Πιο έξυπνοι οι μύωπες;

Ανακούφιση και ικανοποίηση στους μύωπες προσφέρει νέα έρευνα που υποστηρίζει ότι είναι πιο έξυπνοι σε σύγκριση με όσους δεν φορούν γυαλιά...
 Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mainz στη Γερμανία οι άνθρωποι που φορούν γυαλιά μυωπίας είναι εξυπνότεροι από εκείνους που έχουν τέλεια όραση. Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας οι οφθαλμίατροι του γερμανικού Πανεπιστημίου έδωσαν σε 3.452 άτομα δυο είδη τεστ: οπτικής οξύτητας και νοημοσύνης.

  Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντιληπτική ικανότητα όσων ήταν μύωπες ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με όσους δεν φορούσαν γυαλιά.

  Βέβαια μια ακόμη παράμετρος που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ένας συσχετισμός ανάμεσα στη βαθμίδα της εκπαίδευσης και την μυωπία, με εκείνους που είχαν μυωπία να έχουν περάσει και πολύ περισσότερα χρόνια στα ακαδημαϊκά θρανία, διαβάζοντας βιβλία και κοιτώντας οθόνες.

  Οι ερευνητές μελετούσαν την αύξηση των ποσοστών μυωπίας στην Ευρώπη όπου παρατηρείται αύξηση των επιπέδων της σε περισσότερο από 50% σε κάποιες κατηγορίες όπως οι επαγγελματίες που πλησίαζαν τα 50.

 vita.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]