Η Ελλάδα «σβήνει» - Η υπογεννητικότητα ως εθνικό ζήτημα άμεσης επίλυσης

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με την υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Αν, ως Ελληνες, δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με...
μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας είναι δυσοίωνα. Σύμφωνα με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς ετησίως συνεχώς από το 2011, οπότε και για πρώτη φορά ο αριθμός των γεννήσεων υπολείπεται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο εν δυνάμει οικονομικά ενεργός πληθυσμός (δηλαδή όλοι οι πολίτες ηλικίας 20-69 ετών που δυνητικά θα μπορούσαν να δουλέψουν) θα μειωθεί από 7 εκατομμύρια το 2015 σε 4,8-5,5 εκατομμύρια το 2050. Ο πραγματικός οικονομικά ενεργός πληθυσμός θα μειωθεί από 4,7 εκατομμύρια το 2015 σε 3-3,7 εκατομμύρια.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα μας ποσοστό πάνω από το 20,7% του πληθυσμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2030 θα είναι περίπου το 30% του πληθυσμού ενώ το 2050 θα πλησιάσουν το 1/3 του πληθυσμού! Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό των ατόμων ηλικίας 0-14 ετών είναι σήμερα περίπου 14% και αναμένεται να υποχωρήσει το 2050 στο 10-12%. Αντίστοιχα, η μέση ηλικία, που ήταν 26 έτη το 1951 και που είναι 44 έτη σήμερα, αναμένεται να αυξηθεί και να αγγίξει τα 50 έτη. Αυτή η δημογραφική γήρανση -κοινή σε όλες τις δυτικού τύπου χώρες- προκαλεί πολλά προβλήματα ιατρικά, κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά, ασφαλιστικά, κ.ά. που θα προσλάβουν εκρηκτικές διαστάσεις στις προσεχείς δεκαετίες.

Τα αίτια για αυτή την ζοφερή κατάσταση πολλά. Εν εξ αυτών ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθημερινότητα και τα ξεπεσμένα δυτικά πρότυπα έχουν δημιουργήσει αυτή την εικόνα.

Η εκρηκτική άνοδος όμως συντελέστηκε από τότε που η χώρα αλυσοδέθηκε στα μνημόνια.

Τα στατιστικά αποδεικνύουν πως πλέον η Ελλάδα αργοπεθαίνει, καθώς υστερούμε και στον μέσο όρο ολικής γονιμότητας.

Ο μέσος όρος ολικής γονιμότητας, δηλαδή παιδιών ανά ζεύγος, είναι 1,30, σταθερός τα τελευταία χρόνια, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,49. Επισημαίνεται ότι για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός πρέπει ο δείκτης γονιμότητας να είναι πάνω από 2,1.

Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰) στην Ε.Ε., μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰). Σαν αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και του αρνητικού ισοζυγίου μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050. Η ελάττωση του πληθυσμού θα κυμανθεί από 800 χιλιάδες μέχρι 2,5 εκατομμύρια άτομα.

Ο πληθυσμός των παιδιών σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθεί από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε 1,4 εκατομμύρια (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατομμύριο (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050, αφού πρώτα όμως προηγηθεί μια έντονη διακύμανση τις δεκαετίες που θα μεσολαβήσουν. Εξάλλου, υπολογίζεται ότι το 2020 ένα στα 7 παιδιά που γεννιούνται θα έχουν έναν τουλάχιστον αλλοδαπό γονιό.

Η καθοδική εξέλιξη του πληθυσμού, τόσο ως προς τη φυσική του κίνηση όσο και ως προς τη μεταναστευτική του διάσταση, αποτελεί ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία δημογραφικής υποβάθμισης. Η Ελλάδα πλέον δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την μείωση των γεννήσεων, αλλά και την φυγή των νέων προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα από χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών από άλλες χώρες μετατρέπεται σε χώρα αποστολής μεταναστών σε άλλες χώρες.

