Ρόμπιν Ουίλλιαμς: Η ελληνική ιστορία είναι κάτι στο οποίο πρέπει να υποκλιθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα

Με την είσοδο του 2023 διαβάζουμε  πως γίνονται μυστικές διεργασίες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Γι αυτό το λόγο ας θυμηθούμε τα λόγια του του διάσημου Αμερικάνου ηθοποιού  Ρόμπιν Ουίλλιαμς για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό. 

“Έχω πάει σε όλα τα Ελληνικά νησιά!!  

Εκεί είδα αρχαιολογικούς χώρους που μ” έκαναν να σκεφτώ: Δεν μπορώ να πιστέψω πως εδώ αναπαράγονται όλα όσα έχουμε διαβάσει στην ελληνική μυθολογία.

Η ελληνική ιστορία είναι κάτι στο οποίο πρέπει να υποκλιθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. 

Ίσως η οικονομία της Ελλάδας να πηγαίνει κατά διαόλου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είστε αβοήθητοι.

Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και στην Ευρώπη και στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ, είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σου.

Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι εκεί για να υπενθυμίζει ότι όλη αυτή η πρόοδος και η ευημερία μπορούν να επιστρέψουν.

Σήμερα είμαι στην Αγγλία, για παράδειγμα, και δεν έχω να πάω πουθενά. Τι να δεις; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δε με νοιάζει. Όπως κι όταν πάω στη Γερμανία, δε με ενδιαφέρει να δω το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο δεν είναι σύμβολο ευημερίας, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Αλλά κανείς δε μπορεί να αγνοήσει τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες!”.

Ο Ρόμπιν  Ουίλιαμς ήταν Αμερικανός ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 21 Ιουλίου 1951 και πέθανε στις 11 Αυγούστου 2014 στην Καλιφόρνια.

loading...