Φιλιππίνες: Αν δεν φυτέψεις δέντρα… απολυτήριο δεν παίρνεις

Η σωτηρία του πλανήτη έρχεται δια νόμου στις Φιλιππίνες.
Φαίνεται ότι οι νεότερες γενιές είναι εκείνες που ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον του πλανήτη μας. Επειδή λοιπόν είναι έντονη η ανάγκη για δραστικές αλλαγές, πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο
προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τις νεότερες γενιές σχετικά με τη διάσωση του πλανήτη.

Στις 15 Μαΐου, το Κογκρέσο των Φιλιππινών ψήφισε νόμο που απαιτεί από τους μαθητές να φυτεύουν 10 δέντρα για να αποφοιτήσουν από το σχολείο. Το νομοσχέδιο, που κάνει νόμο του κράτους μια παράδοση που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, κάνει απαραίτητη τη φύτευση των δέντρων για την αποφοίτηση από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης ( δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο).

Στις Φιλιππίνες, ένα κράτος με ραγδαία αυξανόμενο πληθυσμό, αποφοιτούν κάθε χρόνο περίπου 12.000.000 μαθητές από το δημοτικό, 5.000.000 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 500.000 φοιτητές από τα πανεπιστήμια.

Με την πλήρη εφαρμογή του νόμου κάθε χρόνο θα φυτεύονται περίπου 175.000.000 δέντρα.

Τα δέντρα θα φυτεύονται σε υπάρχοντα μαγκρόβια δάση, προστατευόμενες περιοχές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εγκαταλελειμμένα ορυχεία και επιλεγμένες αστικές περιοχές,.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη που επιλέγονται για φύτευση πρέπει να είναι κατάλληλα για το κλίμα και την τοπογραφία της κάθε περιοχής και θα υπάρχει προτίμηση σε αυτόχθονα είδη.

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες απώλειες δασών, με συνολική τη δασική κάλυψη να έχει μειωθεί από 70% της έκτασης της χώρας σε μόλις 20% κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα!

loading...

1 thought on “Φιλιππίνες: Αν δεν φυτέψεις δέντρα… απολυτήριο δεν παίρνεις

  1. Εξαιρετικο το μετρο! Μακαρι κατι τετοιο να γινονταν και στο Σοβιετισταν το δικο μας.Εκδρομες των σχολειων να γινονται αποκλειστικα για δενδροφυτευση η καθαριοτητα οπως παλια!! Κανενας ΔΥ να μην μπορει να εισπραξει τον μισθο του αν δεν φυτεψει 2 δενδρα!!

Comments are closed.