Η χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει όπως όλα δείχνουν μια κρίση ταυτότητας, καθώς όπως συμβαίνει και στην Δυτική Ευρώπη, μουσουλμάνοι μετανάστες τείνουν να εγκατασταθούν στις μεγάλες πόλεις, με το γηγενή πληθυσμό πλέον να ζει υπό ασφυξία και να μειώνεται συνεχώς. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση στο ευρύτερο δημογραφικό ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά αντιθέτως η ανησυχία για το μέλλον της λαμβάνει υπαρξιακό χαρακτήρα. Σήμερα, στο σύνολο των γεννήσεων στην Ελλάδα, το 25% περίπου είναι μουσουλμάνοι. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, έτσι που σχετικά σύντομα, οι γεννήσεις από μουσουλμάνες μητέρες θα φτάσουν το 50% του συνόλου.

Η χώρα μας δεν θα έχει πλέον προσωπικό για τις ΕΔ και αυτό θα καλυφθεί από αλλοδαπούς. Ο εθνικός ιστός θα διαρραγεί μια και καλή, η αλλοίωση της γλώσσας μας θα είναι δεδομένη, και οι γάμοι με άτομα διαφορετικής εθνικής προέλευσης θα μετρέψει την Ελλάδα μια πολυπολυτισμική κοινωνία.

Το κράτος φυσικά όπως πάντα λείπει. Αντί να δώσει κίνητρα στις οικογένειες για την απόκτηση ενός παιδιού φθάνει στο σημείο να τιμωρεί και όλους όσοι έχουν 3 και 4 παιδιά.

Εξάλλου όπως είδαμε ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κύριος Μητσοτάκης, εξήγγειλαν από το βήμα της ΔΕΘ κάποια μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το μείζον ζήτημα.

Όλα τα παραπάνω καταγράφουν με χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η συνέχεια του Εθνους βρίσκεται σε κίνδυνο και οι υπεύθυνοι καλούνται να λάβουν τα μέτρα τους.

Πηγή
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Ξέρει κανείς πόσοι είναι οι νέοι πολύτεκνοι κάθε χρόνο στην Αθήνα ;; Φαντάζομαι αρκετά λίγοι , ώστε να είναι εφικτή η ειδική κοινωνική μέριμνα , και αρκετά πολλοί , ώστε να δικαιολογούν την αυξημένη προσοχή της πολιτείας. Η δωρεάν στέγασή τους είναι ένα μέτρο που θα έκανε την ζωή τους λιγότερο δύσκολη και θα ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν περισσότερα παιδιά. Επιδίωξη αυτής της πολιτικής ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Στην ίδια κατηγορία με τους πολυτέκνους μπορούν να ενταχθούν και ολιγομελείς οικογένειες που θα ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν την κηδεμονία/φιλοξενία ορφανών παιδιών. Ετσι το κράτος θα απαλλαγεί απο το οικονομικό και ,μέχρις ενος σημείου, αντικοινωνικό βάρος των ορφανοτροφείων. Καλά , θα πείτε, και το "μάρμαρο" ποιός θα το πληρώσει ;; Όυσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΣ . Η μάλλον η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ! Αν το κράτος δώσει δημόσια έκταση ως αντιπαροχή σε κατασκευαστές δεν θα πληρώσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Θα πάρει με κλήρωση το συμφωνημένο ποσοστό σε διαμερίσματα και το υπόλοιπο θα μείνει στον κατασκευαστή. Ο όρος της κλήρωσης θα τον υποχρεώσει στην τήρηση ψηλών ποιοτικών στάνταρ . Η χρησιμοποίηση μεγάλης σχετικά έκτασης θα επιτρέψει σωστή πολεοδόμηση με ευνόητα θετικά αποτελέσματα. Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν "ελεύθερες" (άχτιστες) εκτάσεις. Επίσης υπάρχουν μοναστηριακά κτήματα τα οποία μπορούν να ανταλλαγούν με δημόσιες εκτάσεις σαν ένα είδος ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ με σκοπό την στέγαση των πολυτέκνων. Στις επαρχιακές πόλεις η λύση στο πρόβλημα είναι ευκολότερη. Μέσω του αναδασμού το κράτος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καταλληλότερες περιοχές. Αυτή η εξέλιξη θα ωφελούσε ΚΥΡΙΩΣ τους πολύτεκνους οι οποίοι ΚΥΡΙΩΣ πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην διεκδίκηση. Θα ωφελούσε , ακόμη, τους κατασκευαστές , τους χρηματοδότες (πχ κάποια Τράπεζα) και ασφαλώς τους πολιτικούς στους οποίους ΑΝΕΞΟΔΑ θα έδινε την δυνατότητα να "πουλήσουν" κοινωνική ευαισθησία. Τι πειράζει όμως ; Για χάρη του βασιλικού ας ποτιστεί και η γλάστρα. Ας "παίξουν παιχνίδι" και κάποιοι πονηροί, αν έτσι καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και αναβαθμισθούν οι κοινωνικοί μας θεσμοί !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΗΡΩΔΗ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΗΔΕΙΩΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΤΕ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΥΤΑΡΗ-ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΘΕ) ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΕΛΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΦΟΡΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ. ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΩΝ 7.000 € (ΕΝΩ ΜΕ 7.100 ΕΙΣΑΙ ΕΥΠΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ). ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΛΕΞΗ «ΑΠΟΡΕΣ» ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
  ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΩΣ «ΠΡΟΝΟΜΙΑ». ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ-ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΟΡΝΕΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΡΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΣΟΦΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 150.000 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΡΕ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΡΕ; ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ ΡΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ..ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Σ.Π.Ε ΠΟΥ ΠΑΡ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ, ΑΥΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ Η ΜΟΥΓΚΟΣ Η ΜΕ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤOY.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 22.00 στο τηλεοπτικό κανάλι EXTRA, o Δ. Καζάκης, Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. θα είναι καλεσμένος στην νέα εκπομπή " Τα εν Δήμω" του δημοσιογράφου Μάριου Γκότζια.
  www.extratv.gr

