Ο Ελληνισμός σε διωγμό: Γκρεμίζουν σπίτια Ελλήνων στην Βόρειο Ηπειρο για να «αναπτυχθεί» η Αλβανία!

του Πέτρου Αναστασίου
Η αλβανική κυβέρνηση προχωρά στην καταδάφιση σπιτιών Βορειοηπειρωτών Ελλήνων. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 19 ελληνικές οικογένειες έλαβαν ειδοποιητήρια για κατεδάφιση των σπιτιών τους.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με την έκδοση ανακοίνωσης, αλλά όταν πρόκειται για την θρασύδειλη αλβανική κυβέρνηση, μια ανακοίνωση ίσως είναι πολύ λίγη για να προλάβει καταστάσεις.

"Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία όσα διαδραματίζονται στη Χειμάρρα, όπου 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκκένωση των οικιών τους που προορίζονται προς κατεδάφιση.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, κ. Γκόρος, εκτελώντας μια κυβερνητική πολιτική, έβαλε την υπογραφή του σε ειδοποιητήρια για κατεδαφίσεις, τα οποία μάλιστα επιδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

Οι αλβανικές Αρχές πρέπει να προβούν άμεσα αφενός στην ακύρωση της κατεδάφισης και αφετέρου σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας.

Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας"

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομόνοια:

«Την 28 Οκτωβρίου, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χιμάρας, παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρος, με το οποίο τους δίνει προθεσμία 5 ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, τα σπίτια τους θα κατεδαφιστούν για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του κέντρου της Χιμάρας.

Πρόκειται για κατοικίες οικογενειών που κληρονόμησαν από τους πρόγονους τους ή νέες κατοικίες, που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια με κόπους ολόκληρης ζωής σε δικό τους οικόπεδο.

Το σχέδιο αυτό έτυχε σφοδρών αντιδράσεων από τους ντόπιους κάτοικους τον περασμένο Ιούνιο, η οποία αντίδραση καταγράφηκε άπω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει τον παραλογισμό και την σκοπιμότητα αυτού του σχεδίου. Είναι ένα σχέδιο που δεν έγινε για να ωφελήσει τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά για την υφαρπαγή τις περιουσίας τους και την μεταβίβαση σε τρίτους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δίπλα από τις περίφημες 11οροφες πολυκατοικίες, αποφασίστηκε να γκρεμιστούν οι κατοικίες των οικογενειών Κονόμη και Μπολάνου, κτίρια 200 ετών, μόνο και μόνο για να αναβαθμιστούν τα συγκεκριμένα πολυώροφα κτίρια.

Πρόκειται για ωμό βανδαλισμό έξω από κάθε λογική, που στόχο έχει να εκτοπίσει τους αυτόχθονες Χιμαριώτες εις όφελος ύποπτων κατασκευαστικών εταιριών.

Πώς μπορεί ένα σχέδιο να βαπτίζεται αναπτυξιακό όταν γίνεται εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε στην περίπτωση της οικογένειας Μπένου, όπου η «ανάπτυξη» έδιωξε 4 οικογένειες στο εξωτερικό;

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ασφυκτική και παρατεταμένη πίεση προς την κοινότητα της Χιμάρας.

Ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης, καθώς δεν τηρήθηκαν ούτε στοιχειωδώς οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει τη μέγιστη επιρροή, καθώς παραβιάζονται βάναυσα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από σκοτεινούς οικονομικούς και εθνικιστικούς κύκλους».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Αυτο ειναι το ευχαριστω απο τους νηστικους γυφτοαλβανους για τη γενναιοδωρη φιλοξενια της Ελλαδας.Τους χορτασαμε και μας το ανταποδιδουν με τη γυφτια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκεί τα σπίτια των Ελλήνων τα κατεδαφίζουν..., εδώ τα αρπάζουν οι τράπεζες καί τα κοράκια των πλειστηριασμών...!.... Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας λένε ότι παρακολουθούν(;...)..., το θέμα, με ...ιδιαίτερη ανησυχία!.....(Μπούρδες!.... σιγά μην δεν κοιμούνται τα βράδια!...).- Μία είναι η αλήθεια, ότι οι ηγέτες μας(;;;......) εφαρμόζουν μακρόπνοο σχέδιο για ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες καί εγκατάσταση αλλοφύλων λαθρομεταναστών καί λαθροεποίκων, που θα κυβερνώνται ευκολότερα!... Ποιός θυμάται την, με μεγάλη σπουδή, άρση του ''εμπολέμου'' με την Αλβανία καί μάλιστα μονομερώς, μόνο από την πλευρά μας;!.... Την υπόθεση αυτή την έφερε σε πέρας ο τότε Σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα καί πρωθυπουργός των Ραγιάδων, Ανδρέας ΜΙΝΕΪΚΟ-PAPANDREOU, για να μήν μπορούμε να προστατέψουμε δυναμικά τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες!... (Εάν δεν είχε αρθεί-καταργηθεί το ''εμπόλεμο'', θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να πιέσουμε στρατιωτικά τους Αλβανούς, χωρίς να παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο...).- Καί για να καταλάβει καί κάθε αφελής καί απονήρευτος, ότι τον τόπο μας τον κυβερνούν κατά βάσιν ανθέλληνες, προδότες καί αλλοδαποί, αγνοούντες (ηθελημένα τις περισσότερες φορές!...) τα Εθνικά μας Θέματα, προσέξτε ότι, όπως καί ο αρθρογράφος, έτσι καί όλοι οι ''αρμόδιοί'' μας, τα τελευταία σαράντα χρόνια, τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου τον αποκαλούν ''Μειονότητα''!... ενώ βάσει συνθηκών είναι αναγνωρισμένος ως ''Κοινότητα''!....... (Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ορολογίες, αλλά δυστυχώς, λίγοι πολίτες το γνωρίζουν!...καί οι ''αρμόδιοι'' που το γνωρίζουν, κάνουν επίτηδες ότι το αγνοούν, έτσι για να υποβαθμίζουν το θέμα!....)....... Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν τηλεφωνούμε στην ευρωβουλευτή μας την Konstantina Kouneva... αυτή σίγουρα θα συμπαρασταθεί τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες!................ ΑΙΣΧΟΣ!...... ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!.............................. Λύσανδρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι αυτό που λέει ο λαός ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΠΙΟΔΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]