Τα εμβόλια έχουν τελειώσει…

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για το σοβαρό κίνδυνο, στον οποίον εξέθεσε τόσο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και τη Δημόσια υγεία, μη μεριμνώντας για την έγκαιρη προμήθεια εμβολίων για την ηπατίτιδα Α, γεγονός που οδήγησε στο να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα της νόσου, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΣΑ, το απόθεμα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εμβόλια έληξε στα τέλη Μαΐου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού των επαφών των ασθενών ,-όπως υπαγορεύει το σχετικό πρωτόκολλο- και να ελλοχεύει κίνδυνος επιδημιών στους χώρους φιλοξενίας.

Η εγκληματική αμέλεια του υπουργείου Υγείας είχε αποτέλεσμα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να πενταπλασιαστούν τα κρούσματα της νόσου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ από την αρχή του χρόνου, μέχρι τα τέλη Μάιου δηλώθηκαν 20 κρούσματα ηπατίτιδας Α, σε πρόσφυγες, σήμερα τα περιστατικά έχουν ξεπεράσει τα 95, σε 17 δομές φιλοξενίας.

Για την έξαρση της νόσου στα Κέντρα Φιλοξενίας, ενοχοποιείται αφενός η έλλειψη εμβολίων που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στον εμβολιασμό των επαφών του ασθενή και αφετέρου οι άθλιες συνθήκες υγιεινής όπως αποτυπώνονται στις εκθέσεις των Φορέων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Επιπρόσθετα παραδόθηκε η υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών στις ΜΚΟ, χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και στενή παρακολούθηση των προγραμμάτων εμβολιασμού και πρόληψης.

Έτσι σε πολλές περιπτώσεις είτε οι ΜΚΟ δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εμβόλια είτε δεν έγινε σωστά η διερεύνηση των επαφών των ασθενών Είναι χαρακτηριστικό ότι 32 περιστατικά εμφανίστηκαν στη Ριτσώνα Ευβοίας όπου υπήρξε καθυστέρηση στους εμβολιασμούς. Επίσης εκδηλώθηκαν περισσότερα από 13 κρούσματα της νόσου, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, εκ των οποίων το ένα αφορούσε υπάλληλο στην εταιρία που διαχειρίζεται τις χημικές τουαλέτες, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσο ελέγχονται εάν τηρούν το νόμο, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας.

Πηγη healthy news
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει κρατος μονο οι υποπτες ΜΚΟ διαχειριζονται το προσφυγικο και κονομαμε βρωμικο χρημα εις βαρος της χωρας που την καταντησαν μπουρδελο!Γιατι ν αγορασουν οι ΜΚΟ εμβολια αφου τσεπωνουν οι ιδιοι τα κατομμυρια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΡΕ !! ΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΩΣΤΕΤΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ''ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ'' ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΙ ΧΡΤΕΙΑΖΕΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.......ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]