Την επόμενη δε φορά, που θα ψυχορραγείτε και εσείς και οι άνθρωποι σας, να καλέσετε τον Μητσοτάκη και τον Χαρδαλιά, που προσκυνάτε να σας σώσουν.

 Αν το παιδί σου πάθει ατύχημα, και εγκλωβιστεί σε κομμένες λαμαρίνες και αργοπεθαίνει στην άσφαλτο με το αίμα του να τρέχει ποτάμι, Άνδρας της ΕΜΑΚ θα κληθεί να το βγάλει και θα είναι αυτός που το παιδί σου θα έχει φύλακα άγγελο μέχρι να παραδοθεί στα χέρια των γιατρών. 

Αν την έγκυο γυναίκα σου, την πιάσουν οι πόνοι και είσαστε αποκλεισμένοι από το χιόνι, Άνδρας της ΕΜΑΚ θα κληθεί να σας απεγκλωβίσει και να σώσει τη ζωή και της γυναίκας σου και του αγέννητου παιδιού σου. Αν παραστεί ανάγκη αυτός είναι που θα το φέρει στον κόσμο.

Αν εσύ είσαι άτυχος και στο σεισμό βρεθείς κάτω από τόνους τσιμέντου με ένα σίδερο να σου έχει συνθλίψει τα πόδια και αργοπεθαίνεις ακούγοντας φωνές και ήχους που δεν μπορούν να σε φτάσουν, Άνδρας της ΕΜΑΚ θα έρθει να σε βγάλει και να βάλει τη ζωή του ασπίδα στη δική σου ζωή. 

Αν η μάνα σου πάει στο εξοχικό για το καλοκαίρι και την φτάσει η φωτιά και οι φλόγες γλείφουν τη σάρκα της που είναι έτοιμη να λειώσει, Άνδρας της ΕΜΑΚ θα τρέξει να τη σώσει και να φροντίσει να μη βγει η ψυχή από το σώμα της, άσχετα αν εκείνος θα καίγεται και δεν θα έχει ούτε μία γάζα.

Αν το βράδυ που κοιμάσαι και ο Θεός βουλιάζει τον κόσμο στη βροχή και ορμήξει χείμαρρος μέσα στο σπίτι σου, ο Άνδρας της ΕΜΑΚ θα μπει ακόμα και μέσα σε δύνη για να σε τραβήξει και να σε σώσει. 

Αν ο γιος ή η κόρη σου πάνε να κάνουν σκι ή περίπατο στο βουνό και κάτι τους συμβεί, μόνο ο Άνδρας της ΕΜΑΚ θα σώσει το παιδί σου γιατί μόνο εκείνος μπορεί να κατέβει σε γκρεμούς ή να ανέβει σε πλαγιές.

Το ότι πολλοί από εμάς, συγγενείς ή φίλοι μας, ζουν ακόμα, το οφείλουμε σε κάποιους Άνδρες της ΕΜΑΚ, που ήταν παρόντες και με τα χέρια και το κορμί τους, προστάτευσαν τη φλόγα της ζωής μας για να μη σβήσει. 

Είναι οι ανώνυμοι Άνδρες, που αντί για φτερά αγγέλων, φοράνε τρύπια άρβυλα, τριμμένες στολές και σπασμένα κράνη, ανεβαίνουν βουνά και απόκρημνες πλάγιες με λειωμένα λάστιχα στα αυτοκίνητα και πληρώνουν από την τσέπη τους τα σχοινιά που σε δένουν με τη ζωή. 

Σε αυτούς τους Άνδρες, που έταξαν τη ζωή τους στην προάσπιση της δικής σου ζωής, εσύ μικρόψυχο ανθρωπάκι, χάρηκες γιατί κάποιος που εσύ πληρώνεις για να σε υπηρετεί αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να σε καταδυναστεύει και έδιωξε αυτούς που σε προστατεύουν από τη δουλειά τους. 

Εγώ όμως ζω γιατί υπάρχουν αυτοί και θα τους ευγνωμονώ σε όλη μου τη ζωή και θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα τους να επιλέγουν ελεύθερα, το τι θα κάνουν με τη δική τους ζωή και με το δικό τους σώμα. 

Κι όταν οι ιδέες, μπαίνουν οδηγός στη ζωή μας, τότε εκτός από ευγνωμοσύνη πρέπει να αισθανόμαστε και θαυμασμό γι αυτούς που τις υπηρετούν. 

loading...