Νεοθωμανικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας από τον εμπνευστή της “Γαλάζιας Πατρίδας”: Θέλουν μια Μεσόγειο χωρίς Τουρκία, μια Κύπρο χωρίς Τούρκους ή ακόμα & την Ανατολία

“Η απάντησή μας στους εχθρούς της Τουρκίας και των Τούρκων που θέλουν μια Μεσόγειο χωρίς Τουρκία και μια Κύπρο χωρίς Τούρκους δεν πρέπει να είναι έκκληση για διάλογο”, τονίζει ο απόστρατος Τούρκος Ναύαρχος, στρεφόμενος κατά της χώρας μας

“Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν μια Μεσόγειο χωρίς Τουρκία, μια Κύπρο χωρίς Τούρκους ή ακόμα και την Ανατολία.”, είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, που φιλοξενεί τα όσα κατά της Ελλάδας, είπε ο γνωστός σε όλους  απόστρατος Τούρκος Ναύαρχος Cihat Yayci, εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας”,του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

“Νομίζω ότι όσοι από εμάς μιλάμε για τουρκοελληνική φιλία και ορίζουμε την Ελλάδα ως «γείτονα», που είμαστε πάντα εκεί για ανθρώπους στις κακές στιγμές και όταν χρειάζεται, είτε δεν γνωρίζουμε την πραγματικότητα είτε διαστρεβλώνουμε την ιστορία.

Για την Ελλάδα, από το παρελθόν έως το σήμερα, η «συνθήκες και η ανομία» κατά της Τουρκίας είναι ελληνική κρατική παράδοση.

Τις περιόδους που οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ήταν υποτίθεται οι καλύτερες.

– Ξεκινώντας αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, 152 ομάδες που δεν είχαν μεταφερθεί σε αυτήν με συνθήκες για χρόνια μέχρι σήμερα, κατέρρευσαν στα νησιά.

– Το 1928 ζήτησε να προσαρτηθεί η Κύπρος στην Ελλάδα.

– Το 1931, με μοναδικό τρόπο στον κόσμο, ενώ η χωρική θάλασσα ήταν 3 μίλια, αύξησε τον εναέριο χώρο της στα 10 μίλια.

– Το 1936, ενώ η Τουρκία αντιμετώπιζε το θέμα του Μοντρέ και του Χατάι, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία, αύξησε μονομερώς τα χωρικά της ύδατα από 3 μίλια στη Λωζάνη σε 6 μίλια.

– Από το 1947 επιτάχυνε τις απαιτήσεις για προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα.

– Άρχισε να χρησιμοποιεί την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) που καθορίστηκε το 1952 ως περιοχή εναέριας κυριαρχίας.

– Το 1952, εκμεταλλευόμενη το περιβάλλον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατιωτικοποίησε τη Σάμο, ένα από τα 23 μη στρατιωτικοποιημένα νησιά, και ξεκίνησε τη διαδικασία για την υποβάθμιση του καθεστώτος αυτών των νησιών και κατά συνέπεια την κατάργηση της απαίτησης μεταβίβασης κυριαρχίας.

– Από το 1960, έχει επιταχύνει τον οπλισμό και τη στρατιωτικοποίηση όλων των Νησιών που ήταν σε Μη Στρατιωτική Κατάσταση.

– Παρείχε μεγάλη υποστήριξη στην κατάρρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1960 από τους Έλληνες και στη συνέχεια έστειλε 20 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο και διέπραξαν τουρκική γενοκτονία με τις κραυγές «Μια Κύπρος χωρίς Τούρκους» και «ΕΝΩΣΙΣ», που σημαίνει σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

– Με την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου από την Τουρκία το 1974, αυτή η γενοκτονία σταμάτησε, αλλά η Ελλάδα δεν εγκατέλειψε το ιδανικό της να έχει την Κύπρο, έδειξε την αυθάδεια υποβολής του αιτήματος η Κύπρος να είναι μόνο υπό ελληνική κυριαρχία και να συνδεθεί με την Ελλάδα. ως «Κυπριακό πρόβλημα».

– Έθεσε τις απαιτήσεις της υφαλοκρηπίδας που έφερε στην ημερήσια διάταξη το 1973 και το 1987, οι οποίες αψηφούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, αυξάνοντας την ένταση στη Θάλασσα των Νησιών.

– Το 1996, προσπάθησε να πάρει υπό την φροντίδα της το νησί μας Kardak, ακριβώς κάτω από τη μύτη μας.

– Προσπάθησε να μπλοκάρει τα σεισμικά μας πλοία που λειτουργούν εκτός των συνόρων του χάρτη του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, ο οποίος φαίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, αλλά στη Γαλάζια Πατρίδα μας.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα όχι μόνο συνέχισε την κατάχρηση του νόμου για διπλωματικούς λόγους, αλλά μετέφερε αυτή την κατάσταση σε επίπεδο στρατιωτικής επιθετικότητας.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες συνάδουν με τους στόχους της «Μεγάλης Ιδέας» που αναφέραμε προηγουμένως.

