ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ & ΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ



Ιούλιος, 2021

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ)* αμέσως μόλις η Τουρκία εξαπέλυσε, τον Φεβρουάριο του 2020, απροκάλυπτο και έντονα επιθετικό υβριδικό πόλεμο εναντίον Ελλάδος και Κύπρου, έσπευσε να προσθέσει στο ευρύτατο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του και ένα πρόγραμμα υποστήριξης των αναγκών αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της πατρίδας μας στον Έβρο, μέσω της «Επιτροπής Έβρου».

Η πρώτη δράση του προγράμματος υλοποιήθηκε μέχρι τον Ιούνιο 2020 με την προμήθεια ογδόντα μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων, αξίας 4.500 Ευρώ, στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας στον Έβρο με σκοπό τον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια ατόμων.

Η δεύτερη δράση του προγράμματος αφορά την προμήθεια τεσσάρων θερμικών καμερών τελευταίας τεχνολογίας, ελληνικής παραγωγής, συνολικού προϋπολογισμού 35.960 Ευρώ.

Η πρώτη θερμική κάμερα (ελληνικής παραγωγής, εταιρίας ΤΗΕΟΝ, αξίας 8.990 Ευρώ) παραδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2020 στο Δ΄ Σώμα Στρατού (σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ).

Η δεύτερη θερμική κάμερα, αξίας 8.990 Ευρώ, αποτελεί δωρεά των Κωνσταντίνου και Ελένης Λιανού, κατοίκων Αυστραλίας (μελών ΑΗΕΡΑ Αυστραλίας) προς το Τέταρτο Σώμα Στρατού.

Η τρίτη θερμική κάμερα, αξίας 8.990 Ευρώ, αποτελεί δωρεά μελών της ΑΗΕΠΑ Ελλάδος & Αμερικής καθώς και μελών του INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION, με την επιθυμία των δωρητών να παραδοθεί με δανεισμό στο ΚΕΤΕΣ για απόλυτα χρήσιμες δοκιμές και συμπεράσματα, πριν καταλήξει οριστικά στο Τέταρτο Σώμα Στρατού.

Η δεύτερη και η τρίτη θερμική κάμερα ΤΗΕΟΝ παραδόθηκαν, στο πλαίσιο εκδήλωσης στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2), την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021. Το σχετικό πρακτικό παράδοσης και παραλαβής υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο Ταξίαρχος Ευθύμιος Γιαννακάκης και εκ μέρους του Ιnternational Hellenic Association, ο Πρόεδρος Capt. Ευάγγελος Ρήγος.

Επί πλέον, μέσα στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της «Επιτροπής Έβρου» του ΙΗΑ και κατά την διάρκεια ομιλίας του Προέδρου Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά σε μια από τις τακτικές, εβδομαδιαίες διαλέξεις του ΙΗΑ, συγκεντρώθηκε ποσό 3.372 Ευρώ για την αντικατάσταση 85 από τις (συνολικά 300) στολές των συνοριοφυλάκων Έβρου. Οι πρώτες 85 στολές παραδόθηκαν στους συνοριοφύλακες Έβρου, σχεδόν ταυτόχρονα με την παράδοση των δύο ακόμα θερμικών καμερών ΤΗΕΟΝ στο Ελληνικό ΥΠΕΘΑ.

Ήδη συνεχίζεται η συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά της τέταρτης και τελευταίας θερμικής κάμερας του προγράμματος (αξίας 8.990 Ευρώ) καθώς και για 200 περίπου ακόμα στολές συνοριοφυλάκων (αξίας 8.000 Ευρώ) – όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν κάποιο (συμβολικό έστω) ποσό από Ελλάδα ή από ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, μπορούν να ενημερωθούν από την ειδική ενότητα Ενισχύουμε τον Έβρο της ιστοσελίδας του ΙΗΑ (https://professors-phds.com/23818-2/).

Η διαχρονική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξ ανατολών και η Κύπρος από τον βορρά, από Τουρκία, απέκτησε τα τελευταία χρόνια την μορφή επικίνδυνων φαντασιώσεων ανασύστασης της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η επιθετικότητα, η θρασύτητα και η ανεύθυνη συμπεριφορά του σημερινού, τουρκικού Κράτους-Μαφία, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου**, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια του Ελληνισμού.

Οι συμβολικές προσπάθειες ενίσχυσης της άμυνας και των συνοριοφυλάκων του Έβρου τις οποίες πραγματοποιεί το ΙΗΑ, αποτελούν την σπίθα που φιλοδοξεί να αφυπνίσει μια μεγάλη κινητοποίηση του όπου γης Ελληνισμού αλλά και των φιλελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο, για την απόκρουση του τουρκικού κινδύνου και την αποτελεσματική θωράκιση της ελληνικής άμυνας.

πηγή: INTERNACIONAL HELLENIC ASSOCIATION

loading...