ΠΟΝΗΡΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ύποπτες, κακόβουλες διαβουλεύσεις…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Η τριετής μυστική διαβούλευση της κυβερνήσεως και επιτελείου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (σ.σ. όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε), που κατέληξε σε συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, μετά την εντονότατη αντίδραση των Ιεραρχών μας στην έκτακτη σύσκεψη της Ιεραρχίας μας την περασμένη Παρασκευή, αλλά και την σφοδρότατη επίθεση που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος από τους Ιερείς μας, οδήγησε στις καλένδες αυτήν την προδοτική συμφωνία για τον ολέθριο για την ελληνική Κοινωνία, διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας!

Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση των άθεων, δεν σταματά τις σατανικές προσπάθειές της, προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον επί δεκαετίες στόχο της

, που επί της ουσίας είναι η μετατροπή της Εκκλησίας μας από Νομοθετικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομοθετικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)!

Ξεθεμελιωτές της Ορθοδοξίας…

Για τον σκοπό αυτό, ο άθεος – αντίχριστος καλύτερα – Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι! Η μετάβαση του Κώστα Γαβρόγλου στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως έγινε κατόπιν εντολής που έλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα, τάχατες για να ενημερώσει τον Πατριάρχη και τους Ιεράρχες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, περί της συμφωνίας (;;;) Τσίπρα – Ιερώνυμου!

Και όχι συμφωνίας Εκκλησίας της Ελλάδος και Πολιτείας, όπως είπαν και όπως έγραψαν τα Συστημικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ! Οι πληρωμένες γραφίδες και τα μπουκωμένα στόματα του Συστήματος, αφού αυτήν την συμφωνία την απέρριψε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο κλήρος της Εκκλησίας μας και ο ελληνικός λαός!

Αυτή η κίνηση τακτικής από τον Αλέξη Τσίπρα διά μέσω του Υπουργού Παιδείας, της προσέγγισης δηλαδή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παίρνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις, από τη στιγμή που πρέπει να είμαστε πλέον σίγουροι, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί το απόλυτο ξεθεμελίωμα της Ορθοδοξίας από τα σπλάχνα της Ελλάδος και της ελληνικής Κοινωνίας!

Παράλληλα, οι πληρωμένες γραφίδες και τα μπουκωμένα στόματα των ΜΜΕ αναπαράγουν, ότι δήθεν η κυβέρνηση υποχωρεί στο ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας γενικότερα, και ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών!

Οι δογματικοί αριστεροί δεν αλλάζουν…

Όμως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – που έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης για τη διάλυση της Πατρίδος, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι ΑΝΕΛ – διαμορφώνει μια στρατηγική, προκειμένου να αντιμετωπίσει το αρνητικό κλίμα – θα έλεγα καλύτερα, κλίμα οργής – εντός της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού! Η κυβέρνηση απευθύνεται εκ του πονηρού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προσπαθώντας να διασπάσει την εκκλησιαστική ενότητα! Άλλα υπόσχεται στο Φανάρι, άλλα στους Μητροπολίτες και άλλα στον κλήρο και στον λαό! Ακολουθεί την διαχρονική τακτική που χαρακτηρίζει τους δογματικούς αριστερούς, του “διαίρει και βασίλευε”!

Ως προς την μισθοδοσία των κληρικών, η κυβέρνηση θα εμφανίσει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – ένα νομοσχέδιο το οποίο με ρητορικά πυροτεχνήματα και όχι στέρεες νομικές βάσεις, θα ισχυρίζεται ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των κληρικών , ενώ η βάση του νομοσχεδίου θα παραμείνει η ίδια με την αρχική απόφαση των Τσίπρα – Γαβρόγλου! Γιατί ο στόχος τους δεν αλλάζει! Η κυβέρνηση επιζητά το διαχωρισμό του Κράτους με την Εκκλησία, με θύμα βεβαίως τους Ιερείς μας, οι οποίοι είναι το κύτταρο της Ορθοδοξίας και ο συνδετικός κρίκος Ορθοδόξου Πίστεως και λαού! Έτσι, θα αφαλοκόψουν αυτόν τον συνδετικό κρίκο, μετατρέποντας την Εκκλησία σε επαίτη της εκάστοτε κυβερνήσεως!

Το σατανικό σχέδιο του Τσίπρα και η σύμπραξη του Πατριάρχη…

Αυτή η κυβέρνηση έχει κατά νου, τα ίδια ακριβώς να πράξει και με τους Αρχιερείς, παρά τα όσα αντίθετα τους διαβεβαιώνει. Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει, κληρικούς δυο ταχυτήτων! Η χυδαία αυτή λύση, θα γελοιοποιήσει σταδιακά το επισκοπικό λειτούργημα και όποιος εκλέγεται Επίσκοπος θα θεωρείται – τάχατες – τακτοποιημένος έναντι των άλλων δέκα χιλιάδων κληρικών!

Εάν αυτό συμβεί, αυτό θα αποτελέσει μια από τις μελανότερες σελίδες της νεώτερης πολιτικής και εκκλησιαστικής ιστορίας μας!

Από την άλλη πλευρά, οι κακοί και ύποπτοι χειρισμοί του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, δίνουν την ευκαιρία στον Οικουμενικό Πατριάρχη να μην περιορίσει το ενδιαφέρον του, μόνο στις “Νέες Χώρες”, την ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα, αλλά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τον ελληνικό κλήρο (σ.σ. σημείο συζήτησης Πατριάρχη – Υπουργού Παιδείας), θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις επεκτατικές βλέψεις του και στην υπόλοιπη ελληνική Επικράτεια! Άλλωστε, από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης περίμενε μια τέτοια χρυσή ευκαιρία! Για να αποδείξει, πως το Φανάρι κάνει κουμάντο και όχι η Εκκλησία της Ελλάδος!

Εάν επιτευχτεί αυτός ο στόχος του Φαναριού, θα σημαίνει, πως η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα του οίκου της!

Θα αποδείξει, πως είναι ανίκανη να προστατέψει τους ιερείς μας! Και είναι εκ προοιμίου σίγουρο, πως αυτό το κενό θα καλυφτεί, είτε από τραγική για τους κόλπους της Εκκλησίας μας ανταρσίας των κληρικών, είτε με την κατάληψη της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας της ελληνικής Επικράτειας από άλλες δικαιοδοσίες, πέραν της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Έτσι θα καταδειχτεί, πως οι Μητροπολίτες είναι ανεπαρκείς να διοικήσουν τον Οίκο τους!

Αρχιεπίσκοπε αναλογιστείτε τις ευθύνες σας έναντι της Ιστορίας…

Επομένως, αυτή είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, να αντιληφτεί ποιον πραγματικά πρέπει να υπηρετεί και να ορθώσει το ανάστημά του στα κακόβουλα σχέδια των αναρχοκομμουνιστών!

Ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει επιτέλους να κατανοήσει, ότι πλέον μιλάει με την Ιστορία και όχι με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Πρέπει οπωσδήποτε να διαψεύσει, όσα του καταμαρτυρούν περί της συνεργασίας στη δημιουργία ενός τερατουργήματος και να αποδείξει ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο!

loading...