Η Ελλάδα, της οποίας τα όνειρα για τη «Μεγάλη Ιδέα», που ίδρυσε στη Δυτική Ανατολία το 1922, πνίγηκαν στα δροσερά νερά της Θάλασσας των Νησιών με τους στρατιώτες της, δεν εγκατέλειψε ποτέ αυτό το όνειρο και το πείσμα.

Σύμφωνα με αυτόν τον στόχο, ο εχθρός της Τουρκίας δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες που υπέγραψε και συνέχισε να παρουσιάζει τις απαιτήσεις της «Μεγάλης Ιδέας» ως προβλήματα προς επίλυση.

Οι αποποιήσεις ευθυνών των Ελληνικών αρχών δείχνουν  ότι σήμερα δεν απέβαλαν την “Μεγάλη Ιδέα”. 

Λοιπόν, εκτός από αυτές τις ενέργειες, αν ρωτούσατε αν η ρητορική των ελληνικών αρχών ακόμη και σήμερα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικά παραδείγματα:

– Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στη λεγόμενη ημέρα ανεξαρτησίας της ελληνοκυπριακής διοίκησης την 1η Οκτωβρίου 2019, δήλωσε ότι «δέχονται ολόκληρη την περιοχή από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο ως ενιαία περιοχή». Αυτή είναι βασικά μια ομολογία Ένωσης.

Από την άλλη, στις 17 Μαΐου 2022, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ είπε ότι «ο κυπριακός ελληνισμός (δηλαδή η ελληνοποίηση της Κύπρου) υποφέρει εδώ και 48 χρόνια», αναφερόμενος στην ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο.

– Ο Bob Menendez, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης και του προγράμματος Ένωσης, είπε στη δήλωσή του στις 16 Νοεμβρίου 2022, «Ας διασφαλίσουμε ότι ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης θα φύγει από την Κύπρο. « με στόχο την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους .

– Στην ομιλία του στη Γερουσία στις 2 Δεκεμβρίου 2022, ο Μενέντεζ δήλωσε ότι «η Κύπρος είναι κατεχόμενη από την Τουρκία για περισσότερα από 40 χρόνια και αυτό είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση».

– Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης δήλωσε σε δήλωση στις 18 Νοεμβρίου 2022, «Η ΕΕ πρέπει να εμπλακεί άμεσα στο Κυπριακό.  Η Τουρκία εφαρμόζει ρεβιζιονιστικές (επεκτατικές) πολιτικές στο Αιγαίο, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και όχι μόνο. Η ΕΕ πρέπει να εμπλακεί σε αυτήν την κατάσταση», είπε.

– Η ελληνοκυπριακή διοίκηση συνεχίζει να θεσμοθετεί την τουρκική εχθρότητα. Η GCA μόλις ανέπτυξε ένα ιδιωτικό μουσείο για τον Έλληνα Συνταγματάρχη Γρίβα, τον ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ  υπεύθυνης για την τουρκοκυπριακή γενοκτονία.

– Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, βλέπει την ΤΔΒΚ ως δικό της εσωτερικό ζήτημα και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πάρει αυτήν την κατάσταση τόσο μακριά που ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Pentapostagma με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 2022 ανέφερε: «Υπάρχουν 213 τζαμιά στο κατεχόμενα (!) εδάφη! Η Άγκυρα συνέχισε να εκπέμπει μίσος για τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας με τις λέξεις «Η Άγκυρα γεμίζει το νησί με  ιμάμηδες» .

– Στόχος τους είναι «Μεσόγειος χωρίς Τουρκία, Κύπρος χωρίς Τούρκους».

-Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και τη Θάλασσα των Νησιών, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης παραπονέθηκε για τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας που είχα σχεδιάσει, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν και τον έδειξε στη Γερουσία των ΗΠΑ.

– Η Ελλάδα τόλμησε να θεωρήσει παράνομο το Μνημόνιο Συνεννόησης για την Θαλάσσια Δικαιοδοσία που υπεγράφη μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας στις 27 Νοεμβρίου 2019 και  συνεχίζει να καταβάλλει όλες τις προσπάθειές της για την ακύρωσή του.

– Στις 6 Αυγούστου 2020, προκειμένου να καταστήσει ανενεργή τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, η Ελλάδα υπέγραψε τη Συμφωνία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο.

– Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, στις 6 Αυγούστου 2020, αμέσως μετά τη Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, είπε ,«υπογράφηκε μια συμφωνία που είναι το απόλυτο αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά αβάσιμου μνημονίου συνεννόησης που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Τρίπολης. Μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η ανύπαρκτη τουρκολιβυκή συμφωνία έφτασε στο τέλος της εκεί που ανήκε από την αρχή, δηλαδή στον κάδο απορριμμάτων», έδειξε για άλλη μια φορά την ασέβεια προς την Τουρκία για τα δικαιώματα κυριαρχίας της

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την αλαζονεία, τις ύβρεις και την ασέβεια που έκανε στα μούτρα μας ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Για την τουρκική μειονότητα  η Δυτική  είναι σαν ανοιχτή φυλακή

Οι παραβιάσεις του νόμου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη είναι φρικτές.

Η Ελλάδα, αγνοώντας τις συμφωνίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει σχεδόν μετατρέψει τη Δυτική Θράκη σε υπαίθρια φυλακή για την τουρκική μειονότητα.

Σήμερα, η λέξη «Τούρκος» είναι επίσημα απαγορευμένη στη Δυτική Θράκη.

Το όνομα των σχολείων της Τουρκικής μειονότητας έχει καταργηθεί, η λατρεία εκτός της ελληνικής απαγορεύεται, η τουρκική εκπαίδευση, οι τουρκικές τηλεοπτικές εκπομπές, οι τουρκικές ανακοινώσεις από ομιλητές των τζαμιών, εν ολίγοις, ότι σχετίζεται με την τουρκική γλώσσα και τον τουρκικό πολιτισμό απαγορεύεται.

Η Ελλάδα, η οποία εμποδίζει τους Τούρκους να επιλέξουν έναν μουφτή με τη θέλησή τους, καταδικάζει τους εκλεγμένους μουφτήδες να σφετεριστούν το αξίωμα με το σκεπτικό ότι κάνουν μόνο προσευχές Παρασκευής ή κηδεία ή συμμετέχουν σε οποιοδήποτε θρησκευτικό καθήκον του λαού.

Ποιος θα το σταματήσει αυτό;

Η Ελλάδα προσεγγίζει τις διατάξεις της Συνθήκης σαν τρωκτικό

Επομένως, δεν θα ήταν σωστό να προσπαθήσουμε να κάτσουμε και να καλέσουμε σε διάλογο με την Ελλάδα, η οποία έχει οικοδομήσει την εξωτερική της πολιτική στην εχθρότητα προς την Τουρκία και τους Τούρκους, έχει κάνει την ανομία και την κατάχρηση νόμου συνήθεια εναντίον της Τουρκίας και των Τούρκων και συνεχίζει να εξουδετερώνει σαν τρωκτικό τις διατάξεις των Συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων .

Σκέφτομαι.

Διαφορετικά, καθίστε στο τραπέζι.

– Κατά πόσο μπορούμε να είμαστε διατεθειμένοι να αυξήσουμε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας;

– Σε ποιο βαθμό η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά;

– Πόσο από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας μπορούμε να δεχθούμε;

– Μπορούμε να συζητήσουμε πόση ΑΟΖ πρέπει να μας δώσει η Ελλάδα;

– Για ποια θέματα μπορούμε να ενημερώσουμε εκ των προτέρων την Ελλάδα για τις δραστηριότητες των στρατιωτικών μας αεροσκαφών;

– Σε ποιο βαθμό μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να παραβιάσει τις πρόνοιες της συνθήκης;

– Πόσο από τη Λωζάνη στη Δυτική Θράκη αντέχουμε να μας ροκανίζουν;

– Ο αριθμός των τρομοκρατικών στρατοπέδων και των τρομοκρατών στην Ελλάδα;

– Ότι μπορούμε να δεχτούμε τη διαδικασία μέχρι να συνδεθεί η Κύπρος με την Ελλάδα ή υπό την ελληνική διοίκηση ως Κυπριακό; ΕΝΩΣΙΣ λοιπόν;

– Πώς κλείνουμε τα μάτια στα στρατόπεδα του PKK στην Ελλάδα;

– Πώς μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τα μέλη της FETO;

– Πώς μπορούμε να θεωρήσουμε λογικό ότι δεν εξέδωσαν τρομοκράτες της FETO με στρατιωτικές στολές που κατέφυγαν στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2016 με το ελικόπτερο SKORSKY;

– Θα διαπραγματευτούμε πώς να μην μιλήσουμε για τις εκστρατείες τους που δυσφημούν τους Τούρκους κατασκευάζοντας τις λεγόμενες γενοκτονίες;

Οι εχθροπραξίες και τα κακά που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία και τους Τούρκους είναι αμέτρητα. Ποιο αξιότιμο κράτος και έθνος μπορεί να τα βάλει μαζί τους;

Αν η Τουρκία έκανε αυτό που κάνει η Ελλάδα;

Φαντάζομαι;

