Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα παράδοξο

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα «παράδοξο» με τέσσερις διαστάσεις, είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στην τοποθέτησή του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Ως πρώτη, ανέφερε, το ότι η ελληνική κοινωνία άντεξε ως κοινωνία, σε συνθήκες όπου το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25% και η ανεργία έχει ανέλθει στο 26% , διότι «θυμήθηκε το παρελθόν της», λέγοντας (ως κοινωνία) ότι «επειδή εδώ υπήρξε το ΕΑΜ, προτιμώ αυτούς, παρά την Χρυσή Αυγή, όπως έγινε σε άλλες χώρες».

Ως δεύτερη διάσταση του «παράδοξου» ανέφερε, το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, έγινε στόχος ανεξαιρέτως όλων των πολιτικών δυνάμεων, από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά, των ΜΜΕ, των παγιωμένων συνδικάτων, όλων των φωνών διεθνώς και όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και απολύτως παράδοξα, με όρους Πολιτικής Επιστήμης άντεξε».

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας για την τρίτη διάσταση του «παράδοξου» είπε ότι πέρασαν από την χώρα 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, μας έμειναν 50.000 και παρόλα αυτά όλοι «φίλοι και αντίπαλοι» λένε «ζήτω η φιλοξενία».

Τέταρτο και τελευταίο παράδοξο είναι το ρήγμα που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και από εκεί που ήταν απομονωμένος, τον Ιούλιο του 2015, τώρα έχει ανοίξει το ρήγμα και βλέπουμε σχετικά θετικά από αυτό, το πού πηγαίνει η Ευρώπη με την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

Όλα αυτά πρέπει να μελετηθούν, ώστε να φανεί και τι δουλειά έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να δημιουργηθούν με την νέα Κεντρική Επιτροπή οι θεσμοί εκείνοι που θα βοηθήσουν, ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί σε αυτά υπογράμμισε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο υπουργός Πολιτισμού επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά για την σχέση κυβέρνησης- κόμματος, επισημαίνοντας ότι όσοι διατελούν υπουργοί, οφείλουν να εξηγήσουν την εμπειρία τους στα κομματικά μέλη που προσπαθούν να καταλάβουν και να στηρίξουν ή και να σταθούν κριτικά απέναντι στο κυβερνητικό έργο.

Ο κ. Μπαλτάς συμπύκνωσε την εμπειρία σε κυβερνητική θέση στην διαφορά οπτικής και στην πυκνότητα του χρόνου.

Εξηγώντας την πρώτη διάσταση, είπε ότι από την στιγμή που κάποιος αναλαμβάνει ευθύνη διακυβέρνησης, αποκτά μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων από εκείνη που είχε ως αντιπολιτευόμενη δύναμη και επισήμανε ότι εκεί, στην πράξη, βλέπεις πώς εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά την πυκνότητα του χρόνου, είπε ότι η ροή του πολιτικού χρόνου σε θέση κυβερνητικής ευθύνης είναι πολύ διαφορετική από το να είναι κάποιος στο κόμμα, καθώς από θέση κυβερνητικής ευθύνης πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα με τόσο καταιγιστικό ρυθμό, ώστε ενίοτε, δεν υπάρχει χρόνος να σκεφθεί κανείς το ζήτημα στην πολύπλευρη ολότητά του, ενώ δεν λείπουν και οι φορές, όπου πέρα από τις γενικές θέσεις επί ενός ζητήματος δεν υπάρχει ολοκληρωμένη προετοιμασία για ένα θέμα.

Η πυκνότητα του πολιτικού χρόνου και η διαφορά της οπτικής, δημιουργεί, δικαιολογημένες, εντάσεις στις σχέσεις κόμματος- κυβέρνησης και πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία, είπε ο κ. Μπαλτάς, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει η εξής διάκριση: Από τη μια η μεγάλη εικόνα που απαρτίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη, η μικρή εικόνα που ο καθένας έχει στον χώρο όπου ζει και εργάζεται, με τις δύο αυτές εικόνες να έχουν, όπως είπε, απόσταση. 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Ο λαός μας υποφέρει,η χώρα μας δοκιμάζεται,λες και είναι σε πρόσφατη μεταπολεμική περίοδο.
  Ο κόσμος περιμένει να δει το δικό του καλό,και όχι μόνο το καλό της Ευρώπης όπως ακούμε συχνά πυκνά. Σταματήστε να δίνετε κίνητρα μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις,δείχνοντας ότι πραγματικά,δεν υπάρχει καμία σχέση με την αριστερά,όπως τουλάχιστον την είχαμε μάθει.
  Δώστε κίνητρα και σε νέους επαγγελματίες,και μιλώ για όλους τους "νέους επαγγελματίες",ανεξαρτήτου ηλικίας.
  Δώστε μια ευκαιρία στους Ελληνες να επιβιώσουν. Δώστε κίνητρα και βοήθεια σε νέες μικρές επιχειρήσεις,τις τοπικές, τα μαγαζάκια που βλέπαμε στις γειτονιές μας,πριν μερικά χρόνια. Τα παντοπωλεία,τα ψιλικατζίδικα,τα σουβλατζίδικα...για τέτοια μαγαζιά μιλάω και όχι για τους γνωστούς επώνυμους εκατομμυριούχους.
  Δεν μπορεί ένα συνοικιακό μαγαζάκι να πληρώνει το ίδιο ΤΕΒΕ,(τώρα το λένε ΟΑΕΕ νομίζω) με τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες,που έχουν παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ.
  Απαλάξτε για καναδυό χρόνια,αυτούς τους νέους επαγγελματίες από ασφαλιστικές εισφορές,για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους,καθ όσον οι περισσότεροι ξεκινούν με μηδενικά, έως πενιχρά κεφάλαια. Στηρίξτε τους για να μείνουν στη χώρα τους.
  Αποδείξτε ότι είστε πράγματι αριστερή κυβέρνηση,και όχι κυβέρνηση των εχόντων και των προσφύγων μόνο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]