Κλάους Ρέγκλινγκ: Υπάρχει ήδη οδικός χάρτης για το χρέος

«Υπάρχει ισχυρή δέσμευση της Ευρωζώνης για το χρέος της Ελλάδας. Η δέσμευσή μας ισχύει πάντα, έτσι δεν χρειαζόμαστε έναν συγκεκριμένο, λεπτομερή οδικό χάρτη»
- «Δυστυχώς το 2015 ήταν μια χαμένη χρονιά, αλλά τώρα η κυβέρνηση είναι συνεργάσιμη»

Ίσως ένας από τους αφανείς ήρωες των ευρωπαϊκών θεσμών να είναι και ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) του μηχανισμού που δημιούργησε η ΕΕ για τη χρηματοδότηση προβληματικών οικονομιών και την αποφυγή χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη.

Με την απόφαση του ESM για εκταμίευση της υποδόσης ύψους 2,8 δισ. την Τρίτη 25 Οκτωβρίου το ελληνικό πρόγραμμα περνάει σε νέα φάση, με το ερώτημα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) να αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες στις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

Ο Γερμανός επικεφαλής του ESM τονίζει στο ΘΕΜΑ ότι «η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να δώσει μεγαλύτερη έμφαση του χρέους απ' όσο χρειάζεται το πλαίσιο της Ελλάδας» και παράλληλα ότι οι μισθοί δεν προβλέπεται να υποχωρήσουν εκ νέου, αλλά να αυξηθούν τα επόμενα έτη, με μόνη προϋπόθεση φυσικά την ευλαβική εφαρμογή των μέτρων του τρίτου προγράμματος.

Η χαμένη χρονιά του 2015 πάντως πλανάται ακόμα πάνω από την ελληνική οικονομία και για τον κ. Ρέγκλινγκ η κατάσταση της οικονομίας το 2016 θα επιστρέψει απλώς στο... 2014, με μόν διαφορά (εκτός του χαμένου χρόνου) το επίπεδο συνεργασίας που επιδεικνύει πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]