ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – Παραιτήθηκε ο Πέτρος Παραράς (Όλη η επιστολή)

Ο θόρυβος γύρω από τη συμμετοχή του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και επίτιμου Αντιπροέδρου του ΣτΕ, Πέτρου Παραρά στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματοςξεκίνησε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής, είχε καταγγείλει ότι ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ως νεαρός νομικός ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας και είχε καλέσει την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην Επιτροπή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Παραράς υπέβαλε την παραίτησή του αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή.

Κύριε Πρόεδρε,

Κατόπιν προτροπής του φίλου μου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου απεδέχθην να μετάσχω σε επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προεδρία της οποίας, όπως με πληροφόρησε, θα προτεινόταν να αναλάβει ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος. Πληροφορήθηκα όμως χθες ότι παρόμοια επιστημονική επιτροπή θα συγκροτηθεί στο μέλλον. H αρμοδιότητα της επιτροπής διαλόγου, όμως, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος. Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου. Άλλωστε, ο δημόσιος διάλογος προϋποθέτει την τήρηση αρχών δημοκρατίας και σεβασμού, τις οποίες ορισμένες πλευρές φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένες να τηρήσουν, όπως προκύπτει από τις αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για την τιμή που μου κάνατε, αλλά για τους παραπάνω λόγους υποβάλλω την παραίτησή μου από την ανωτέρω επιτροπή.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Πέτρος Παραράς

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Επίτιμος Αντιπρόεδρος ΣτΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μην στενοχωριέσαι υπάρχουν παντού λαμόγια να αναλάβουν αυτό το θεάρεστο έργο , θα καλέσουν πρόσφυγες , ρομά , κλέπτες , ψεύτες και κάθε λογής σεβαστό και αναρχικό ΕΛΛΗΝΑ , αλήθεια τους αναρχικούς γιατί δεν τους κάλεσε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ αυτοί ξέρουν , ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ , δεν αναγνωρίζεις τα παιδιά σου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]