Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας - Ψάχνουν ακόμη να δουν σε ποιον θα φορτώσουν το λογαριασμό

Αλαλούμ επικρατεί μέχρι αυτή τη στιγμή, στο παρά πέντε δηλαδή της αποστολής των σημειωμάτων για τα τέλη κυκλοφορίας.
Και ο λόγος είναι, πώς δεν έχουν αποφασίσει ακόμη σε ποιους θα φορτώσουν το λογαριασμό. Σε αυτούς που έχουν αυτοκίνητα 10ετίας και ρυπαίνουν, στους ιδιοκτήτες των diesel ή θα εξαιρέσουν μερικούς και ο λογαριασμός θα έρεθι βαρύς σε όλους τους υπόλοιπους; Κι αυτό γιατί τα χρήματα που πρέπει να μούν στα δημόσια ταμεία είναι συγκεκριμένα.

Μέχρι στιγμής αυτό που φαίνεται είναι πώς τα αυτοκίνητα άνω των 11 ετών θα πληρώσουν λιγότερα. Οι πληροφορίες λένε ότι σε μια προσπάθεια το υπουργείο Οικονομικών να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες που στην πλειοψηφία τους έχουν καταθέσει θα μειώσει κατά 10% τα τέλη κυκλοφορίας το 2017.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για όσους έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο προ του 2.000. Όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η σημαντική ελάφρυνση όσων έχουν παλιό αυτοκίνητο και ειδικά εκείνοι που έχουν όχημα και παλιό και μεγάλου κυβισμού.

Μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης έφερε παράδειγμα αυτοκινήτου του 1995 που πλέον πληρώνει σήμερα τέλη κυκλοφορίας σχεδόν διπλάσια απ' την αξία του. Θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιβαρυνθούν κατά πολύ εκείνοι που αγόρασαν την τελευταία πενταετία ακριβό αυτοκίνητο.Το μείγμα που θα ακολουθηθεί για τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας θα επιβαρύνει όμως και όσους έχουν αυτοκίνητο το οποίο αγόρασαν από το 2007 μέχρι το 2010 καθώς και σε αυτά τα αυτοκίνητα θα υπολογίζονται πλέον οι ρύποι.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα επιβαρυνθούν κατά πολύ λόγω των ρύπων, όμως οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση καθώς και εδώ θα συνυπολογίζεται η αξία του αυτοκινήτου, πιθανότατα με βάση την ασφάλιση. Έτσι για ένα αυτοκίνητο του 2008 με εργοστασιακή τιμή 28.000 ευρώ που σήμερα η αξία του είναι βάσει της ασφάλισης στα 10.000 ευρώ τα τέλη θα είναι σαφώς χαμηλότερα.

Στόχος του υπουργείου, όπως δηλώνει ο Τρύφων Αλεξιάδης, είναι να πέσει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες ακριβών και πολύ ακριβών αυτοκινήτων και να ελαφρυνθούν τα φθηνά και τα μεσαίας αξίας αυτοκίνητα.

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο ... συντελεστής της αξίας του αυτοκινήτου θα παίξει τον βασικό ρόλο στο ποσό που θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης, ωστόσο παραμένει το ερώτημα για το ζήτημα των ρύπων στα αυτοκίνητα μετά το 2007 που δεν ανήκουν στην κατηγορία των παλιών που θα ελαφρυνθούν από τα υπέρογκα τέλη, ενώ παράλληλα έχουν και υψηλούς ρύπους.

Την ίδια ώρα υπάρχει σκέψη να μπει τέλος ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, κάτι που θα σημάνει “καπέλο” στα τέλη κυκλοφορίας αυτών των αυτοκινήτων, ενώ τέλη θα βρεθούν να πληρώνουν και όσοι έχουν νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο και μέχρι τώρα απαλλάσσονταν, εάν φυσικά ισχύσει το σενάριο μείωσης του ορίου κάτω από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.

Τα μεταχειρισμένα από χώρες της Ε.Ε.

Χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν από φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι κάτοχοι μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων καθώς με βάση την νομοθεσία για τον υπολογισμό της παλαιότητας θα μετρά στο εξής το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα.

