Πιθανόν θα κηρυχθεί άκυρο το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας για τους πρόσφυγες

Πολύ χαμηλή ήταν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας σχετικα με την ανακατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της  EE με αποτέλεσμα πιθανότατα να κηρυχθεί άκυρο.


Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γεργκέλι Γκουλίας, δήλωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται γύρω στο 45% βάσει των στοιχείων των exitpoll και πρόσθεσε ότι το 95% των ψηφοφόρων απέρριψε το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Ωστόσο, έγκυρο θεωρείται ένα δημοψήφισμα στο οποίο συμμετείχε πάνω από το 50% του πληθυσμού. Το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άκυρο το δημοψήφισμα θα περιορίσει τις δυνατότητες του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, να ασκήσει πιέσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να αλλάξουν την μεταναστευτική τους πολιτική.

«Νομίζω ότι η συμμετοχή θα ανέλθει σε περίπου 40%, αυτό συνιστά ένα φιάσκο για τον Βίκτορ Όρμπαν και την κυβέρνηση... » δήλωσε ο Αττίλα Γιούχαζ, αναλυτής της PoliticalCapital.

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές πως τα ποσοστά συμμετοχής θα κυμανθούν μεταξύ 44% έως 46% βασίζονται σε στοιχεία που είναι προς το παρόν διαθέσιμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σήμερα, Κυριακή, από το Nezopont το 95% των Ούγγρων που ψήφισαν απορρίπτει το ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας νωρίτερα και αφού ψήφισε είπε σε δημοσιογράφους ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει συνομιλίες, ενισχυμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Και θα προσπαθήσω, με την βοήθεια του αποτελέσματος, εφόσον πρόκειται για το κατάλληλο αποτέλεσμα, να διασφαλίσω ότι δεν πρέπει να αναγκαζόμαστε να αποδεχόμαστε στην Ουγγαρία ανθρώπους με τους οποίος δεν θέλουμε να ζούμε μαζί».

Σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ουγγρική εφημερίδα MagyarIdők, ο Όρμπαν κάλεσε για πολλοστή φορά τους πολίτες της χώρας του να στείλουν στην ΕΕ το μήνυμα ότι οι πολιτικές της όσον αφορά τη μετανάστευση είναι εσφαλμένες και απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι επαφίεται μόνο σε εμάς, τους ευρωπαίους πολίτες, είτε να αναγκάσουμε την Ένωση να λογικευτεί ή να την αφήσουμε να αυτοκαταστραφεί», έγραψε ο Όρμπαν στην ανοικτή επιστολή του που δημοσίευσε η MagyarIdők.

Ακόμη, εξήγγειλε ότι ο στόχος του τους επόμενους μήνες θα είναι να εμποδίσει τις Βρυξέλλες να επιβάλουν την μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΟΥΓΓΡΟΥΣ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΙΣΛΑΜΟΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΕΥΣΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΜΑΚΑΡΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5:10, προς Θεού!.... όχι Δημοκρατία!.... καλύτερα τουρκοκρατία, παρά δημοκρατία!.... Η δημοκρατία μας έφερε στο σημερινό μας χάλι!.... Το Έθνος μας άντεξε 500 χρόνια Τουρκοκρατίας!... 42 χρόνια δημοκρατίας ήταν αρκετά για να επέλθει η αποσύνθεση του Έθνους μας!..... Για κοίταξε γύρω σου!..................... ...Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]