Τέσσερις τροφές που χορταίνουν αλλά δεν παχαίνουν

Η άσκηση και η σωστή διατροφή αποτελούν τα δύο βασικά κλειδιά για
την απώλεια βάρους.
Όσον αφορά, λοιπόν, τη διατροφή, μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα μπορείτε να επιλέξετε τροφές που ναι μεν χορταίνουν τον οργανισμό αλλά δεν παχαίνουν. Με αυτό τον τρόπο κρατάτε το στομάχι σας γεμάτο χωρίς να έχετε πάρει περιττές θερμίδες.

Δείτε τέσσερις από αυτές…

1. Αυγά

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με αυγά. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στα αυγά σας βοηθά να αισθάνεστε πλήρεις και σε εγρήγορση, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

2. Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, λένε και δεν έχουν τόσο άδικο. Τα μήλα περιέχουν ουρσολικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που πιστεύεται ότι ενισχύσει την καύση λίπους και αυξάνει την μυϊκή μάζα. Επιπλέον, ένα μήλο έχει περίπου 75 θερμίδες αλλά και 3,5 γραμμάρια υδροδιαλυτών ινών.

3. Ξηροί καρποί

Αν νομίζετε ότι κάνοντας δίαιτα πρέπει να τους αποκλείσετε από το διαιτολόγιό σας, κάνετε λάθος. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που περιέχουν σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και μειώνουν σημαντικά την ξαφνική επιθυμία για ένα σνακ μέσα στην ημέρα. Αρκεί να μην το παρακάνετε.

4. Βρώμη

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από ό,τι εκείνοι που μένουν σχεδόν νηστικοί το πρωί. Επιπλέον, εκείνοι που τρώνε δημητριακά με βρώμη, έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ από κάθε άλλο τύπος πρωινού γεύματος.

loading...