– Εάν υπάρχουν στρατόπεδα οργανώσεων που η Ελλάδα θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία,

– Εάν οι ηγέτες και τα ηγετικά στελέχη αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων δημιουργήσουν αρχηγεία στην Τουρκία και τα μέλη τους εκπαιδεύονται εκεί για να επιτεθούν στην Ελλάδα,

– Εάν τρομοκράτες περάσουν τα σύνορα και αναλάβουν δράση στην Ελλάδα,

– Τι θα έκανε η Ελλάδα αν η Τουρκία αγκάλιαζε τρομοκράτες με στρατιωτικές στολές που επιχείρησαν πραξικόπημα στην Ελλάδα και έριχνε σφαίρες στον λαό;  θα ζητούσε διάλογο; Ποια θα ήταν η αντίδραση της Ελλάδας;

– Είμαι της άποψης ότι  η Τουρκία για κανένα θέμα δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα χωρίς αυτή  να εγκαταλείψει το χρόνιο αντιτουρκικό της αίσθημα.

Στην πρόσφατη ιστορία μας, υπάρχει ένα παράδειγμα της Συμφωνίας των Αδάνων που υπογράφηκε στις 20 Οκτωβρίου 1998 με τη Συρία. Όπως θα θυμόμαστε, μετά την αύξηση των επιθέσεων του ΡΚΚ στην Τουρκία μέσω Συρίας το 1998, η Τουρκία έλαβε πολύ αποφασιστική στάση, υπογράφηκε το προαναφερθέν μνημόνιο που περιελάμβανε συνεργασία κατά της τρομοκρατίας και λίγο πριν ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν εκδιώχθηκε από τη Συρία στις 9 Οκτωβρίου 1998.

Μετά τη διακοπή της υποστήριξης της Συρίας στην τρομοκρατία, ξεκίνησε η διαδικασία διαπραγμάτευσης και συνεργασίας.

Η απάντησή μας στους εχθρούς της Τουρκίας και των Τούρκων που θέλουν μια Μεσόγειο χωρίς Τουρκία και μια Κύπρο χωρίς Τούρκους δεν πρέπει να είναι έκκληση για διάλογο.

Εν ολίγοις, δεν θα πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις εκτός εάν η Ελλάδα παραιτηθεί από τις απαιτήσεις και τις παραβιάσεις της, ενώ πρώτα απ’ όλα πρέπει να συμμορφωθεί  με τις συμφωνίες 

Αυτή είναι η στάση που αρμόζει στην Τουρκία.”

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Ότι και να πούμε είναι λίγο για να περιγράψει το ανθελληνικό παραλήρημα του απόστρατου Τούρκου Ναυάρχου, ο οποίος διαστρεβλώνει την  ιστορική πραγματικότητα για πολλοστή φορά υπέρ της χώρας του.

Ενδεικτικό του μένους του κατά της χώρας μας εκτός των άλλων είναι  ότι μολονότι απόστρατος Ναύαρχος, άρα θαλασσινός, αποκαλεί το Αιγαίο όχι με το όνομα του κάτι το οποίο είναι Παγκοσμίως γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά ως “θάλασσα των νησιών”, το οποίο αποτελεί τουρκικό εφεύρημα.

Αυτό από μόνο του δείχνει την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας, από τον Τούρκο απόστρατο Ναύαρχο, αφού το Αιγαίο ονομάστηκε έτσι από τον βασιλιά Αιγέα της αρχαίας Αθήνας που πνίγηκε στα νερά  του. 

Κλείνοντας επισημαίνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Τούρκος Ναύαρχος προτρέπει για άρνηση του διαλόγου ως μέσου επίλυσης των διαφορών των 2 χωρών, υπονοώντας ότι αυτό θα γίνει μόνο μέσω των όπλων. 

Η  αναθεωρητική Τουρκία είναι αυτή  που δεν σέβεται τις συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσφατη απόφαση φυλάκισης Ιμάμογλου,  που θέλει να εφαρμόσει τον “Μυστικό όρκο” και την “Γαλάζια Πατρίδα” σε βάρος της Ελλάδας και όχι η χώρα μας κατά των Τούρκων .

Αναφορικά με την Μουσουλμανική μεινότητα της Δυτικής Θράκης, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης και όχι τουρκικής ίοπως την αποκαλεί ο Τούρκος απόστρατος Νάυαρχος, η χώρα μας εφαρμόζει πλήρως τις διατάξεις της, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία πέτυχε με διωγμούς και καταπίεση να συρρικνώσει την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης-Ίμβρου-Τενέδου από 120000  που ήταν το 1923 σε 2500 άτομα περίπου σήμερα, την ώρα που η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης  αυξάνεται συνεχώς από τότε  και αριθμεί 150.000 σήμερα.

loading...