ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ) ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ…

ΤΗΣ CAITLIN JOHNSTONE 

Η ολιγαρχική αυτοκρατορία εργάζεται όλο και πιο σκληρά για να “βιδώσει” το μυαλό μας στην υπηρεσία των σχεδίων της.

Η Silicon Valley εργάζεται όλο και πιο ανοιχτά σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι αλγόριθμοί της αναδεικνύουν τις εγκεκριμένες από την αυτοκρατορία αφηγήσεις, ενώ κρύβουν τις μη εγκεκριμένες με όλο και μεγαλύτερο θράσος.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γίνει τόσο απροκάλυπτα προπαγανδιστικά που οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών απασχολούνται πλέον ανοιχτά από ειδησεογραφικά πρακτορεία στα οποία έπρεπε να διεισδύσουν κρυφά.

Το ΝΑΤΟ και τα στρατιωτικά ιδρύματα μελετούν και δοκιμάζουν νέες μορφές ψυχολογικής χειραγώγησης μαζικής κλίμακας για να προωθήσουν την ακόμη αναπτυσσόμενη επιστήμη της προπαγάνδας.

Ένας ολοφάνερα ψεύτικος “πληροφοριοδότης” προωθείται από την πολιτική τάξη/τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για να αποσπάσει υποστήριξη για περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο και να στηρίξει τον μονοπωλιακό έλεγχο για θεσμούς όπως το Facebook που είναι πρόθυμοι να τον επιβάλουν.

Η Wikipedia είναι μια αυτοκρατορική επιχείρηση ελέγχου της αφήγησης.

Έχουν φυλακίσει έναν δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, αφού η CIA σχεδίασε να τον απαγάγει και να τον δολοφονήσει.

Οι ισχυροί εργάζονται τόσο σκληρά σε τέτοιες προσπάθειες επειδή καταλαβαίνουν κάτι που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: όποιος ελέγχει τις κυρίαρχες αφηγήσεις για τον κόσμο ελέγχει τον ίδιο τον κόσμο.

Η ισχύς είναι ο έλεγχος των όσων συμβαίνουν- η απόλυτη ισχύς είναι ο έλεγχος του τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα όσα συμβαίνουν.

Αν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο τους, αν μπορείς να ελέγξεις τις κοινές τους ιστορίες για το πώς συμβαίνει και τι είναι αλήθεια, τότε μπορείς να προωθήσεις οποιαδήποτε ατζέντα θέλεις.

 Θα μπορέσετε να τους αποτρέψετε από το να ξεσηκωθούν εναντίον σας καθώς κλέβετε τον πλούτο τους, εκμεταλλεύεστε την εργασία τους, καταστρέφετε το οικοσύστημά τους και στέλνετε τα παιδιά τους στον πόλεμο. 

Μπορείτε να τους κρατήσετε να ψηφίζουν πολιτικούς θεσμούς που σας ανήκουν και τους ελέγχετε. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...