Κ.Μητσοτάκης: «Χάθηκαν δύο χρόνια λόγω ΣΥΡΙΖΑ»

“Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολλές κυβερνήσεις από το 2009 και έπειτα. Σήμερα, έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Δεν αποδεικνύεται δεσμευμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων,
δεν έχει την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης”, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για αυτό το λόγο, ζητώ εκλογές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: “σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση”.

Όσο πιο σύντομα διεξαχθούν εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα γίνουν αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει: “Η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα αργήσουν οι εκλογές. Όποτε και εάν γίνουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θα σχηματίσουμε μια ικανή Κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω εάν θα συμμαχήσουμε με κάποιο κόμμα. Είναι πολύ νωρίς για να εκφράσω άποψη. Στοχεύουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή. Βλέπω πολίτες που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να ακούν με προσοχή τον πολιτικό μας λόγο. Διακρίνω ότι σταδιακά δημιουργείται ένα ρεύμα. Αυτό που έχω τονίσει και στο παρελθόν, είναι ότι ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό”.

Χάθηκαν δύο χρόνια λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κρίση ήταν βαθύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρέωνε τη χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. “Αντί αυτού, χάσαμε ήδη δύο χρόνια. Και είναι πιθανό να χάσουμε ένα ακόμη χρόνο. Είμαστε ακόμα σε πρόγραμμα διάσωσης”.


Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «αχρείαστο» το τρίτο Μνημόνιο, τονίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. “Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία. Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα πολιτική αλλαγή. Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να επιδείξει μια εντυπωσιακή ανόρθωση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μείωση των επενδύσεων, αύξηση του brain drain

Το 2014, οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3% για το 2015 και 3,5% για το 2016. Αντίθετα, είχαμε ύφεση. Αυτό είναι το τίμημα που πλήρωσε η χώρα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: “Δεν βλέπω σημάδια ανάκαμψης. Βλέπω όλο και λιγότερες επενδύσεις,όλο και περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα, ένα παραλυμένο τραπεζικό σύστημα. Και δεν βλέπω μια Κυβέρνηση ικανή να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει από μόνη της. Χρειάζεται μια Κυβέρνηση που να είναι στην πράξη υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Και όχι μια Κυβέρνηση που απλώς συζητά για μεταρρυθμίσεις δίχως να παράγει έργο…”.

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε βέβαιος ότι εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, αρκετοί νέοι που έφυγαν θα γυρίσουν στην πατρίδα τους. “Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης της αποδοτικότητας με χρήση τεχνολογικών εργαλείων. Διαθέτουμε μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εκμεταλλευτούμε”, τόνισε.

Χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, υψηλότερη ανάπτυξη

Είναι αναγκαίο να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει κανένας οικονομολόγος που να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% και παράλληλα να επιτύχει ανάκαμψη της οικονομίας της. Για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, πρέπει να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις και να μας ανήκει κάθε μεταρρύθμιση, συμπλήρωσε.

Δομικές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους

Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα είπε ο ίδιος. “Υπήρξα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για δύο χρόνια. Ξέρω ότι μπορεί να γίνει αποτελεσματικά. Ο δημόσιος τομέας μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες. Μια μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση που πρέπει να προχωρήσει είναι η εκπαιδευτική. Είναι μια βαθιά μεταρρύθμιση, που αποδίδει καρπούς στο μέλλον…”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για την ελάφρυνση του χρέους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το ποσοστό ελάφρυνσης του χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. “Εκτιμώ ότι το Δ.Ν.Τ. έχει υποτιμήσει τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση δεσμευμένη στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων. Μπορούμε να εκπλήξουμε ευχάριστα. Θα αποδείξουμε ότι ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Σκοπεύουμε να στηριχθούμε στην ουσία της πολιτικής. Δεν θα εκστομίσουμε ψεύτικες υποσχέσεις”, κατέληξε.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ ΚΟΥΛΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΜΑΤΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΙ ΘΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ???? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΡΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ Η ΕΣΥ ΣΑΝ ΜΑΓΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ . ΜΠΟΥΛΗ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Η ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΘΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΜΑΣΟΝΑΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΟΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΚΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΛΗ ΑΝΕΧΩ=ΕΝΕΧΩ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ AYTO ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ. ΑΣΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ:
  1. TI ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
  2. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Α;
  3. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ;
  4. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ;
  5. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΩΝ;
  6. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ;
  7. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ;
  8. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;
  9. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
  10. KAI TEΛΟΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ;
  ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΛΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΗ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 300.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα κάνει ότι κάνουν όλοι μέχρι τώρα,και οι πρώην και οι νυν. Θα υποσχεθεί πράματα και θάματα,και μόλις τον ψηφίσει ο κόσμος και πάρει την εξουσία,θα κάνει τα ίδια και χειρώτερα,γι αυτό να είσαι σίγουρος,εφ όσον δεν παραλείπει να λέει συνέχεια για μειώσεις δαπανών δημοσίου. Ξέρεις νομίζω ποιές είναι οι δημόσιες δαπάνες. Μισθοί συντάξεις εφαπαξ,παιδεία υγεία,κλπ κλπ κλπ. Ας τους ξαναφέρουμε λοιπον στην εξουσία,να μας ...ξανασώσουν.

   Διαγραφή
  2. Επιτρέπεται να λησμονήσει ο Ελληνας πολίτης το δάνειο 300.000 ευρώ, που πήρε η οικογένεια Μητσοτάκη για την εφημερίδα "Νέος Κήρυκας Χανίων" από την τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να επιστρέψει ούτε 1 ευρώ μέχρι προ τινος, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Τράπεζας και αποκαλύψεις Έλληνα βουλευτή.

   Σε ποιον Θεό – πέραν του χρήματος, του κέρδους και της Siemens – πιστεύει ο διαπρύσιος ιεροκήρυκας των Χανίων όταν μας καλεί να ασπαστούμε την αρχή του “δάνειζε και μη ερεύνα” το οποίο για δεκαετίες ίσχυε γι’ αυτούς που με εχέγγυο την υπογραφή και το όνομα τους πατρός τους διαγούμιζαν τα ταμεία των τραπεζών και σήμερα δηλώνουν αδυναμία να εξοφλήσουν δάνεια, μισθούς και κάθε λογής υποχρεώσεις;

   Ο οιοσδήποτε αρχηγός κόμματος και μάλιστα αυτού της μείζονος αντιπολίτευσης λογικά θα 'πρεπε να αποσυρθεί από την πολιτική και να συνεχίσει τη "λαμπρή καριέρα του" ως στέλεχος ... ή ως κάτοχος 3 πτυχίων....

   Επειδή όμως, εάν δεν υπάρξει πολιτική αντίδραση, ως γόνος οικογένειας η οποία δεν διακρίνεται για την ευαισθησία της και την ευθιξία της, μπορεί να προκαλέσει μύρια δεινά στους Ελληνες.

   Διαγραφή
 3. Εχετε πολύ θράσος ρε γαμώτο...μπράβο σας !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας πληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει η ΝΔ εδώ και τώρα , καθώς και τα δάνεια της οικογενείας του και μετά ας έρθει να μας πεί τις θεωρίες του. Αραγε έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του ( όχι σε διορισμένες αργομισθίες )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ.Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΚΟΜΙΣΤΗΣ D.V.D.)ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ 5000000 ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.ΤΟ D.V.D. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ
  ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΦΑ ΓΑΜΙΟΛΑ {{ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ}}.
  ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ D.V.D. ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!!!!
  ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]