Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ηγέτης απειλεί τους «αρνητές»: «Εμβολιαστείτε ή θα σας στείλω φυλακή» – ΒΙΝΤΕΟ

 Έχουμε ακούσει εκβιασμούς και διάφορες ύπουλες τεχνικές «πειθούς» ανά τον κόσμο, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα ευθείες απειλές.

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε με φυλάκιση τη Δευτέρα, τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Εσείς επιλέγετε… εμβολιάζεστε ή θα σας βάλω φυλακή», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε τηλεοπτικό μήνυμα τη Δευτέρα, μετά από τις αναφορές για χαμηλή προσέλευση σε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Οι «απειλές» του Ντουτέρτε έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αξιωματούχων υγείας, οι οποίοι έχουν πει ότι ενώ οι πολίτες καλούνται να λάβουν το εμβόλιο κατά της Covid, αυτό παραμένει εθελοντικό.

«Μην με παρεξηγείτε, υπάρχει μια κρίση σε αυτήν τη χώρα. Απλώς εκνευρίζομαι με τους Φιλιππινέζους που δεν τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ντουτέρτε.

Κανείς δεν ξέρει αν πράγματι ο Ντουτέρτε, ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες παγκοσμίως, πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου, οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων είχαν εμβολιάσει πλήρως 2,1 εκατομμύρια άτομα, σημειώνοντας αργή πρόοδο προς τον στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει έως και 70 εκατομμύρια άτομα φέτος, σε μια χώρα 110 εκατομμυρίων.

loading...