Αγωγή της τράπεζας Πειραιώς στη ΝΔ για τα δάνεια του κόμματος

Ενα ακόμη πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «νοικοκύρεμα» της ΝΔ, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάνει, αφού η τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε αγωγή εναντίον του κόμματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά» με αγωγές απαντούν οι τράπεζες στα αρρύθμιστα δάνεια των κομμάτων, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του εισαγγελέα, ενώ στη Βουλή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το θέμα.
Όπως αναφέρει πάντα η εφημερίδα ήδη η αρχή έγινε με την αγωγή που επιδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από την τράπεζα Πειραιώς στη ΝΔ, ζητώντας ολόκληρο το ποσό του δανείου ύψους 131 εκατ. ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έχουν γίνει 160, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το ΠΑΣΟΚ, που επίσης έχει δάνεια τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.
Μετά το 2010 οπότε η ΝΔ εξυπηρετούσε πλήρως τις δανειακές τις υποχρεώσεις, η μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αλλά και το «ξεχείλωμα» των εξόδων του κόμματος έκαναν αδύνατη την εξυπηρέτηση του δανείου στην Πειραιώς. Όταν η πίεση αυξήθηκε, οι τράπεζες έπρεπε να πάρουν αποφάσεις. Οι λύσεις ήταν ή διαταγή πληρωμής ή αγωγή.
Όπως τονίζει η «Αγορά» τραπεζικοί και νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι η επίδοση διαταγής πληρωμής «δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, καθώς μπλοκάρονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πολιτειακού θεσμού που λέγεται αξιωματική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία λειτουργίας». Στην περίπτωση της αγωγής δίνεται στη ΝΔ το περιθώριο των 100 ημερών για προσκόμιση όλων των εγγράφων που στοιχειοθετούν τη θέση της και άλλες 100 ημέρες στον δικαστή να εκδώσει απόφαση. Με λίγα λόγια μετά από 200 ημέρες η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί επί της αγωγής της Τράπεζας Πειραιώς στη ΝΔ.
Στο συγκεκριμένο διάστημα η ΝΔ θα παραχωρεί μέρος της κρατικής επιχορήγησης στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της αλλά, σύμφωνα με τον νόμο, προηγούνται η εφορία και το ΙΚΑ και έπονται οι απαιτήσεις των τραπεζών.
Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό ότι και να γίνει πραγματικότητα αυτό που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή το 100% της κρατικής επιχορήγησης θα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του κόμματος μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του ποσού (2 εκάτ. ευρώ) ετησίως θα καταλήγει στις τράπεζες.
ΣΥΡΙΖΑ: Η αγωγή της Πειραιώς καταρρίπτει πλήρως όσα υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το δημοσίευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι « Η αγωγή της Πειραιώς καταρρίπτει πλήρως τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος του, στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά" σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα δάνεια του κόμματος, επιβεβαιώνει πλήρως τη διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνική καταστροφή που αυτή επέφερε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τράπεζα Πειραιώς ζητά ολόκληρο το ποσό του δανείου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει πλήρως τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος του, στις οποίες προέβη ο προέδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή, και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Σε μια περίοδο που το ανακεφαλαιοποιημένο από τους πολίτες τραπεζικό σύστημα κρατούσε κλειστές τις ροές χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δανείζονταν αστρονομικά ποσά με... αέρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους πολίτες.»
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ENA XEΡΑΚΙ ΒΑΛΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΤΑΙ.ΛΙΓΑ-ΛΙΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 40% ποσοστό έχει η ΝΔ που σημαίνει 4.000.000 ψηφοφόρους. 160.000.000 ευρώ είναι το χρέος. Παιδιά από 40 ευρώ έκαστος ώστε να κάνετε κάτι κι εσείς για το κόμμα, τόσα έχει κάνει αυτό για ΄σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψυχή της ΝΔ είναι ο κόσμος της κι όχι οι αχρείοι επίγονοι και οι δημοσυντήρητοι επαγγελματίες που αφαίμαξαν την χώρα.

   Το κοπριταριό που κατέλαβε το κόμμα από το 1990 και μετά το καταχρέωσε με 160 εκατομμύρια ευρώ.

   Αύξησαν όμως οι σπουδαρχίδες την προσωπική τους περιουσία σε Δις ευρώ

   Γόνοι που μεγάλωσαν σε παλάτια με νταντάδες , με αυλικούς και υποτακτικούς ,πολύ συχνά, απαίδευτοι, εξοργιστικής μετριότητας, άεργοι , αραχτοί στο άρμα της εξουσίας, απολαμβάνουν τον μαζοχισμό μας στην εκμετάλλευση...

   Τούτοι οι ελεεινοί σφουγγοκωλάριοι της Ντορό-φαυλό-κρατίας μας προκαλούν φόβο, αηδία και αποστροφή.

   Διαγραφή
 4. ΕΑΝ ΕΧΕΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Η ΝΔ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.ΜΑΣ ΕΚΑΨΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΖΑΜΙΑ,ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!!!!!!!!ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΑ!ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ??????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]