Λέσβος-Μόρια: Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο ζητώντας ρεύμα και θέρμανση

Πρόσφυγες και μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στη Μόρια ζητώντας καλύτερες συνθήκες.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και μετανάστες, ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 αιτούντες άσυλο, Αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν και έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Μόριας – Λάρσου, στην κεντρική είσοδο του ΚΥΤ της Μόριας.

Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση. Ενώ όπως, επεσήμανε το ρεπορτάζ του «Ν», το ηλεκτρικό ρεύμα δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.

Φτάνει για τους 6.000 που μένουν εντός του ΚΥΤ (σ.σ. σε χωρητικότητα για 2.800 ανθρώπους!) και για κάποιους ακόμα απ’ έξω. Αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση δεν προβλέπεται.

Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

(stonisi – φωτο:eurokinissi)

loading...