ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Καταγγελία της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 22/05/2018
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, το Σάββατο 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης των Ποντίων.

Το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες αυτοπτών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ενέργειες που εκπορεύονται από το μίσος, όχι μόνο για το θύμα τους, που έχει την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας, αλλά για καθετί το διαφορετικό, για καθετί που δεν προσαρμόζεται στο αγαπημένο τρίπτυχο της ακροδεξιάς (και όχι μόνο), «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια».

Στεκόμαστε, χωρίς κανέναν αστερίσκο, απέναντι σε αυτή την επίθεση, που ξεκίνησε με ένα ομοφοβικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό παραλήρημα από ένα μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους, και συνεχίστηκε με τις βιαιοπραγίες μιας ομάδας τραμπούκων που έδρασε για κάποια λεπτά σχεδόν ανενόχλητη.

Αυτή ακριβώς η άνεση με την οποία έδρασαν οι ακροδεξιοί τραμπούκοι θυμίζει ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη «μεμονωμένο περιστατικό». Τον τελευταίο καιρό την είδαμε ξανά και ξανά, από τον εμπρησμό της Λιμπερτάτια μέχρι το πογκρόμ της Μυτιλήνης, με την εξοργιστική ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης να έχει το δικό της μερίδιο στην αποθράσυνση της ακροδεξιάς, εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας.

Η φασιστική δράση και η ανοχή σ’ αυτήν, που την ενθαρρύνει άμεσα και έμμεσα, όπως και ο μισαλλόδοξος λόγος, όποιον κι αν βάζουν στο στόχαστρο, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντιμέτωπους/-πες .

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και τις μισάνθρωπες ιδέες και πρακτικές τους.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

loading...

11 thoughts on “ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

  1. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΙΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ , ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΤΕ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ , ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

  2. ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΙΠΤΥΧΟ *ΜΠΑΧΑΛΟ -ΑΘΕΙΑ -ΑΝΩΜΑΛΙΑ* ΟΝΤΑΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ,ΑΘΕΟΙ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΗΘΙΚΟΥ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΕΓΓΥΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΝ ΡΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΌΜΟΥ. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΟΥ ΧΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 353 000 ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ .ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΟΥΝ(sik) ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ ΟΜΟΊΔΕΑΤΕΣ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ) ΟΣΩΝ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ,ΉΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΊΘΕΣΕ ,ΤΑ ΠΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  3. μιλανε οι κρυφοφασιστες της νεας εποχης για φασισμο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  4. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ,ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,Η ΦΙΛΟΜΟΦΥΛΙΑ, Η ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕΙΑ,Η ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ,Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΟΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ?

  5. Να πάτε στην τουρκία να γίνετε γιουσουφάκια και πόρνες και να μας αδειάσετε τη γωνιά καθίκια νεότουρκοι.

  6. Αποκαλούν φασίστα ή ρατσιστή όποιον εκφράζει άποψη μη αρεστή.

  7. O KOKKINOΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ..!

  8. Προσπαθείτε να επιβάλλετε τη νέα τάξη πραγμάτων, εσείς οι κόκκινοι φασίστες

  9. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ? ΚΑΙ ΕΧΕΙ μισάνθρωπες ιδέες και πρακτικές? ΕΔΩ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ! ΡΕ, ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΝΙΟ? ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ? ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΧΙΤΛΕΡ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ? ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ? 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ! 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΚΟΜΗ! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ 100-200 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ, ΚΡΥΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΚΟ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΛΠ? ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ….. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ!!!!

  10. λεβέντη ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ για να τα γράφεις αυτά???

  11. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!!! ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΑΓΡΑΜΑΤΕ ΗΛΙΘΙΕ.

Comments are closed.