Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια

Από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα επιβάλλεται ασφαλιστική εισφορά με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι


Ουρές σχηματίζουν στις εφορίες φορολογούμενοι προκειμένου να κλείσουν το «μπλοκάκι» τους και να γλιτώσουν το φορολογικό και ασφαλιστικό «τσουνάμι» που θα χτυπήσει τα εισοδήματα τους με την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα επιβάλλεται ασφαλιστική εισφορά με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι. Η κατώτατη εισφορά, που θα καλούνται όλοι να υποβάλουν είτε είχαν είτε δεν είχαν κάποιο μήνα εισόδημα φθάνει τα 131 ευρώ. Ιδιαίτερα για τους μισθωτούς με μπλοκάκι η επιβάρυνση θα είναι σημαντική.

Ανεξαρτήτως εισοδήματος, όμως, επιβάλλεται και το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος, που ανέρχεται σε 650 ευρώ που τα τελευταία χρόνια έχει «τσακίσει» τους φορολογούμενους.

Και μέσα σε όλα αυτά η φορολόγηση του εισοδήματος με συντελεστή 22% γίνεται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος ενώ ειδικά για τους μισθωτούς που έχουν και μπλοκάκι, εκτός από την ασφαλιστική εισφορά, ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται ακόμη και με συντελεστή έως και 45%.

Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον το εισόδημα από μπλοκάκι για τους μισθωτούς αθροίζεται με το
εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών.


Παράδειγμα: μισθωτός που έχει εισόδημα από μπλοκάκι 3.000 ευρώ για το 2016. Αυτή τη στιγμή η επιβάρυνση είναι ο φόρος και το τέλος επιτηδεύματος. Από την 1η/1/2017 θα πληρώσει εισφορά 26,95% επί του εισοδήματος των 3.000 ευρώ. Η πρόσθετη επιβάρυνση είναι 809 ευρώ. Μαζί με το φόρο και το τέλος επιτηδεύματος θα πληρώσει 1.941 ευρώ, δηλαδή το 65% του αρχικού εισοδήματος!Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ημιαναςςςς
  προσχηηηη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι δικαστικοί όμως ζήτησαν και πήραν οικονομικά ανταλλάγματα για τους μισθούς και τις συντάξεις τους , για να εκδόσουν ευνοική απόφαση για την κυβέρνηση στο θέμα των καναλιών. Εκβιαστές του κερατά . Η τέταρτη εξουσία το έθαψε το θέμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]