Θεραπεύει τα πάντα! Ο χυμός που περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα…

Το κριθαρόχορτο (barley grass) είναι μια από τις σημαντικότερες τροφές
του πλανήτη. Τις ευεργετικές ιδιότητες του χυμού των νεαρών πράσινων φύλλων κριθαριού ανακάλυψε ο Dr. Hagiwara. Μετά από 13 χρόνια ερευνών σε πάνω από 150 είδη φυτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κριθάρι είναι μια ιδανική τροφή για τον άνθρωπο που μπορεί να του χαρίσει υγεία και μακροζωία.

Ο χυμός των νεαρών πράσινων φύλλων κριθαριού είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα. Αρκεί να αναφέρω ότι περιέχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 από το γάλα, 7 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, 11 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, 5 φορές περισσότερο σίδηρο και
6 1/2 φορές περισσότερη καροτίνη από το σπανάκι.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί πλουσιότατη πηγή χλωροφύλλης. Το μόριο της χλωροφύλλης παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την αιμοσφαιρίνη, την κόκκινη χρωστική ουσία του ανθρώπινου αίματος. Όπως η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα των ανθρώπων, έτσι και η χλωροφύλλη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα των φυτών.
Τι μπορεί όμως να κάνει ο χυμός των πράσινων χόρτων; Ό,τι ακριβώς η χλωροφύλλη στα κύτταρα των φυτών. Η χλωροφύλλη που περιέχουν βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και τα θρέφει καλύτερα.
Ο πράσινος χυμός από νεαρά φυτά κριθαριού αποτελεί ιδανική επιλογή για τους χορτοφάγους για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών σε πρωτεΐνες. Ο χυμός αυτός περιέχει 45% ευκολοαφομοιώσιμη πρωτεΐνη κατά 90% αξιοποιούμενη από τον άνθρωπο. Ο χυμός αυτός περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες των απαραίτητων λιπαρών οξέων, του λινολεϊκού και λινολενικού οξέος. Τα λιπαρά αυτά οξέα είναι απαραίτητα, διότι ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του και χρειάζεται να τα λάβει από την τροφή του. Πλην τούτου, ο χυμός αυτός περιέχει πάνω από 1.000 ένζυμα. Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα στις τροφές. Όμως τα ένζυμα χαρακτηρίζονται ως οι καταλύτες της ζωής.

Επισπεύδουν τις βιοχημικές διεργασίες και είναι απαραίτητα για τη χώνευση, για την ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών καθώς και για την άμυνα ενάντια στις λοιμώξεις και στις εκφυλιστικές παθήσεις.
Ο Dr. Hagiwara, σε βιβλίο που έχει γράψει για το κριθαρόχορτο, υποστηρίζει ότι ο χυμός των φύλλων του κριθαριού μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες παθήσεις, όπως στο άσθμα, στο έκζεμα, στην παχυσαρκία, στην αναιμία, στη δυσκοιλιότητα, στην υπόταση, στην υπέρταση και στον διαβήτη. Είναι χρήσιμο επίσης για καρκινοπαθείς, αφού οξυγονώνει και αποτοξινώνει τον οργανισμό με τη χλωροφύλλη που έχει και είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και θα τους δώσει ενέργεια.
Επειδή είναι χυμός και δεν απαιτείται ιδιαίτερη πέψη, τα θρεπτικά του συστατικά μπορούν να απορροφηθούν εύκολα, ακόμα και από άτομα με φτωχό πεπτικό σύστημα, οπότε αποδίδει άμεση ενέργεια και άμεσα αποτελέσματα.

ΧΡΗΣΗ
Το κριθαρόχορτο μπορείτε να το πάρετε σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος σε σκόνη ή σε ταμπλέτες. Μπορείτε να αναμείξετε τη σκόνη σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Μην αναμείξετε όμως το κριθαρόχορτο σε όξινο χυμό, όπως χυμό πορτοκαλιού, γκρέιπφρουτ ή λεμονιού. Ο καλύτερος χυμός για το κριθαρόχορτο είναι ο χυμός μήλου ή καρότου. Αν το πάρετε σε μορφή ταμπλέτας ή κάψουλας, μπορείτε να το καταναλώσετε νηστικός ή με το φαγητό. Οι πολυβιταμίνες είναι καλό να λαμβάνονται με το φαγητό, αλλά οι ταμπλέτες ή κάψουλες κριθαρόχορτου στην ουσία είναι τροφή, οπότε μπορείτε να τις λάβετε και
νηστικοί.

Οι καταναλωτές του κριθαρόχορτου αναφέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη του: Εξισορροπεί το pH και το σώμα δεν είναι πολύ όξινο. Η αλκαλικότητα του αίματος είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Το δέρμα και τα μαλλιά φαίνονται καλύτερα. Τα σπυράκια στο πρόσωπο και τα εξανθήματα μερικές φορές εξαφανίζονται.

Δίνει ενέργεια και βοηθά κατά της κόπωσης. Είναι αναζωογονητικό. Άτομα με χαμηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης μπορούν να βοηθηθούν από τη λήψη του. Το κριθαρόχορτο είναι ανάμεσα στις λίγες τροφές που ενισχύουν την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης ή κάνει το σώμα πιο ευαίσθητο σε αυτήν. Το κριθαρόχορτο μπορεί να συνδυαστεί με χλωρέλλα (πράσινη θαλάσσια υπερτροφή) και χυμό από Goji (ένα τροπικό φρούτο) και πρωτόγαλα (colostrums), που όλα έχουν αναζωογονητικές ιδιότητες και ενισχύουν την παραγωγή αυξητικής ορμόνης.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και βελτιώνει τη θεραπεία των πληγών. Δεν έχει καμιά παρενέργεια,
αφού είναι τροφή, και μπορεί να λαμβάνεται συνεχώς.

Πηγη healthy news
loading...