Ασυλία για όλους ! ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει η ειδική διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία παρέχεται ασυλία ακόμα και σε όσους κάνουν εισηγήσεις στο νέο υπερταμείο που δημιουργεί η κυβέρνηση.

Η νέα διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης κρύβει το «ακαταδίωκτο» και για τον λόγο αυτόν πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για επικίνδυνη και υπερβολική ρύθμισηΈπειτα από την ασυλία που παρασχέθηκε με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η νέα διάταξη που ήρθε στην Ολομέλεια προς ψήφιση την επεκτείνει ακόμη και στους εμπειρογνώμονες που κάνουν εισηγήσεις στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.

Η συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 20) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο εναρμονίζεται το εθνικό δίκαιο με ευρωπαϊκή οδηγία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, «κρύβει» το «ακαταδίωκτο» και για τον λόγο αυτόν πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι έκαναν λόγο για επικίνδυνη και υπερβολική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 20 του νομοσχεδίου προστίθεται νέα παράγραφος στο άρθρο 192 του νόμου 4389/16 που ορίζει τα θέματα της διοίκησης του υπερταμείου. Εκεί αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική η ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Την επέκταση της ασυλίας και στους εμπειρογνώμονες του υπερταμείου στηλίτευσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, σημειώνοντας: «Αν ήταν λελογισμένη η προστασία, να τη δεχτούμε. Αλλά δεν μπορεί να είναι εν λευκώ. Εν λευκώ έγκλημα και τους λέμε εκ των προτέρων αθώους; Δεν γίνεται».

«Η ασυλία αυτή στους εμπειρογνώμονες του υπερταμείου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ασυλία και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις τράπεζες και στο τέλος θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι», προειδοποίησε από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.

Να σημειωθεί πως στην αρχική διατύπωση του νόμου για το υπερταμείο προβλέπονταν πως τα μέλη της διοίκησης απαλλάσσονταν από κάθε αστική ευθύνη εφόσον υφίσταται έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, οριζόταν ότι «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Στο μέτρο που απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταστεί αντικείμενο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι δεσμευτική σε κάθε αστικό και ποινικό δικαστήριο αποκλειστικά για τα θέματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση στοιχεία που έχουν υποβληθεί. Σε κάθε περίπτωση μήνυσης, έγκλησης, καταγγελίας ή αναφοράς για πράξεις ή παραλείψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, επιλαμβάνεται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αυτοπροσώπως».

Αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η εν λόγω διάταξη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που επισημαίνει ότι πρόκειται για νομοθετική ασυλία, αφού ως τεκμήριο «αθωότητας» λογίζεται απλώς η «νομιμοφάνεια» και όχι η ουσία των πράξεων, η οποία πρέπει να κρίνεται από τη Δικαιοσύνη. Σημειώνει, δε, πως οι προβλεπόμενες δικλίδες ασφάλειας για τα όργανα αυτά δεν μπορούν να αποκλείσουν παράνομες πράξεις ή ποινικά αδικήματα.

Χαρακτηριστικά, η Ένωση σε υπόμνημά της τονίζει για το επίμαχο άρθρο: «Η νομοθετική ασυλία προσώπων είναι ζήτημα που έχει απασχολήσει έντονα τον νομικό κόσμο τα τελευταία έτη.

Κατά το μέρος που οι εμπειρογνώμονες και τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της »Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» δρουν σύννομα, η έλλειψη οποιοσδήποτε ευθύνης τους είναι αυτονόητη και δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνεται νομοθετικά».

Μάλιστα, όπως τονίζεται: «Η διάταξη αυτή δείχνει δυσπιστία της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας προς τη δικαστική εξουσία. Παράλληλα, κατά το μέρος που εξαιρεί χωρίς λόγο ορισμένη κατηγορία πολιτών από την εφαρμογή των νόμων του Κράτους, η διάταξη αυτή είναι άκρως προβληματική και εγείρονται εύλογα ζητήματα συνταγματικότητάς της».

Είναι προφανές πως για να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι αποκρατικοποιήσεις, όπως απαιτούν οι θεσμοί, πρέπει να «θωρακιστούν» νομικά οι εμπλεκόμενοι για τυχόν ποινικές τους ευθύνες στο μέλλον.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη δεν εξυπηρετείται σε καμιά περίπτωση το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, κατά το παρελθόν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας εκθέσεις από εμπειρογνώμονες για ακίνητα του Δημοσίου προς εκποίηση, με προτεινόμενες τιμές πώλησης που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική τους αξία.

Η διοίκηση του Υπερταμείου Δημόσιας Περιουσίας

Τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για να συνθέσουν το πενταμελές συμβούλιο του υπερταμείου είναι οι:

– Ζακ Λε Παπ (Γάλλος), πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, παλιός συνεργάτης της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής Οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στην Air France KLM.

Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Λαγκάρντ, όταν εκείνη τελούσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,

– Ολγα Χαρίτου, τραπεζικό στέλεχος, σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

– Γιώργος Ταβλάς, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ.

– Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.). Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα «Οικονομική της Τεχνολογίας» καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος.

Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα «Innovation and Regional Development» σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.

Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και για τον σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.

Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν μεταξύ άλλων στην οικονομική της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομική της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.

– Ντέιβιντ Βεγκάρα (Ισπανός), πρώην στέλεχος του ESM, παλαιότερα του ΔΝΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο. Είναι καθηγητής πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σημειώνεται ότι με βάση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται αύριο, Τρίτη, στη Βουλή, στο νέο Υπερταμείο Δημόσιας Περιουσίας περνούν έξι ΔΕΚΟ: Πρόκειται για τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την Αττικό Μετρό, τις Κτιριακές Υποδομές και την ΕΛΒΟ.

zougla.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

 1. αυτό καί μόνο αποδεικνύει τήν ενοχή τους....
  όπως καί τών προηγούμενων πού κούρεψαν τά αποθεματικά τών ταμείων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑ ΦΕΡΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΦΕΚ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ,ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ??

  Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ,ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΤΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΨΕΛΙΣΕΙ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ....

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΣΕ Ρ/Φ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΡΗΤΗ FM,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ Φ.Ε.Κ. ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ 300 ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ...

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΙ'ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ..

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..!!!!

  http://alfeiospotamos.gr/?p=23605#comment-5477

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΟΜΟΣ 4389/2016 Ο ΦΟΡΟΛΗΣΤΗΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ… ΕΝΑ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ !!! ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΧΡΕΩΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!
  ΔΕΙΤΕ..!!!!

  http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/06/%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3-%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%91-1.png

  ΜΙΑ … «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ» … ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ … ;;; ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ … ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΗ Η … Α-όρατη Α-νυπόστατη Δ-ικτατορική Ε-ργολαβία ;;; ΠΟΙΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΟΕΣ … ΠΟΙΟΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ;;;

  ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΤΟ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ;;; ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ;;; ΤΙ ;;; ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ;;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ;;; ΕΝΑΣ ΙΣΚΙΟΣ ;;; ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ;;; ΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΡΕΦΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ … ΜΙΑ ΣΚΙΑ … ;;; ΤΙ ΣΚΙΑΖΕΣΤΕ ΩΡΕ ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΘΑ ΠΩ.....ΤΟΥΤΟ.......ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τους υποχειριους υποτακτικους παντα τους προστατευουν για να βρησκουν και στο μελλον τετοιους που θα κανουν τις βρωμικες δουλειες.το ιδιο συμβαινει και με τους πολιτικους αφου κανουν το κακο τους κανουν και ιδρυματα και τους λιβανιζουν μια δυο γενειες μεχρι να πεθανουν αυτοι που τους θυμουνται.μετα κανουν το ιδιο με τους καινουργιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αφού αυξήθηκαν οι κρατικές δαπάνες δεν θα αυξάνονταν και οι φόροι συντρόφια, πως θα διορίζονταν χιλιάδες Καρανίκες στο δημόσιο για να κάθονται σε μια καρέκλα, όπως είπε και η Θεανώ με τα γεμιστά, το 15 % δουλεύει, το 25 % την σαμποτάρει και το υπόλοιπο 60 % δεν υπάρχει κάθεται ή είναι πάντα απών στο υπουργείο της, βάλτε και τους συμβούλους που έχει το κάθε υπουργείο, βάλε και τα χρήματα που δείνουν στις ΜΚΟ ανήψια, κουμπάροι, κολλητοί, βάλε και όλα τα άλλα, άρα που το παράξενο, αυτούς ψηφίσατε, μόνο με φόρους άμεσους και έμεσους προσπαθούν να βγάλουν πλεόνασμα, τώρα γιατί φωνάζετε, πληρώστε και κουράγιο, η ελπίδα ήρθε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. βολεύονται όλοι οι συγγενείς, οι κουμπάροι, τα ανήψια, τα κολλητάρια, εσύ πλήρωνε κορόιδο έξτρα φόρους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ετσι! Πρώτα απ΄όλα να φυλάξουμε τον κώλο μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσατε, τι φωνάζετε τώρα και παραπάνω φόρους θα πληρώσετε και παραπάνω τέλη κυκλοφορίας, αλλά έχετε αξιοπρέπεια σας καταλαβαίνουν αλλά σας τα πέρνουν χονδρά, ΚΟΡΟΙΔΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. που να δεις και τι έρχεται το 2017 από έμεσους φόρους (αυξάνονται καύσιμα, καφές, τσιγάρα, σταθερή τηλεφωνία, κτλ), θα βελάξουν όλοι, θα ακούνε Σαμαρά και θα τρελένονται, θα σκέφτονται το 2014 και θα χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο, για την μ@λακία που έκαναν όταν ψήφιζαν

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]