Η αλήθεια που δεν σου είπαν πότε! Όταν οι Γάλλοι σκότωναν Έλληνες για να αρπάξουν την Αφροδίτη της Μήλου!


Πάνω από 200 Έλληνες έπεσαν νεκροί για να υπερασπιστούν το άγαλμα…

Πολλοί από εμάς έχουμε… επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.

Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί.

Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Γάλλους και οι Γάλλοι για να το φυγαδεύσουν στο Παρίσι μετά την αγορά του, το φόρτωσαν σε ένα καράβι. Όταν οι Έλληνες της Μήλου πληροφορηθήκαν ότι το άγαλμα θα έφευγε από το νησί, ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν τη φυγή του, κι’ αυτό, γιατί το θεωρούσαν μέρος του Πολιτισμού τους. Τέτοια ήταν η αντίδραση που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μερικούς Έλληνες.
Όταν τελικά το άγαλμα φορτώθηκε στο πλοίο, οδηγήθηκε πρώτα στον Πειραιά πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία. Κάποιοι από τους ‘Ελληνες της Μήλου πήγαν στον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή του αγάλματος.

Όπως γράφει ο Έλληνας ιστορικός Δημήτρης Φωτιάδης στην εξάτομη «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»: Στον Πειραιά όταν μαθεύτηκε το γεγονός μαζεύτηκαν στην προκυμαία πάνα από χίλιοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ματαιώσουν την αρπαγή του αγάλματος. Τέτοια ήταν η αντίδραση, που συγκρουστήκαν με το γαλλικό πλήρωμα του πλοίου και τα τουρκικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάνω από 200 Έλληνες πέσανε νεκροί και τελικά το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου φυγαδεύτηκε στη Γαλλία. (μάλιστα λέγεται ότι το ένα χέρι του αγάλματος μέσα στη δίνη της συμπλοκής έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε).
Αυτοί λοιπόν οι «αμόρφωτοι» Έλληνες ψαράδες και αγρότες δώσανε τη μάχη της αξιοπρέπειας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Πολιτισμό τους.

Μπορεί να μην ήταν μορφωμένοι, μπορεί να μην γνώριζαν από Τέχνη όμως ένιωθαν βαθειά μέσα τους ότι το άγαλμα αυτό ήταν μέρος της ιστορίας τους, μέρος της Πολιτιστικής τους παρακαταθήκης που τους είχαν αφήσει οι πρόγονοι τους.

Αυτή η τραγική ιστορία επιμελώς παρασιωπάτε για ευνόητους λόγους. Έτσι αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και θαυμάσετε την Αφροδίτη της Μήλου, θυμηθείτε ότι και σ΄αυτή την περίπτωση οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης άρπαξαν αυτό το θαυμάσιο άγαλμα που οι Έλληνες το πότισαν με αίμα.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑΣ ΓΕΝΕΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ, ΤΟΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ D.N.A. OTAN TO D.N.A ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ. ΤΟΥ ΤΙΠΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ D.N.A ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΣΤΑΡΔΙΚΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΊ ΜΑΡΛΑΚΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ. Δ΄ΑΥΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΗ Η ΧΟΛΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑ ΑΜΜΑΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΟΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΟΕΘΝΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ 1922 ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ , ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΑΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΙΧΑΜΕΡΕΣ ΦΑΡΕΣ ,ΕΙΤΕ ΓΑΛΛΟΙ ,ΕΙΤΕ ΑΓΓΛΟΙ ,ΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ,ΕΙΤΕ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΙΤΑΛΟΙ ΣΚΑΤΟΡΑΤΣΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ 12:13 ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ??? Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "ΤΣΙΠΡΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΗ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ "ΤΣΙΠΡΑ".

   Διαγραφή