάγεσθε για να κάνετε υπερήφανους τους απογόνους σας όπως οι ήρωες προγονοί σας.
  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σίγουρα δεν προσδοκούμε η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία να ομοιάζει κατ’ ελάχιστον στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος όταν το νερό δεν έφθανε για τους στρατιώτες του, έχυσε και το δικό του προτιμώντας να διψάσει μαζί τους! Άλλωστε η σημερινή ηγεσία, δίνει έντονα την αίσθηση ότι είναι αποκομμένη από τη βάση, προσπαθώντας να εξαγοράσει χρόνο παραμονής στο αξίωμα. Αν οι διοικούντες δεν είναι ικανοί να υπερασπίζονται την τιμή των Ε.Δ με θάρρος και παρρησία, ας προβούν τουλάχιστον σε αξιοπρεπή παραίτηση και δημόσια καταγγελία αν σέβονται το αξίωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ. ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

   Διαγραφή
 6. -"Καί βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορά τῆς ἐβραιουργιᾶς, πού εἶπαν νά μᾶς σβήσουν τήν Ἁγία Πίστη, τήν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιά δέν μᾶς θέλει μέ τέτοιο ντύμα Ὀρθόδοξον. Καί ἐκάθησα καί ἔκλαιγα διά τά νέα παθήματα.
  Καί ἐπῆγα πάλιν εἰς τούς φίλους μου τούς Ἁγίους. Ἄναψα τά καντήλια καί ἐλιβάνισα λιβάνιν καλόν ἁγιορείτικον.Καί σκουπίζοντας τά δάκρυά μου τούς εἶπα: "Δέν βλέπετε ποῦ θέλουν νά κάνουν τήν Ἑλλάδα παλιοψάθα; Βοηθεῖστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοί οἱ μισοέλληνες καί ἄθρησκοι, ὅ,τι πολύτιμον τζιβαϊρικόν ἔχομεν. (Στρατηγός Μακρυγιάννης)!!
  -"Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ πασά μου ρώτησα τον πούτσον μου τον ίδιον, κι εκείνος μου απάντησε να μη σε προσκυνήσω κι αν έλθεις καταπάνω μου, ευθύς να πολεμήσω".
  Βρίζοντας και πολεμώντας (Γεώργιος Καραϊσκάκης).
  -Παρά τις εντολές που είχε να διασωθεί εξουδετέρωσε την ιταλική επίθεση με την ηρωική του αντίσταση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τελική νίκη σε βάρος των Ιταλών πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του παραγνωρισμένος και ξεχασμένος απ’ όλους, φίλους και συμπολεμιστές. Δεν υποχωρώ από τα σύνορα και δεν παραχωρώ στον εχθρό Ελληνικό έδαφος. "Κρατάω Καλπάκι"(Στράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος)!!
  -Παρά τις εντολές που είχε να διασωθεί, θέλησε να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων, διατάσσοντας τους άνδρες του να διαφύγουν προκαλώντας στους γερμανούς μεγάλη φθορά (περίπου 230 νεκροί).Λίγο πριν εκτελεσθεί από τους γερμανούς σε ερώτηση γιατί δεν εγκατέλειψε να διασωθεί απάντησε απλά "έκανα το κθήκον μου". (Λοχίας Δημήτριος Ίτσιος)
  Τόσο η σημερινή πολιτική, όσο ιδιαίτερα η στρατιωτική ηγεσία έχουν δείξει δείγματα γραφής, όχι μόνο αδυνατούν να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού, αλλά συνηγορούν περί συνειδητού και επικοινωνημένου αφανισμού της χώρας.
  Αυτό όμως που εμείς δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε είναι να θυμόμασθε πως είμασθε Έλληνες.
  Να θυμόμασθε το χρέος τιμής που έχουμε απέναντι στην ιστορία μας και σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]