Ο «άνθρωπος δέντρο» ζητά να του ακρωτηριάσουν τα χέρια

Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ο «άνθρωπος δέντρο» λόγω μίας εξαιρετικά σπάνιας γενετικής διαταραχής στο δέρμα, τώρα θέλει να του ακρωτηριάσουν τα χέρια, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να απαλλαγεί από τον πόνο.

Ο 28χρονος Αμπούλ Μπατζαντάρ, πάσχει από μία σπάνια γενετική διαταραχή του δέρματος που ονομάζεται Ακροχορδονοειδής επιδερμοδυσπλασία, με κύριο χαρακτηριστικό την εκτεταμένη κατανομή θηλωμάτων στο σώμα.
Χαρακτηρίζεται από δενδροειδείς εκφύσεις που καλύπτουν τα άκρα του πάσχοντα με αποτέλεσμα τα χέρια και τα πόδια του να μοιάζουν με ρίζες δέντρων.
Ο Αμπούλ έχει υποβληθεί σε 25 χειρουργικές επεμβάσεις από το 2016 προκειμένου να απομακρύνει αυτές τις εκφύσεις από το σώμα του.
Το 2017, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι και θεώρησαν ότι μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον 28χρονο, αφαιρώντας σχεδόν πέντε κιλά από τις εκφύσεις από το σώμα του.
Ωστόσο, το Μάιο ο Αμπούλ υποτροπίασε και η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τον Ιανουάριο εισήχθη πάλι στο νοσοκομείο με νέες εκφύσεις να έχουν εξαπλωθεί στα χέρια και στα πόδια του.
«Δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο πια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. Ρώτησα τους γιατρούς εάν μπορούν να μου κόψουν τα χέρια ώστε να μπορέσω τουλάχιστον να νιώσω λίγη ανακούφιση», ανέφερε ο Μπατζαντάρ.
Η μητέρα του τον υποστηρίζει σε αυτό του το αίτημα καθώς λέει ότι «τουλάχιστον έτσι θα απαλλαχθεί από τον πόνο αυτής της εφιαλτικής κατάστασης».
Η επικεφαλής πλαστική χειρούργος στον νοσοκομείο της Ντάκα (DMC), Σαμάνθα Λαλ Σεν, ανέφερε ότι το συμβούλιο των επτά γιατρών που επιβλέπουν την υπόθεση του Μπατζαντάρ θα εξετάσει το αίτημά του, αλλά τελικά θα κάνει αυτό που κρίνει καλύτερο για την υγεία του.
Λιγότεροι από έξι άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από αυτή την διαταραχή.
Στο ίδιο νοσοκομείο είχε νοσηλευτεί το 2017 και ένα κορίτσι από το Μπαγκλαντές με την ίδια ασθένεια, ωστόσο σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας, η κατάστασή της χειροτέρευσε μετά την επέμβαση.

loading...