ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ


ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Αντώνης Λαμπίδης

Πένθιμος ο τίτλος, θρηνητικό το περιεχόμενο. Γραφή αγωνιώδης, αιρετική, σε πρώτο πρόσωπο.

Η μακρά απουσία μου από τούτη εδώ τη φιλόξενη στήλη είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Μήνες τώρα, αποτυπώνω σε φράσεις την αγωνία μου για την παράνοια των καιρών. Γράφω και σβήνω κείμενα συνεχώς. Κάθε απόπειρα αποτίμησης των τεκταινομένων σκοντάφτει στις αντιφάσεις ενός παραλογισμού που έχει κατακαλύψει τα πάντα.
Παρακολουθώ τα αλλοπρόσαλλα γεγονότα, αλλά μάταια προσπαθώ να τα ερμηνεύσω. Η παράνοια κυριαρχεί παντού. Η λογική πέθανε προ πολλού, επικρατεί η πλήρης ασυναρτησία στη σκέψη. Παθολογικά φαινόμενα εκφυλισμού μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Εξάντλησα –φευ– όσα αποθέματα αισιοδοξίας διέθετα. Η ελπίδα για μια αναλαμπή, για μια ηλιαχτίδα ανάμεσα στα σφαλισμένα παραθυρόφυλλα, ακόμα κι αυτή πνίγεται απ’ το πηχτό σκοτάδι ολόγυρα. Το ελληνικό δράμα δείχνει να μην έχει τέλος.
Προσπαθώ εναγωνίως να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο, πλην όμως προσκρούω στο άτομο, το εγωκεντρικό, το εφησυχασμένο και αναπαυμένο στη ραστώνη του. Η αποθέωση της αλλοτρίωσης. Κυρίαρχο δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
 Η αντίδραση του ατόμου στρέφεται αποκλειστικά εναντίον εκείνων που του στέρησαν τα αγαθά της ευμάρειας. Θεμιτόν μέχρις ενός σημείου. 
Όμως, τραγική είναι η διαπίστωση –για όσους έχουν τη δύναμη να το συναισθανθούν ότι για «λίγο ψωμί» χάσαμε την ίδια μας τη ζωή–, όσο παράδοξο και αν φαίνεται.
Ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες εκφράζει την πικρία του για την κατάντια της Αθήνας. «Άχθομαι δε και φέρω τα της πόλεως σαπέντα βαρέως πράγματα. Ορώ γαρ αυτήν προστάταισι χρωμένην αεί πονηροίς». 
Αλλά και ο ο Ισοκράτης στον προς Νικοκλέα λόγο διαπιστώνει ότι «Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν». Δύο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια αργότερα, ο αιρετικός στοχαστής Γεράσιμος Κακλαμάνης, στο έργο του Η Ελλάς ως κράτος δικαίου σημειώνει ότι «η πολιτική οντότης της Ελλάδος είναι ταυτόσημη του ορνιθώνος ανεγκεφάλων πτηνών».
Πράγματι, πέρασαν χιλιάδες χρόνια, με επικές στιγμές αλλά και μελανές σελίδες. Όμως η τραγωδία του Έλληνα ανθρώπου συνεχίζεται και στοιχειώνει το Γένος.
Δυστυχώς, βιώνουμε όλοι στο ίδιο έργο θεατές την δίχως τέλος ελληνική τραγωδία – μια φρενήρη καθοδική πορεία με άγνωστη κατάληξη.
Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία του Γιώργου Θεοτοκά: «Άρρωστη δεν είναι η εποχή μας; Άρρωστοι δεν είμαστε όλοι μας και γεμάτοι πληγές;», αλλά και την απερίγραπτη απαισιοδοξία του Γιώργου Σεφέρη: «Ό,τι από την Ελλάδα με εμποδίζει να σκεφτώ τον ελληνισμό, ας καταστραφή…».
Έξαφνα, βλέπω στον άγριο χιονιά τον Θανάση Βέγγο να σταματάει το ταξί του, να ανοίγει την πόρτα, να απευθύνεται στον επιβάτη του και σπαρακτικά ν’ αναφωνεί:
Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα. Και πεθαίνουμε…
…Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο.
Όμως, μέσα στη φοβερή παγωνιά, αναπολήστε έναν Ανδρέα Κάλβο, μνημονεύετε έναν Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, νοσταλγήστε έναν Άγγελο Σικελιανό, αφουγκραστήτε έναν Οδυσσέα Ελύτη…






loading...

2 thoughts on “ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  1. τα περιθωρια ολο και στενευουν, μεχρι τα τελη αυγουστου τα λεφτα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΘΑΝ ΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΙΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ.!

    Ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ όλοι εκει μεσα θα πνιγούν στα σκατα τους, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΛΕΠΤΟ ΥΠΝΟΥ .!!

  2. Μηνυση για εσχατη προδοσια.
    Αρθρο 134 παρ 2 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ 120 παρ 3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Το Ε.ΠΑ.Μ. την 5η Φεβρουαριου 2018 κατεθεσε Μηνυτηρια αναφορα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια εγινε ΔΕΚΤΗ.

    Οι κατηγοριες για Εσχατη Προδοσια είναι για τρια ξεχωριστα θεματα, ως εξης:
    α) Και τα τρια Μνημονια καθως και οι αντιστοιχες Δανειακες Συμβασεις ΔΕΝ ψηφιστηκαν απτη Βουλη με Νομο αλλα σαν ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, και εδιναν εξουσιοδοτηση στον να υπογραφει Μνημονιο και Δανειακες Συμβασεις, χωρις να ερχεται μετα για κυρωση από την Βουλη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.

    Β) Παραβιαστηκε το Π.Δ. 38/2015 που προςβλεπε και οριζε επακριβως το ερωτημα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5-7-2015, το οποιο δεν ηταν καθολου ασαφες αλλα αντιθετα ηταν πολύ συγκεκριμενο καλωντας να απαντησει ο Λαος στο ερωτημα “Θελετε να συνεχιστει το τρεχον προγραμμα δανειοδοτησης και ό,τι παραπερα χειαστει (δηλαδη νεα Μνημονια) ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;”. Ο Λαος απαντησε ΟΧΙ και αυτό οφειλοταν κατά το Συνταγμα να υλοποιησουν.!

    γ) Παρεδωσαν, εκχωρησαν την Νομοθετικη αρμοδιοτητα της Βουλης σε Ξενες Δυναμεις (θεσμους) με τον Ν. 4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014) και αποδεχθηκαν να υλοποιουν απλως αποφασεις που παιρνουν οι “θεσμοι“ .!

    Τελος, το διαπραττομενο από σειρα Κυβερνησεων (και την παρουσα) αδικημα της εσχατης προδοσιας είναι διαρκες και εξακολουθει από 5-5-2010 μεχρι σημερα να μεταβαλει το πολιτευμα του Κρατους με σφετερισμο της λαικης κυριαρχιας, καταλυση και αδρανοποιηση του πολιτευματος .

    Αν σ’ αυτόν τον κατάλογο των παραστατών της μήνυσης, προστεθεί κι ένας κατάλογος απλών πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει αυτό που είχε πει κάποτε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης: Μπροστά σ’ ένα κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από απλούς πολίτες κανείς Έλληνας δικαστής δεν θα βρεθεί να παραβλέψει μια καλά στοιχειοθετημένη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.

    ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στη μηνυση: http://chn.ge/2H3YAzh

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ…

Comments are closed.