Ας απαντήσουμε μια φορά «Μολών Λαβέ»!

Άρθρο του Νίκου Νικολαϊδη

Οί ελληνικές παροιμίες κρύβουν πολύ μεγάλη σοφία, αλλά δυστυχώς ποιος τους δίνει σημασία.
Μία από αυτές -να σας τη θυμίσω- λέει, «μάθανε ότι…(άστε δεν την γράφω τη λέξη) πλακώσανε και οι γύφτοι». Και ποιοι είναι αυτοί που πλάκωσαν,μεταξύ πολλών άλλων.Οι…φίλοι μας οι Τούρκοι πού βλέποντας την οικονομική και κοινωνική παρακμή μας,τους έχει ανοίξει η όρεξη γι’ αυτά πού επι δεκαετίες σταθερά επιδιώκουν.

Ετσι, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητούσε τη συνθήκη της Λωζάνης ,μας ήλθε από τον ίδιο παλι νέα ψυχρολουσία.Σε ομιλία του σε κάποιο τουρκικό πανεπιστήμιο ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Θράκη για να αποφασισθεί το …μέλλον της.Δηλαδή ζητάει να εφαρμοσθεί η συνταγή Κοσσόβου για αποσκίρτηση.Καί όχι μόνον, ζητάει και τη Θεσσαλονίκη,και νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο !

Α,για να μη ξεχασθούμε και εδαφη στη Βουλγαρία,στα Σκόπια,στο Ιράκ και στη Συρία….

Είναι ένας μεγαλομανής καί παράφρων νεοσουλτάνος, πού μετα από το αμφιλεγόμενο πραξικόπημα του καλοκαιριού έχει πλήρως εκτροχιασθεί ή τρέχει κάτι άλλο ;

Μήπως έφτασε η ώρα αυτών των περίεργων συνωμοσιολογικών σεναρίων πού κατά καιρούς έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας καί οι περισσότεροι βέβαια τά χαραχτηρίζουν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για αλλαγές συνόρων στην ευρύτερη περιοχή ; Kαι ο Ερντογάν σπεύδει να εγγράψει υποθήκες ; ‘Η να προειδοποιήσει μη τυχόν και του στήσουν κουρδικό κράτος ; Και αν τούτο συμβεί να ζητάει τα ανταλλάγματα του ;

«Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη» δήλωσε ανατρέποντας το στατους-κβό σχεδόν ενός αιώνα…Κι εδώ να θυμίσω το πολύ σημαντικό ότι το Μάιο του 2015 ο γιός του, Μπιλάλ Ερντογάν σε ιδιωτική του επίσκεψη στη Θράκη, είχε δηλώσει σε εκπροσώπους μουσουλμανικών κοινοτήτων , «αν χρειαστείτε κάτι θα σας βοηθήσουμε».

Μεθοδικά και σταθερά οι Τούρκοι προχωρούν στα σχέδια τους κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του…ηλιθίου.Στόν Εβρο,από την πλευρά της Ανατολικής Θράκης,κάνουν συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις για διάβαση ποταμού και οι αρμόδιοι μας περί την εθνική άμυνα ξέρουν μόνο να μιλούν για… συντρόφους και νέους Γοργοπόταμους.

Καλά να πάθουμε,όταν το 1955 οί τουρκοι εξανδραπόδιζαν όλο το Ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης,έπρεπε για κάθε Ελληνα που έδιωχναν να διώχνουμε από τη Θράκη 10 δικούς τους,αλλά που να το τολμήσει η τότε κυβέρνηση.

Και μήπως τώρα είμαστε καλύτεροι ; Η απάντηση του ΥΠΕΞ στη νέα απαράδεκτη πρόκληση ήταν : «η συνθήκη της Λωζάνης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα τά σύνορα.Η Θράκη είναι ελληνική,δημοκρατική και ευρωπαική» … (τώρα επικαλούμεθα και τους κακούς ευρωπαίους που τόσο έχουμε βρίσει).

Δεν υπάρχει ένας Ελληνας να απαντήσει με το ιστορικό «Μολών Λαβέ» και με τίποτε άλλο…

Υ.Γ.Εκτός και αν τα πυρομαχικά και τα καύσιμα φτάνουν μόνον για μιάμιση μερα πόλεμο.


militaire.gr


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Όσοι είπαν καί όσοι συνεχίζουν να λένε: ΄΄΄Δεν διεκδικούμε τίποτα΄΄΄, είναι κατάπτυστοι γραικύλοι καί προδότες, με πρώτον αυτόν που το πρωτοείπε!............ ...Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενας Ελληνας να απαντήσει "Μολών Λαβέ", δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως Πολλοί ... Ελληνες που φωνάζουν "Λαβέ Λαβέ"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:
  «Δεν φοβάμαι έναν στρατό από λιοντάρια που τα διοικεί ένα πρόβατο.
  Αλλά φοβάμαι έναν στρατό από πρόβατα, που τα διοικεί ένα λιοντάρι».
  ΜΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑI ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ,ΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΑΠΟ ΚΟΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α Ν Υ Π Α Κ Ο Η ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΤΣΗΜΗΤΡΟΥ, ΠΟΥ Α Γ Ν Ο Η Σ Ε ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ: «Δεν υποχωρώ από τα σύνορα και δεν παραχωρώ στον εχθρό Ελληνικό έδαφος. Κρατάω Καλπάκι».
  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ,
  ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ «ΠΑΡΑΣΙΤΑ» Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΦΥΛΑΤΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΠΟΤΕ.!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Η κυβέρνηση αυτή δεν σέβεται τον λαό και τα σύνορα της χώρας»
  ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΝΕΠΛΕΞΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ Ε.Δ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΡΙΖΟΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΟΡΝΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Η κυβέρνηση αυτή δεν σέβεται τον λαό και τη χώρα.»
  ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Η ΔΑΠΑΝΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΦΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΑ Σ.Α.
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΖΑΛΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ Ε.Δ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
  ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ.
  ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ, ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ, ΤΡΕΜΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ, ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩΑΡΓΥΡΙΑ.
  ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ, ΕΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΧΑΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
  ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΘΕ ΗΔΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]