Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφουν οι όρθιοι στα γήπεδα της Ευρώπης

Ένα θέμα που παραμένει ανοικτό από το «Χίλσμπορο» έχει ανοίξει ξανά το τελευταίο διάστημα και αφορά την επιστροφή των κερκίδων όρθιων οπαδών στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Δεν είναι λίγες οι ομάδες στην Μπουντεσλίγκα που το εφαρμόζουν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά για πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ δεν αποτελεί εύκολο ζήτημα.

Εκείνο που φαίνεται να αλλάζει είναι η στάση πολλών συλλόγων, που φοβούνται εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες να εφαρμόσουν το μέτρο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα.

Πάντως, έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί η άποψη, ότι θα αλλάξει η ατμόσφαιρα στα γήπεδα, κάτι που κάνει τα μεγάλα κλαμπς να το βλέπουν με θετικό μάτι, εφόσον φυσικά πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Μετά τη Γερμανία που το εφήρμοσε πρώτη, η Αυστρία, η Δανία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διαθέτουν τμήματα στις εξέδρες για όρθιους, ενώ το σκέφτονται σοβαρά και οι αγγλικοί σύλλογοι.

Αρκετές ομάδες στο Νησί, όπως η Τότεναμ, η Σουόνσι και η Σάντερλαντ, προσπαθούν να πιέσουν για τη δημιουργία ασφαλών χώρων ορθίων, ενώ δεν αποκλείεται η Πρέμιερ Λιγκ να ξεκινήσει επαφές με την αγγλική κυβέρνηση για να ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής του κανονισμού που υφίσταται σήμερα.

Πηγη sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου