ΕΛΛΑΔΑ: Προδομένη! Βιασμένη! και Φυλακισμένη!

 

ΔΗΜΟΣΙΟ  ΧΡΕΟΣ  :   Η    ΦΥΛΑΚΗ   ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ  KAI    TO   ΣΠΑΣΙΜΟ  ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΤΗΣ !…

1. Τα Εθνικά Διλήμματα

Η πατρίδα μας, παρά τά φτιασιδώματα (πχ, Άρση της Αυστηρής Εποπτείας), θα εξακολουθήσει να τελεί υπό επιτήρηση, τουλάχιστον, μέχρι να εξοφλήσει το 85% του Χρέους της, σύμφωνα με τους όρους πού υπέγραψε η Ελλάδα, με τον  ESM, γεγονός, πού κατ επανάληψη, μας έχει δηλώσει ο επικεφαλής του, Γερμανός Ρέγκλινγκ.  Ψευδέστατα, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης, μας δηλώνουν, ότι <<βγήκαμε από την Αυστηρή Εποπτεία>>,την ίδια ώρα πού το εγκληματικό ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (ΤΑΙΠΕΔ), κατασκεύασμα των Δανειστών, <<καταβροχθίζει>> καθημερινά, ένα-ένα, Δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, ξεπουλώντας τα σε αδίστακτους κερδοσκόπους, για να εισπράξει το αντίτιμο,το οποίο κατά μεγάλο μέρος(50%),εμβάζει στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των Δανειστών στο Λουξεμβούργο, για την εξόφληση, ένός κατασκευασμένου και μη Βιώσιμου Χρέους, το οποίο, σχεδόν, έχει διπλασιαστεί και βαίνει αυξανόμενο…Κανένα πολιτικό κόμμα δεν αναρωτάται, πώς θα γίνει η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, χωρίς τά εργαλεία πού πρέπει να έχει υπό τον έλεγχό του το κράτος. Εννοούμε, την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, τά Λιμάνια, Αεροδρόμια, το νερό, την ενέργεια, την Αμυντική Βιομηχανία, τις Τράπεζες, κλπ.

Αυτά , λοιπόν, αναδεικνύουν, το βαθύ χάσμα, ανάμεσα, αφ ενός, στο σημερινό υποταγμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα και αφ ετέρου, στην δεινοπαθούσα Ελληνική κοινωνία, αλλά  και την ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, με άφθαρτους ανθρώπους, αποφασισμένους, να μας βγάλουν από το αδιέξοδο και όχι αυτούς πού μας προβάλλουν συστηματικά  τά ΜΜΕ,πού έχουν δώσει η είναι πρόθυμοι να δώσουν <<γή και ύδωρ>>. Ολες οι βαθειές αλλαγές πορείας πού χρειαζόμαστε συμπυκνώνονται σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, αυτή της Εθνικής  Ανασυγκρότησης.

Επανερχόμενοι, στο μέγα θέμα του Δημόσιου Χρέους, το <<μαύρο κουτί>> του Χρέους, εξακολουθεί να παραμένει σφραγισμένο. Κανείς δεν μας εξηγεί πώς η χώρα μας καθυποτάχθηκε στο καθεστώς των Δανειστών, εκχωρώντας την ολική της εθνική κυριαρχία, πράγμα, πού ούτε με τόσους πολέμους, δεν έγινε ποτέ.

2. Τά καίρια Ερωτήματα για το Δημόσιο Χρέος.

Αυτά μπορεί να συνοψισθούν στα ακόλουθα:

*Πώς δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το Δημόσιο Χρέος;

*Με ποιους τρόπους και για ποιούς λόγους συνάφθηκε;

*Πώς επηρέασαν την οικονομία και την ζωή των Ελλήνων, οι καταναγκαστικές προϋποθέσεις (conditionalities- αιρεσιμότητες), οι οποίες συνόδευαν τά νέα Δάνεια;

*Ποιες δουλείες και δεσμεύσεις  συνδέονται με το Χρέος;

*Ποιες επιλογές υπάρχουν για την κατάργησή τους και ποιά είναι τά σχετικά επιχειρήματα;

3.Δημόσιο Χρέος.

Α. Δομικοί παράγοντες του Δημόσιου Χρέους, όπως, η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού της χώρας, θα συνεχίσει να εμποδίζει τον μακροπρόθεσμο Αναπτυξιακό Δυναμισμό της οικονομίας στο 1,2%,περίπου. Η Ελλάδα θα έχει ακόμα ένα από τά υψηλότερα Χρέη παγκοσμίως, μέχρι τότε.

Β.Η Συνομολόγηση τών Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων, από διαδοχικές κυβερνήσεις ήταν προϊόν ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ (<<λεφτά υπάρχουν>>, <<αναδιαπραγμάτευση>>, κλπ.). Στόχος; Η Ελλάδα να μετατραπεί σε Αποικία Χρέους και χρήσιμος παρίας,  πού θα εξυπηρετεί μόνο τά Γερμανικά συμφέροντα.

Γ. Γραφείο Προϋπολογισμού της  Βουλής: <<Τά όποια μέτρα εισοδηματικής στήριξης θα πρέπει να είναι προσωρινά, στοχευμένα και να χρηματοδοτούνται από πρόσθετα έσοδα ((ΣΣ: από επί πλέον φορολογία;), ώστε να μην επιβαρύνουν το Δημόσιο Χρέος>>. Ηδη, το Χρέος, κατά την διάρκεια της τριετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυξήθηκε κατά 50,περίπου Δίς, τουλάχιστον.

4.Οι υπολογισμοί των Δανειστών.

Α.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σε όλες τις εκθέσεις της απευθύνει διαρκείς συστάσεις στην κυβέρνηση να είναι προσεκτική με τον Δανεισμό.

Β.Η Κομισσιόν προβλέπει ότι το Χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα άνω του 100% του ΑΕΠ, μέχρι τά μέσα της δεκαετίας του 2040,ενώ από το 2050 θα υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση και το 2060 το Χρέος θα βρίσκεται στο 64%. Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες διαμορφώνονται στο 15% του ΑΕΠ για τά επόμενα 20 χρόνια και σε περίπου 13% από το 2040 έως το 2060.

Όμως, ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση πού ακολούθησε, η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η ακολουθούσα αύξηση των επιτοκίων Δανεισμού, ανατρέπουν, επί τά χείρω, Σχέδια, εκτιμήσεις και προβολές στο μέλλον.

5. Πληθωρισμός και Επιτόκια Δανεισμού.

Α. Με το εργατικό δυναμικό παγκοσμίως να συρρικνώνεται εξ αιτίας και του Δημογραφικού, πιέζοντας καί την Δυνητική Ανάπτυξη, ως και την έξαρση των γεωπολιτικών κινδύνων να δημιουργεί την ανάγκη, για μεγαλύτερη ασφάλεια, της επιστροφής, δηλαδή, στα <<πάτρια>> εδάφη, παραγωγικών μονάδων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες, ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί τά επόμενα πολλά χρόνια σε υψηλά επίπεδα, άρα και τά επιτόκια Δανεισμού.

Eκθεση της  Moodys (Σεπτ.2022), για την Ελλάδα, αναφέρει σχετικά, ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί απότομα στο 1,8% το 2023, καθώς, οι υψηλές τιμές ενέργειας τροφοδοτούνται από ευρύτερες πιέσεις τιμών και αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ενώ η αύξηση των επιτοκίων θα επιβραδύνει τις επενδύσεις.

Β. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της  Alpha Bank, ο βαθμός ευαισθησίας των Ελληνικών ομολόγων στην άνοδο του κόστους Δανεισμού, διεθνώς, είναι υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, αφού δεν διαθέτει την <<επενδυτική βαθμίδα>>.

 Γ. Η Αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αυξάνει το κόστος Δανεισμού, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η διαφορά επιτοκίων και ονομαστικού ρυθμού μεγέθυνσης και άρα να μειώνεται η θετική επίδραση στο Δημόσιο Χρέος (ΔΧ).

Δ. Οι χώρες με υψηλό ΔΧ δύσκολα μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να μειώσουν την φορολογία και να επιτύχουν Δημοσιονομική σταθερότητα.

Ε. Σχετικά με την σχέση ΔΧ και πληθωρισμού, ο γνωστός μας Milton   Friedman δηλώνει ότι <<ο πληθωρισμός είναι η φορολογία χωρίς νομοθεσία>> και μπορεί να επηρεάσει θετικά το ΔΧ σε σχέση με το ΑΕΠ, αλλά μόνο υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις(απρόβλεπτος πληθωρισμός και πού δεν εκτοξεύει τά επιτόκια).

ΣΤ.Η ενεργειακή κρίση και η άνοδος του πληθωρισμού, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ως και τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης, βάζουν ένα τέλος στον φθηνό Δανεισμό.

6.Η  άρση της Ενισχυμένης Εποπτείας.

Η Ελλάδα θα τελεί υπό νέο καθεστώς(μεταενισχυμένη εποπτεία) έως ότου εξοφλήσει το 85% των Δανείων πού έλαβε. Παράλληλα, θα υπάρχει και εσωτερική αξιολόγηση πού θα διενεργείται από τον ESM, μέσω της διαδικασίας Early Warning (ταχεία προειδοποίηση), αυτή δε η αξιολόγηση θα καταγράφει κάθε τρίμηνο την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων και την ευστάθεια των οικονομιών των χωρών-μελών και ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ (Γιατί άραγε; Πού είναι η πολυδιαφημισμένη διαφάνεια της ΕΕ; Μόνο οι Δανειστές και οι άνθρωποί τους θα ενεργούν και θα αποφασίζουν εν κρυπτώ, ερήμην, των ενδιαφερομένων κυβερνήσεων;). Κατά τά άλλα<<βγήκαμε από τά Μνημόνια>>>, διατυμπανίζουν χωρίς να ντρέπονται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, διαγκωνιζόμενοι, μεταξύ τους, ποιος έφερε την <<απελευθέρωση>>!

7. Αυτή ήταν η <<Αναδιάρθρωση>>τού Ελληνικού Χρέους.

*Στις 9 Μαρτίου 2012, η <<αναδιάρθρωση>> του Ελληνικού ΔΧ ολοκληρώθηκε. Ετσι, τό συνολικό ποσό του ΔΧ μειώθηκε κατά 106 (εκατόν έξι) Δίς Ευρώ τον Φεβρουάριο του 2012 σε σχέση με αυτό πού υπήρχε πρίν την ανταλλαγή: Όμως η  μείωση αυτή δεν επηρέασε το ΔΧ μας, καθώς, συμφωνήθηκε η  Χορήγηση  Νέου Δανείου Υψους 130(εκατόν τριάντα) Δίς Ευρώ,το οποίο συμπεριελάμβανε και το αρχικό ποσό ύψους 48 (σαράντα οκτώ) Δίς ευρώ,πού αφορούσε την Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Αρα και η Συμφωνία αυτή σχεδιάστηκε για την Προστασία  τών Ξένων Τραπεζών καί τήν ελαχιστοποίηση τών δικών τους απωλειών. Πρωταγωνιστής της όλης  μεθόδευσης ο τότε Τραπεζίτης και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου  Charles  Dalara.

*Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΤτΕ:

*Το προφίλ του ΔΧ άλλαξε από ομόλογα του 2010 σέ Δάνεια τού  2014

*Εφαρμοστέο Δίκαιο, πλέον, έγινε το Αγγλικό Δίκαιο, πού αποτελεί την ταφόπλακα στα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

8.Τό θανατηφόρο PSI

*Η  Βουλή, ψηφίζοντας, μέχρι τότε, 2 (δύο) Μνημονιακούς νόμους, τά αποθεματικά δεκάδων Δημοσίων Οργανισμών, υπέστησαν απώλειες ύψους 16,2 Δίς ευρώ. Ομως, τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν τά Ασφαλιστικά Ταμεία, Ύψους 14,5 Δίς ευρώ από τά 21 των συνολικών  Αποθεματικών τους. Παρολα αυτά Τό Χρέος Δέν  Μειώθηκε, αφού το Εληνικό Δημόσιο έπρεπε να Ξαναδανειστεί για να καλύψει τις Υποχρεώσεις του.

*Τουλάχιστον, 15.000 Μικροομολογιούχοι, έχασαν ολες τις αποταμιεύσεις μιάς ζωής, γκρεμίζοντας, πλέον, την γενική πεποίθηση ότι τά Ελληνικά Ομόλογα είναι ασφαλή.

Καμία, έστω και μερική αποζημίωση μέχρι σήμερα δεν τους έχει δοθεί. Όμως, η ίδια η κυβέρνηση (συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου), πρόσφερε πλήρη Αποζημίωση στις συστημικές, κατ όνομα, μόνο Ελληνικές Τράπεζες, προσφέρθηκαν δέ και δελεαστικές ρήτρες (sweetners) στις Ξένες Τράπεζες.

*Εγιναν περικοπές Μισθών και Συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ, με εντολή των Δανειστών, κατάργηση Εργασιακών Δικαιωμάτων, κλπ.

*Τά νέα ομόλογα πού εκδόθηκαν μετά, διέποντο, πλέον, από το Αγγλικό Δίκαιο(το Δίκαιο των Δανειστών), γεγονός πού καθιστά την Αναδιάρθρωση του ΔΧ πολύ δυσκολότερη. Πλέον, όλες οι σχετικές υποθέσεις θά εκδικάζονται σε Δικαστήρια του Εξωτερικού.

Επίσης, οι πληρωμές θα γίνονται μόνο σε Ευρώ, απαγορευομένης της μετατροπής από Ευρώ σε Δραχμές.

*Όλα αυτά αποτελούν κατάφωρη  υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιάς χώρας της ΕΕ, πού πουθενά στην ΕΕ, δεν υπάρχει προηγούμενο, όπως:

*Οι όροι του 2ου Μνημονίου και οι Συνθήκες ανταλλαγής των ομολόγων με Υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στους Διεθνείς Δανειστές για 99 χρόνια.

*Επί πλέον, με το 3ο Μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και  με τα νέα Δάνεια, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σέ Χρεο-δουλοπαροικία. Τό Ελληνικό Σύνταγμα καί η Βουλή ουσιαστικά έχουν καταργηθεί.

9.Τό Σκάνδαλο τής ΕΛΣΤΑΤ. 

Σύμφωνα μέ τήν εφημερίδα ΕΣΤΙΑ νέες διαστάσεις λαμβάνει τό σκάνδαλο τῆς ἀλλοιώσεως τοῦ ἐλλείμματος τοῦ 2009 μετά καταγγελία καθηγητῶν Πανεπιστημίου σύμφωνα μέ τήν οποία τό ἔλλειμμα τῆς χώρας τοῦ συγκεκριμένου ἔτους καταγράφεται πλέον κατά περίεργο τρόπο στά ἐπίσημα ἔγγραφα τῆς Eurostat ὡς 15,1% τοῦ ΑΕΠ καί ὄχι 15,8% πού ὑπολογίσθηκε ἐπί κυβερνήσεως Παπανδρέου τό 2010, προκειμένου νά δικαιολογηθεῖ τότε ἡ προσφυγή στά Μνημόνια.

Ὅπως εἶναι γνωστό, κατά τήν διάρκεια τοῦ 2010 μεθοδεύθηκε ἐπί τῆς θητείας τοῦ Ἀνδρέα Γεωργίου στήν ΕΛΣΤΑΤ, αὔξηση τοῦ ἐλλείμματος τοῦ 2009 ἀπό 13,6% τοῦ ΑΕΠ στό ὕψος τοῦ 15,8% τοῦ ΑΕΠ, μέ τόν αὐθαίρετο καί ἀντικανονικό συνυπολογισμό σέ αὐτό τῶν ΔΕΚΟ καί ἄλλων Δημοσίων ὀργανισμῶν. Πρόκειται γιά ὑπόθεση πού βρίσκεται σήμερα στήν κρίση τῆς Δικαιοσύνης. 

Αυτό πού οφείλει νά πράξει η Ελληνική κυβέρνηση γιά νά διευκολύνει τήν Δικαιοσύνη, είναι νά δώσει εντολή σέ δύο πραγματικά ανεξάρτητες Ξένες Επιτροπές, χωρών, πού δέν επηρεάζονται από τήν Τρόϊκα καί νά ερευνήσουν επιστημονικά τό θέμα, γιά νά βρεθεί η αλήθεια, σχετικά μέ τίς Στατιστικές τού κ. Γεωργίου, ο οποίος ενήργησε χωρίς τήν συμμετοχή τών υπολοίπων μελών τού Δ.Σ. τής ΕΛΣΤΑΤ (κυρίας Γεωργαντά, κ. Λογοθέτη, κλπ.). 

10.Χρέος καί Ανάπτυξη (Μελέτη  ΟΟΣΑ-ΔΝΤ).

*Με δεδομένη την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, αν υποτίθεται ότι καταφέρναμε να γίνουμε, ως διά μαγείας, Σουηδία η Δανία, και πάλι το μόνο πού θα είχαμε πετύχει θα ήταν μια ανάπτυξη της τάξης του 1%–2%, ετησίως.

*Στην περίπτωση πού οι μεταρρυθμίσεις δεν συνοδεύονται  από επεκτατική αναπτυξιακή πολιτική, μπορεί βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, να έχουν ακόμα και αρνητικές συνέπειες. Αυτό σημαίνει ότι και αν γίνουμε υπερσύγχρονο κράτος,με την σημερινή υφεσιακή πολιτική (πόλεμος της Ουκρανίας, ενεργειακή κρίση,επισιτιστική κρίση, κλπ), οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να έχουν και αρνητικές συνέπειες.

*Είναι προφανές ότι η Ελληνική οικονομία δεν σώζεται με Διοικητικές μεταρρυθμίσεις μέσα στην Ευρωζώνη, όπου δεν υπάρχει πρόθεση αντιμετώπισης του τεράστιου Χρέους της Χώρας, το οποίο, περίπου, έχει διπλασιαστεί μετά την ένταξή μας.

11. Αυτός ήταν ο τελικός στόχος.

Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι ολόκληρο το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο καθυποτάχθηκε η χώρα μας, ήταν και παραμένει ένα πρόγραμμα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις.

Ο τεχνικός χαρακτήρας των Μακροοικονομικών Μεταβλητών και των προβλέψεων για την εξέλιξη του Δημόσιου Χρέους, εστράφη, τεχνηέντως, μόνο,  στη συζήτηση για την διευκόλυνση της αποπληρωμής του Χρέους, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί επηρεάζουν  άμεσα τήν επιβίωση τού Ελληνικού Λαού.

Όλα τά στοιχεία των Μελετών αυτών καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα, όχι μόνο δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το Χρέος αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το Χρέος πού δημιουργήθηκε από τις ρυθμίσεις πού επέβαλε η Τρόϊκα (διάβαζε Γερμανία), παραβιάζει ευθέως τά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων. Ως εκ τούτου,η χώρα μας δέν πρέπει νά πληρώσει αυτό το δυσθεώρητο Χρέος διότι είναι παράνομο,αθέμιτο καί επονείδιστο. Επ αυτού, η δήλωση του Σόϊμπλε, ότι<<θα μειώσουμε το Χρέος σας, αρκεί να αποδεχθείτε πρώτα ολόκληρο το ποσό>>, τά λέει όλα.

12. Ο Διεθνής Διασυρμός  τής Ελλάδας  από τόν ίδιο τόν Πρωθυπουργό.

Η  μη  βιωσιμότητα του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους ήταν πολύ γνωστή στους Διεθνείς Δανειστές, τις Ελληνικές κυβερνήσεις και τά διαπλεκόμενα  ΜΜΕ. Παρά ταύτα, όλοι αυτοί, συνωμότησαν κατά της Αναδιάρθρωσης του Χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τις Γερμανικές, Γαλλικές και Ολλανδικές τράπεζες. Τά δε διαπλεκόμενα ΜΜΕ των ολιγαρχών έκρυψαν την αλήθεια, παριστάνοντας, ότι δήθεν, η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις Ξένες Τράπεζες, αφετέρου, αναμεταδίδοντας το αφήγημα, πού κακόβουλα δημιούργησαν κάποια ΜΜΕ  στην Γερμανία, κλπ, περί <<τεμπέληδων και διεφθαρμένων Ελλήνων>> πού αξίζουν αυτά πού τους επιβάλλουν, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, συκοφαντούσε τους Ελληνες, με αποτέλεσμα η κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ελλάδας να φουντώσει πιο πολύ. Εκτοτε, Σόϊμπλε και Μέρκελ, αξιοποιούσαν την απίστευτη αυτή δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού για να υλοποιήσουν τά σχέδιά τους του Δ Ράϊχ.

 13.Πώς μεθοδεύτηκαν τά Μνημόνια.

Τά ποσά πού διατέθηκαν μέσω των προγραμμάτων Διάθεσης (των Μνημονίων) του 2010, 2012 και μετά, ελέγχοντο από το εξωτερικό, μέσα από περίπλοκες διευθετήσεις, οι οποίες απέκλειαν, κάθε Δημοσιονομική Αυτονομία. Οι Δανειστές  υπαγόρευαν αυστηρά τον τρόπο Διάθεσης  των Δανειακών Κεφαλαίων <<Διάσωσης>>. Τελικά κατευθύνθηκαν για την κάλυψη των τρεχουσών Δημόσιων Δαπανών λιγότερα από το 10% των κεφαλαίων πού εισπράχθηκαν.

14.Τά Αίτια τής Ελληνικής Υπερχρέωσης.

Η διόγκωση του Δημόσιου Χρέους από την δεκαετία του 1980 και εντεύθεν δεν οφειλόταν στις δήθεν Δημόσιες  Κοινωνικές  Δαπάνες, πού άλλωστε, παρέμεναν συγκριτικά, χαμηλότερες, από τις άλλες χώρες της ΕΕ. Η διόγκωση του Δημόσιου Χρέους οφειλόταν, μάλλον:

*Στην πληρωμή εξαιρετικά υψηλών επιτοκίων Δανεισμού στους πιστωτές.

*Στις υπερβολικά υπερκοστολογημένες, αλλά και πολλές φορές, άχρηστες προμήθειες πολεμικού υλικού, πού δυστυχώς, γίνονται καί σήμερα, με την λογική του<<supermarket>>, δηλαδή, αγορά από μεγάλες Χώρες, προκειμένου να έχουμε ευνοϊκή διπλωματική υποστήριξη, πράγμα πού ποτέ δέν είδαμε να υλοποιείται..

*Στην απώλεια φορολογικών εσόδων, εξ αιτίας των αθέμιτων και παράνομων εκροών στο εξωτερικό, σημαντικών κεφαλαίων, πού όχι μόνο δεν ελέχθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά απεκρύβησαν επιμελώς (υπόθεση  λίστας  Lagard με υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τά papers  Παναμά, κλπ, και το εσκεμμένο ναυάγιο για συμφωνία με την Ελβετική κυβέρνηση, απόκτησης λιστών ονομάτων Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, κλπ).

*Στις 3 (τρείς) ανακεφαλαιώσεις Τραπεζών, όπου, τά ποσά αυτά, επιβάρυναν το Δημόσιο Χρέος, σε αντίθεση με Ιταλία και Ισπανία, όπου τά ποσά ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών τους, δεν επιβάρυναν το Δημόσιο Χρέος τους, αλλά έγινε ξεχωριστός διακανονισμός, με την ΕΚΤ. Εδώ, οι Ελληνικές κυβερνήσεις <<ποιούν την νήσσαν>>!…

*Στις Διεθνείς ανισορροπίες πού δημιουργήθηκαν από την προβληματική λειτουργία της ΟΝΕ.

 *Η υιοθέτηση του ευρώ από την χώρα μας το 2001, οδήγησε στην δραστική αύξηση του Ιδιωτικού Χρέους στην Ελλάδα, στο οποίο βρέθηκαν εκτεθειμένες, όχι μόνο, οι Ελληνικές αλλά και οι  μεγάλες Ευρωπαϊκές  Ιδιωτικές Τράπεζες. Αυτό κλιμάκωσε τήν τραπεζική κρίση του 2009, πού αλυσιδωτά, επιβάρυνε το Δημόσιο Χρέος. 

Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, υπερτονίζοντας την σημασία των Δημόσιων Ελλειμμάτων και του Χρέους, συνέτεινε να παρουσιαστεί η εν εξελίξει Τραπεζική κρίση αποκλειστικά, ως κρίση Χρέους.

15. Κατασκευή Μηχανισμών Δημόσιου Χρέους.

