Σταθάκης: Δεν είναι δυνατή η μείωση του φόρου στα καύσιμα φέτος – Τι δήλωσε για συντάξεις και αφορολόγητο

H κυβέρνηση δεν μπορεί φέτος να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ μετά τη μεγάλη ανατίμηση των τιμών των καυσίμων το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός είπε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά και ανέφερε ότι η οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά με μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη που στηρίζεται στην άνοδο των εξαγωγών.

Ερωτηθείς για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, απάντησε ότι η κυβέρνηση τα προηγούμενα δύο έτη είχε υπεραπόδοση στα δημόσια οικονομικά «γιατί κάναμε συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται πολλοί, δημιουργώντας όμως χώρο για το κοινωνικό κράτος». Και πρόσθεσε ότι αυτή η υπεραπόδοση, η οποία, όπως είπε, «αν δεν υπήρχε, δεν θα μιλούσαμε τώρα για έξοδο από το μνημόνιο, δίνει “αέρα” στις μελλοντικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις».

«Αυτά τα μέτρα», συνέχισε ο κ. Σταθάκης, «μπήκαν αλλά με αντίμετρα, (και) το αποτέλεσμα είναι ‘μηδέν’ (δημοσιονομικά ουδέτερο)» προσθέτοντας ότι για κάθε μέτρο θα υπάρχει και ένα αντίμετρο, διαφορετικά «θα ανεβεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι το οποίο δεν είναι δέσμευση της χώρας, άρα είναι υποχρεωτικό να πάρει ο υπουργός Οικονομικών, μέτρα και αντίμετρα».

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019 και ζήτησε να «μην επενδύσει κανείς πολιτικά στο θέμα της περικοπής των συντάξεων». Όπως είπε, η «ΝΔ επενδύει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο στην περικοπή των συντάξεων, χωρίς να ξέρει καν τι είναι το μέτρο, το οποίο δεν θίγει τα 2/3 των συνταξιούχων ούτε κατά ένα ευρώ, γιατί δεν έχουν προσωπική διαφορά, ενώ το μέτρο αφορά όσους έχουν προσωπική διαφορά».

«Μετά τον Αύγουστο είναι ανοιχτό πεδίο το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση διάφορα θέματα και υπογράμμισα και την αύξηση του κατώτατου μισθού για αυτόν τον λόγο», είπε ο κ. Σταθάκης, επαναλαμβάνοντας πως «όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία των συντάξεων θα πέσουν έξω».

Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά κανένα νέο μνημόνιο αναφέροντας ότι «το μόνο κείμενο που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της τον Αύγουστο του 2018 ειναι το αναπτυξιακό σχέδιο με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, που έχουν ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί». Είπε, ακόμα, ότι «όποιος μιλά για τέταρτο μνημόνιο είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

6 thoughts on “Σταθάκης: Δεν είναι δυνατή η μείωση του φόρου στα καύσιμα φέτος – Τι δήλωσε για συντάξεις και αφορολόγητο

  1. Ο ζάμπλουτος του καθεστώτος των ανώμαλων δεν είναι δυνατόν να καταλάβει τη φτώχεια και την καταστροφή που φέρανε στη χώρα και στον λαό.

  2. ΝΑ πας να πνιγείς κύριε υπουργέ, που υποτίθεται είσαι και αριστερός! Το Γενάρη του 17, ήξερες με το πρόσχημα των χαμηλών τιμών να επιβάλλεις και άλλο φόρο στα καύσιμα. Τώρα, δεν ξέρεις να τον βγάλεις ε; Ότι φόρος μπαίνει, μπήκε για να μείνει! Ντροπή σου, που έχεις το θράσος να βγαίνεις και να λες τέτοιες μαλακίες για δικαιολογίες.
    Και να σου πω κάτι; Στο τέλος εσύ ο ίδιος θα αναγκαστείς να μειώσεις τους φόρους, είτε γιατί θα δεις την κατανάλωση (και κατά συνέπεια και τα κρατικά έσοδα) να πέφτει κατακόρυφα (όπως έγινε με το πετρέλαιο θέρμανσης) είτε γιατί θα πασχίζεις να πιάσεις το 3% και να μπεις στη Βουλή και πάλι, στις εκλογές που θα έρθουν.
    Σας πιστέψαμε, πως θα φέρνατε κάτι διαφορετικό και πως τουλάχιστον, θα μειώνατε το βάρος που είχε πέσει στις πλάτες του κοσμάκη, αλλά εσείς απλά επιταχύνατε τις διαδικασίες προς το χειρότερο, ώστε να μας "τελιώσετε" μια κι καλή νωρίτερα!

  3. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ είναι ενα παρεάκι που εκτελεί εντολες ξένων

  4. Αλλος ενας απατεωνας πολυεκατομμυριουχος υπουργος
    ΣΥΡΙΖΑ.

  5. ΡΩΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΔΟΛΙΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ….
    ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ,ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ,ΤΕΡΜΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ….

    ΕΚΕΙ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ,ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑ,Ο ΣΩΡΡΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ,ΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ….

    ΟΜΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,ΠΙΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ 2012 ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ…

    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΧΡΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ" ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ….ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΚΟΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ,Η ΠΙΑΤΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ…

    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ… 😀 😀

    ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ,ΕΧΕΙ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ,ΔΗΜ. ΤΕΛΗ,ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΥΠΗΚΟΟΣ" ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ…

    https://www.facebook.com/esyneapoleosthess/videos/1691143547798767/

  6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.
    ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.

Comments are closed.