Για τα επιβατικά οχήματα που εισάγονται στην Ελλάδα μεταχειρισμένα από άλλες χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ, λαμβάνεται πλέον υπόψη για την επιβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2017 και επομένων, η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η πρώτη ταξινόμησή τους σε χώρα της ΕΕ ή του ΕΟΧ και όχι η πρώτη ταξινόμησή τους στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα σε εισαγόμενο μεταχειρισμένο Ι.Χ 1.800 κυβικών από ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 αλλά η πρώτη ευρωπαϊκή ταξινόμηση ήταν το 2000, με το ισχύον σύστημα επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ. Με τις αλλαγές, από το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο αυτοκίνητο μειώνονται σε 280 ευρώ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ ..δικαστικος

  ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ KONTRA CHANEL 12-10-2016

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ
  ΠΛΕΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ..

  ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΖΟΜΠΙ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΕΛΗ,ΕΝΦΙΑ ΚΛΠ,ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ Σ.ΣΥ. ..

  ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ..

  https://www.youtube.com/watch?v=snhpj5SBvpk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΡΕΜΑΛΙ ΤΟΥ ΠΣΩΡΑ ΜΕ ΠΣΩΡΙΑΣΗ ΣΤΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΕΜΟΙΡΗΣ-ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΣΟΥ ΩΡΗ?????? ΧΑΧΑΧΑ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΦΑΓΟΣ??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΑΑΑΑ

   Διαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ,ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΥΛΙΕΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ,ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΣΤΟ ΕΒΡΑΙΕ,ΟΜΩΣ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

   Artemis Sorras

   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ???????????
   ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
   ======================

   ΕΔΩ Η "ΔΙΑΤΑΓΗ" ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΔΙΑΤΑΓΗ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...
   http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

   ΕΔΩ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ...
   http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Screenshot-11-1.png

   «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα , λόγω αρμοδιότητας» (Προς: ΥΠ.ΟΙΚ. , Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων , Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)..
   ===================
   Ευάγγελος Ηρακλείδης
   ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ...............ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ
   ΣΤΙΣ 16:00 Η ΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.

   Στo Διδυμότειχο σήμερα, 20/ 07/ 2016, έγινε προσπάθεια να διενεργηθεί παράνομος και καταχρηστικός πλειστηριασμός, κατά της ιδιοκτησίας Συνέλληνα μας, σε ακίνητο και επιχείρηση μεγάλης αξίας. Η αναγκαστική κατάσχεση, δια λογαριασμό της Ανωνύμου Τραπεζικής Εταιρείας, με την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», γινόταν δια την ικανοποίησην ευτελούς χρηματικής απαιτήσεως, που η εν λόγω Τράπεζα, ισχυρίζεται ότι έχει λαμβάνειν παρ΄ αυτών, εκ της διαταγής πληρωμής, που δήθεν αποτελούσε και τον εκτελεστό τίτλο, επί του οποίου στήριζε η Τράπεζα, την εν λόγω απαίτησή της.
   Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ, ΕΠΙΣΠΕΥΘΗΚΕ ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ, ΚΑΘ’ ΟΤΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ.

   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΜΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΦΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΡΟΝΤΑ...

   Διαγραφή
  3. μην ανχώνεσε, αφού έχετε δις δολάρια και να τα αγοράσουν άλλοι όταν θα έρθετε εσείς στην εξουσία θα τα αγοράσετε από αυτούς, τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται, τώρα γιατί δεν συμμετέχετε εσείς οι πλούσιοι στους δημόσιους διαγωνισμούς για να αγοράσετε από τώρα που τόσο πόνο και δάκρυ χύνεται είναι άλλη ιστορία αμαρτωλή ...

   Διαγραφή
  4. 4.52

   ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ,Ο ΣΩΡΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ...

   Διαγραφή
 2. ΣΩΣΤΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ!!!!ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ 12ΘΕΙΣΤΕΣ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΠΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΔΙΥΘΥΝΤΗΔ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΩΣ ΕΞΩΦΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ?????ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΥΟΥ ΠΣΩΡΑ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]