ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΑ «ΠΑΡΘΙΑ ΒΕΛΗ»

ΓΙΑΤΙ «ΦΙΛΟΣ ΜΕΝ ΠΛΑΤΩΝ..... ΦΙΛΤΑΤΗ ΔΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!!!

Γράφει ο Xρήστος Κ. Μακρίδης
ΕΠΕΙΔΗ η ανθρώπινη συμπεριφορά, ρέει από τρεις κύριες πηγές, ήτοι την επιθυμία, το συναίσθημα και τη γνώση (ΠΛΑΤΩΝ), δέον όπως την
αντίδραση πολλών συναγωνιστών στην περίπτωση του ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, καθορίζει η γνώση και όχι η γνώμη, ήτοι το ενδιάμεσο ανάμεσα στη γνώση και την άγνοια (ΠΛΑΤΩΝ)!!!

ΕΠΕΙΔΗ φίλοι συναγωνιστές, δεν γίναμε ξαφνικά όλοι λωτοφάγοι ούτε ασφαλώς, ίσως, προσδοκώντας κάποια θέση στο στασίδι της εξουσίας!!!, υπέστημεν αίφνης, κάποιου είδους λοβοτομή, καλό είναι, να θυμηθούμε, περιπτώσεις τινών πολιτικών της πάλαι ποτέ κραταιάς Ν.Δ, με κεντρική παρουσία στον ηγετικό πυρήνα και άμεση εμπλοκή στο κομματικό γίγνεσθαι της εποχής, που για δικούς τους προσωπικούς και όχι απαραιτήτως ιδεολογικούς λογούς, σε αντίστοιχες οριακές στιγμές για την πορεία της χώρας και της Ν.Δ, έπραξαν όπως έπραξαν, ήτοι συμμάχησαν με τον ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο-«εχθρό» της εποχής μας, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου….

Α) ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ: Τον Οκτώβριο του 1989 πέρασε επίσημα στις γραμμές του ΠΑΣΟΚ μέσω της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΡΙΛΛΑΚΗΣ. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο του 1989 και το 1990, ενώ όταν το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία, τον Οκτώβριο του 1993, διορίστηκε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας!!!

Β) ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Την άνοιξη του 1995, ενόψει της λήξης της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο τότε πρωθυπουργός ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία και να αποφύγει τις εκλογές, ήρθε σε συμφωνία με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, όπως και έγινε!!!

Γ) ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 1995, προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το κόμμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ μετά από συνεννόηση με το κυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Μαρτίου 1995, εξελέγη ως ο πέμπτος Πρόεδρος Δημοκρατίας..

Δ) ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το 2000 αποδέχτηκε πρόταση του Κώστα Σημίτη, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας. Μετείχε στην τελευταία κυβέρνηση Σημίτη ως υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, ενώ το 2005 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ!!!

Ε) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ: Το 2004 συμπεριλήφθηκε ως ανεξάρτητος στην 3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ζ) ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2004, αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, ως ανεξάρτητος όπου και εξελέγη.

ΥΓ) Σε κάθε περίπτωση, ο ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, υπήρξε σαρξ εκ της σαρκός, ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ-Ν.Δ και όχι απολειφάδι μιας άλλης παράταξης, που αναζήτησε πολιτικό καταφύγιο στους κόλπους της πρόθυμης, πάντα, Ν.Δ, όντας ένας ακόμη εξουσιολάγνος, γυρολόγος, γραφικός και ανέστιος, ανεπάγγελτος-επαγγελματίας πολιτευτής !!!.

Xρήστος Κ. Μακρίδης
Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός  
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ (ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ) «Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ». ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.


  Εστιάζοντας στα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία το περασμένο έτος ο VyacheslavKantor, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου (ECJ), ανέφερε ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μαζική διάκριση, τη μεγαλύτερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

  ”Η θέση των Εβραίων στην Ευρώπη σήμερα είναι η χειρότερη από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Εβραίοι έχουν καταληφθεί από φόβο και την πολύ πραγματική νέα Έξοδο των Εβραίων από την Ευρώπη”, είπε ο Kantor στον Πούτιν.

  Με βάση τις εκτιμήσεις του Kantor, υπήρξε 40% αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Κατηγόρησε την αύξηση του μίσους προς τους Εβραίους στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.


  ((((υπήρξε 40% αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.))))

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Μ'ΕΣΑΣ ΛΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ,ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ...

  ΕΣΥ "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ" ΜΗ ΚΟΙΜΑΣΑΙ...!!!!
  http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/10/blog-post_997.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]