Η νεοφιλελεύθερη που “τρώει τα παιδιά της”.

 


Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Κοντά τέσσερα χρόνια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Τέσσερα χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Τέσσερα χρόνια Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κομμουνιστές του παρελθόντος, θιασώτες και υποστηρικτές των ολοκληρωτικών καθεστώτων! Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρώην Υπουργοί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, τάχατες εκσυγχρονιστές, που υποδούλωσαν οικονομικά την Ελλάδα στις Διεθνές Αγορές και παραχώρησαν κυριαρχικά μας δικαιώματα! Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρώην Βουλευτές και στελέχη του κόμματος “Ποτάμι”, των διεθνιστών, απάτριδων, πολέμιων της Ορθοδοξίας! Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, νεοφιλελεύθεροι, τάχατες δεξιοί – κεντροδεξιοί, που καπηλεύτηκαν τα οράματα της “Γαλάζιας Παράταξης”! Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακροδεξιοί, πρώην Βουλευτές του ΛΑΟΣ, που εισέβαλαν σε αυτόν για να διαλύσουν τον πατριωτικό χώρο!

Από τα κορυφαία στελέχη όμως αυτής της κυβέρνησης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως! Που επί των ημερών της υλοποιήθηκε προσπάθεια ξεριζωμού της Ορθόδοξης Πίστης από τις καρδιές του Ελληνικού λαού! Επί των ημερών της ξεκίνησε διωγμός των Ορθόδοξων Ελλήνων από τις Εκκλησιές! Επί των ημερών της διαλύθηκε η Παιδεία στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια! “Νέες ιδέες” πλασαρίστηκαν στην εκπαίδευση των Ελληνόπουλων, σε μια προσπάθεια ξεριζωμού από τις καρδιές τους, της φιλοπατρίας τους και της γνώσης της ιστορίας του Έθνους τους! Στο πλαίσιο λοιπόν της σαλαμοποίησης των αρχών, των πιστεύω του Έθνους μας, για χάρη της επιβολής της Παγκοσμιοποίησης, η Νίκη Κεραμέως της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαν εφαρμόσει την κοινή απόφαση 61178/ΓΔ4 28/5/2021 στα σχολεία μας, όπου ρυθμιζόταν η απαλλαγή των μαθητών/μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών!

Τερατουργήματα γέννησε αυτή η Υπουργός στην θητεία της στο εν λόγω Υπουργείο! Αγανάκτηση και οργή έχει συσσωρεύσει στις καρδιές των Ελλήνων! Που συνεχώς μεγαλώνει, αφού αυτή η Υπουργός θα καταγραφεί ως η χειρότερη Υπουργός που πέρασε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Άλλωστε πώς είναι δυνατόν να μην μεγαλώνει η οργή και η αγανάκτηση κατά Μητσοτάκη και Κεραμέως, όταν ενημερωνόμαστε πως στη Γαύδο, στο ακριτικό μας νησί, στην εσχατιά της Ελλάδος, αυτή η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιδεικνύει το ανθελληνικό της πρόσωπο!  

Η Γαύδος μας δεν έχει Γυμνάσιο. Στην Γαύδο όμως γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά της οικογένειας Λουγιάκη. Τα οποία έπρεπε να πάνε στο Γυμνάσιο, αλλά έπρεπε να μεταναστεύσουν στην Κρήτη. Όμως η επιλογή αυτή είναι ασύμφορη για τα πενιχρά εισοδήματα της οικογένειας.  

Με την κ. Έφη  Λουγιάκη να λέγει στην “Καθημερινή”:

«Ως οικογένεια αποφασίσαμε να μην χωριστούμε και επιλέξαμε να παραμείνουμε στη Γαύδο και να στηρίξουμε το νησί παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει Γυμνάσιο. Ωστόσο δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα μας με αποτέλεσμα τα παιδιά μου, η Κέλλυ και ο Νίκος, να έχουν “μείνει” στην ίδια τάξη από απουσίες. Tα παιδιά μας κάνουν κανονικά μάθημα κάθε ημέρα με δασκάλους που εθελοντικά προσφέρθηκαν να τους διδάξουν την ύλη της Α΄ Γυμνασίου, ωστόσο δεν φαίνονται πουθενά στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, καθώς ουσιαστικά είναι σαν να μην πηγαίνουν σχολείο. Έχουμε προτείνει διάφορες λύσεις, όπως τα παιδιά να παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματα του Γυμνασίου της Παλαιοχώρας στην Κρήτη ή να κάνουν μαθήματα κατ΄ οίκον και να δίνουν στο τέλος εξετάσεις εφ΄ όλης της ύλης, ωστόσο κανένα από αυτά δεν έχει γίνει δεκτό»!

Έτσι το Υπουργείο Παιδείας επιρρίπτει τις ευθύνες στο Δήμο που δεν προχώρησε στις σωστές ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το γυμνασιακό τμήμα, όπως συνέβαινε παλαιότερα στο νησί!

Ωστόσο η Δήμαρχος τονίζει ότι το θέμα ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στις αρμοδιότητες του Υπουργείου!

Αντιλαμβάνεστε όλοι λοιπόν την ανυπαρξία ενός Υπουργείου που αυτοαποκαλείται “Παιδείας”! Γιατί αφού φρόντισαν να αφαιρέσουν το “Εθνικής” γιατί τους ενοχλούσε σφόδρα, τώρα εν τοις πράγμασι ακυρώνουν και το “Παιδείας”, αφού ήδη των “Θρησκευμάτων” δεν υφίσταται πλέον!

Και δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες, που ακούν και πείθονται στο φοβικό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τους καλεί στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσουν τη ΝΔ για να μην έλθει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ! 

ΟΧΙ τελικά! Ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ!

Το ίδιο αποτέλεσμα φέρνει η Σκύλλα, το ίδιο και η Χάρυβδη!!

 

loading...