Πρόβα χάους αν πεθάνει ο Κουφοντίνας-Μπαράζ επιθέσεων από τους “γνωστούς-αγνώστους”-Υπόσχονται αστικό πόλεμο

 Και ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου

Το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες μέρες με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρχές. Χθες είχαμε επίθεση στο ίδρυμα «Κ.Μητσοτάκη», ενώ οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Συνάμα είχαμε και ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου.

“Δεν χρειάζεται καν να πούμε τι θα συμβεί εάν ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας πάθει το παραμικρό εξαιτίας των εκδικητικών χειρισμών από πλευράς πολιτικού, δικαστικού και αστυνομικού προσωπικού. Ζυγίστε τις συνέπειες που θα έχετε και πράξτε αναλόγως, όπως θα κάνουμε και εμείς σε ενδεχόμενη χειροτέρευση της όλης κατάστασης…” ανέφερε η αυτοαποκαλούμενη “Ομάδα Επαναστατικής Ρήξης” στην ανάληψη ευθύνης για τον εν λόγω χτύπημα και συμπλήρωσε: “Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ΗΔΗ νικήσει…”

Μια άλλη ομάδα, οι αυτοαποκαλούμενοι Αναρχικοί/Αναρχικές, που στο παρελθόν έχει “χτυπήσει” αυτοκίνητα αστυνομικών, με αφορμή μια νέα επίθεση σε σουπερ μάρκετ στου Ζωγράφου (πολύ σχετικό με τον Κουφοντίνα!!!) δίνει νέα υπόσχεση: “Με τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα νομιμοποιείται η θανατική ποινή και οι κρατούμενοι αφήνονται στις ορέξεις του κάθε εξουσιαστή, είτε είναι πολιτικοί κρατούμενοι είτε όχι. Αν πεθάνει ο Δ.Κ η εκδίκηση είναι σίγουρη και δεν θα δείξουμε κανένα έλεος. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να προετοιμαστεί γιατί αυτό δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή”

Τις προάλλες είχαμε μια άλλη οργάνωση, τους “Πυρήνες Άμεσης Δράσης”, που υποσχόταν μακελειό!

 

Παράλληλα επίθεση με μολότοφ είχαμε χθες βράδυ και στο δημαρχείο Μοσχάτου. Σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Κοραή και Αγίου Γερασίμου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες έσπασαν τον υαλοπίνακα του δημαρχείου από την πλευρά της οδού Αγίου Γερασίμου και πέταξαν στο εσωτερικό του ισογείου, όπου στεγάζεται το ληξιαρχείο, βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Επιτόπου έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, που έσβησαν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα γραφεία. Οι δράστες αναζητούνται.

 

Ανάληψη ευθύνης για Μπογδάνο

Στην ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στον βουλευτή της Ν.Δ. Κων. Μπογδάνο η “Ομάδα Επαναστατικής Ρήξης” αναφέρει μεταξύ άλλων:

“ Το εν λόγω κάθαρμα, δεν είναι ένα αυτοδημιούργητο πολιτικό υποκείμενο και ας μην αποτελεί γόνο κάποιου απο τα συνήθη τζάκια της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αποτελεί ένα υποκείμενο που αναδύθηκε, αργά και σταθερά από μια συγκεκριμένη δεξαμενή, ακραία νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα, που τόσο πολύ απαντιέται στις μέρες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αφού αποφοίτησε από την Πάντειο σχολή συνέχισε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου. Μετά από το περασμά του από έναν κατεξοχήν αναδιαρθρωτικό νεοφιλελευθερο μηχανισμό, την Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συνέχισε στη δημοσιογραφία, μέσα από την οποία έγινε ευρύτερα γνωστός πριν κατέλθει στον πολιτικό στίβο. Εκεί έκανε όνομα εξαιτίας των ακραίων, δουλικών και γλοιωδών απόψεών του, το εν λόγω υποκείμενο. Ο Ελεύθερος Τύπος και το ραδιόφωνο του Φλας αποτέλεσαν τους πρώτους του σταθμούς σε αυτόν το λαομίσητο επαγγελματικό χώρο. Ακολούθησε η “καταξίωση” στο δημοσιογραφικό όμιλο Αλαφούζου. Το ποιόν και οι σκοποί του εν λόγω συγκροτήματος θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες για να περιγραφούν. Εμείς απλά θα αρκεστούμε να πούμε, πως αποτέλεσε το δοκιμαστικό σωλήνα για να αναπτυχθούν σκουλίκια σαν και τον ίδιο ή τον Μπ. Παπαδημητρίου, πριν μεταπηδήσουν και επίσημα στις τάξεις της Ν.Δ”.

Στην συνέχεια επικαλείται διάφορες παλιότερες δηλώσεις του και τον αποκαλεί “σαλτιμπάγκο” με “ακραιφνείς ακροδεξιές απόψεις”.

loading...