  ΕΠΙΣΗΣ...
  ΑΠΟΨΕ Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 ώρα 13.00 - 14.00 στην εκπομπή «Πολιτικοί Διάλογοι» της ΕΡΤ ΟPEN, o Δ. Καζάκης, Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. και ο Θ. Συμβουλόπουλος, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ., θα σχολιάσουν την επικαιρότητα.
  Kάθε Δευτέρα στις 13.00, μεταδίδεται μέσα από την συχνότητα της "ΕΡΤopen 106.7 FM", η εκπομπή του Ε.ΠΑ.Μ.
  «Πολιτικοί Διάλογοι».
  Για να ακούσετε την εκπομπή συντονιστείτε :
  ► μέσω ραδιοφώνου
  • στην "ΕΡΤopen" στους 106.7 μεγάκυκλους στα FM για την περιοχή της Αττικής
  • στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου» στους 97,3 FM με έδρα τη Βοιωτία
  • στον ραδιοσταθμό του «Εργατικού Κέντρου Ευβοίας» στους 96,5 FM για την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και των γύρω νομών
  • στους 1134 χιλιόκυκλους στα Μεσαία (AM) για την περιοχή των Χανίων.
  ► μέσω διαδικτύου
  • από την "ΕΡΤopen" μέσω των συνδέσμων που θα βρείτε εδώ http://www.ertopen.com/radio
  • από τον διαδικτυακό σταθμό "e-roi", μέσω των ακόλουθων συνδέσμων :
  http://www.e-roi.gr/
  http://eroigr.caster.fm/
  http://eroigr.radio12345.com/
  http://eroigr.listen2myradio.com/
  http://eroigr2.listen2myshow.com/ (χαμηλού κόστους)
  Οι συντελεστές της εκπομπής περιμένουν τη συμμετοχή σας καλώντας στα τηλέφωνα 210 6002909-10 ή αποστέλοντας SMS γράφοντας :
  1Π (κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μια πόλη μεγέθους Πάτρας χάθηκε τα τελευταία 6 χρόνια χάρις στα μνημόνια...
  Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ, πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.
  Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

  Και τι ζητά; Μα τι άλλο; Το ελάχιστο: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/10/6.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]