ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Χρήστος Κ. Μακρίδης Εκπαιδευτικός - Καθηγητής Μ.Ε. Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
Αν δεχτούμε ότι τα διαλαμβανόμενα στοιχεία της σημερινής δημοσκοπικής έρευνας, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «ΑΥΓΗ», απηχούν στην πραγματικότητα, πολλώ μάλλον, αντανακλούν την εκλογική διάθεση των πολιτών, ήτοι την βέβαιη κομματική-πολιτική προτίμησή τους ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, δυσκολεύομαι ειλικρινά να δεχτώ ότι κάτι τέτοιο, γίνεται απλά και μόνο στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού (πάγιο αίτημα των πολιτών και διαχρονική ανάγκη του πολιτικού συστήματος), του ορθού πολιτικού λόγου και της πανθομολογούμενης υπεροχής της Ν.Δ. Άλλωστε, η ως άνω υπεροχή, απόρροια της φωτογραφικής απεικόνισης της στιγμής, δεν είναι, ούτε κρίνεται αρκετή για την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ., δεδομένου ότι αφορά στην άθροιση της αρνητικής και όχι της θετικής ψήφου των πολιτών!!!

  Σε κάθε περίπτωση, όντας ενεργός και υποψιασμένος πολίτης, όχι απαραίτητα καχύποπτος, μακράν οιασδήποτε επιδερμικής ανάλυσης ή άκριτης (οι πολίτες έπαψαν να καταπίνουν αμάσητα!!!) προσέγγισης του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι της χώρας, δυσκολεύομαι ειλικρινά να δεχτώ ότι κάτι τέτοιο γίνεται, σήμερα, μέσα από το συγκεκριμένο έντυπο, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση, αναζητεί ανεπιτυχώς-εναγωνίως, εντός ή εκτός της χώρας, πολιτικά άλλοθι και πολιτικό χρόνο!!!!

  Μακράν λοιπόν από εκδηλώσεις συνωμοσιολογικής (προς άρση οιουδήποτε κακεντρεχούς σχολίου) διάθεσης, φοβούμαι ότι οι ταγοί του σημερινού, αφυδατωμένου, ιδεολογικοπολιτικά, πολιτικού συστήματος της χώρας, κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών (45 πολίτες στους 100, λένε όχι σε μια κυβέρνηση των δύο «κυρίαρχων» μονομάχων!!!) για την οριστική καταδίκη του πρώην δικομματισμού, επιχειρούν, συνειδητά, για τους δικούς τους προφανείς λόγους, (πατερναλιστικός έλεγχος των υφιστάμενων διεργασιών εντός του συνόλου των πολιτικών οργανισμών, με στόχο την αποτύπωση της αρχιτεκτονικής δομής της νέας μεταπολίτευσης), να οδηγήσουν την χώρα, σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική, για την κοινωνική, εθνική συνοχή, άλογη, ακραία, διχαστική και α-πολιτική πόλωση !!!!!!
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]