Οι μηχανισμοί αυτοί δημιούργησαν  ένα βαρύ φορτίο νέου Χρέους προς άλλα κράτη της ΟΝΕ και τον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), ενώ, ταυτοχρόνως, παρήγαγαν καταχρηστικά κόστη, οξύνοντας περισσότερο την κρίση. Ετσι, αντί να ωφελήσουν την Ελλάδα, αντίθετα, επιτάχυναν, με την χρήση χρηματοπιστωτικών εργαλείων (πού οι Ελληνες διαπραγματευτές είχαν πλήρη άγνοια), τις διαδικασίες των Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ),αφού το μεγαλύτερο μέρος των Δανειακών Κεφαλαίων  μεταβιβάστηκε απ ευθείας στους <<θεσμούς>>.

16.Κατά συρροή παραβιάσεις τών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

*Οι Δανειστές επέβαλαν μαζί με τις Δανειακές Συμβάσεις και αιρεσιμότητες (προϋποθέσεις)  παραβιαστικές, πού, κυριολεκτικά, μηδενίζουν, τις προοπτικές βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους. Οι Δανειστές εμμένοντας στις παραπάνω αιρεσιμότητες, προκάλεσαν σημαντική μείωση του ΑΕΠ και σοβαρή αύξηση του Χρέους, επιδεινώνοντας, έτσι, την αναλογία ΔΧ/ΑΕΠ καθιστώντας, έτσι, το Δημόσιο Χρέος, ακόμη λιγότερο βιώσιμο.

*Tά <<προγράμματα Διάσωσης>> έχουν παραβιάσει τά ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Λαού, τά οποία ωστόσο,τόσο οι Ελληνικές κυβερνήσεις όσο και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, όφειλαν να σέβονται,να τά προστατεύουν και να τά προαγάγουν,σύμφωνα με το Εσωτερικό,το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο. Οι δραστικές<<προσαρμογές>> πού επιβλήθηκαν  στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, προκάλεσαν ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου ζωής και παραμένουν ασύμβατες προς την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την απαραίτητη Κοινωνική Συνοχή (ενόψει επαπειλούμενων σοβαρών εθνικών κινδύνων), την Δημοκρατία και τά Ανθρώπινα Δικαιώματα. Καί όμως, ακόμη και σήμερα, άνθρωποι, πού πρέπει να ντρέπονται και να μην ομιλούν, προκαλούν, εξοργίζοντας, τον Λαό μας. Παράδειγμα, ο περιβόητος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόϊμπλε, ο οποίος δήλωσε, πρόσφατα,ότι για όσα έγιναν, στην Ελλάδα, δεν<<έχει τύψεις>> εκφράζοντας, έτσι, τά  συναισθήματα <<νίκης>>, ενός φανατικού ζηλωτή της Λουθηρανικής πίστης  πού πιστεύει. Άραγε, ποιές, τελικά, είναι οι αξίες της πολυθρύλητης Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Παράλληλα, όλες αυτές οι πολιτικές, επέφεραν δραματικές αλλαγές στην Ελληνική κοινωνία (Brain  Drain), μέ τήν μετανάστευση 600.000  νέων Επιστημόνων και ταλαντούχων Ελλήνων, πού οι οικογένειές τους και τό κράτος, επένδυσαν  πολλά για την εκπαίδευσή τους και πού τώρα  τους<<χαρίζουμε>> για να αυξήσουν, ακόμη περισσότερο, τον Δημόσιο πλούτο τους οι πλούσιες Βορειοκεντρικές Ευρωπαϊκές χώρες, κλπ.

Επίσης, χιλιάδες ήσαν οι Ελληνες πού βρέθηκαν σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα και έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν από τά απηνή φορολογικά μέτρα, σαν αποτέλεσμα των Μνημονιακών πολιτικών, με χιλιάδες  εργαζομένους να μένουν άνεργοι, χωρίς μέλλον, και μόνο λιγοστοί να λαμβάνουν τά γλίσχρα επιδόματα ανεργίας. Ποιά κοινωνική  συνοχή να υπάρξει, όταν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 49% των Ελληνικών νοικοκυριών, πλησιάζει η είναι κάτω από το όριο της φτώχειας; Επίσης, πολύ σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις στο Δημογραφικό, αφού, σχεδόν, όλοι όσοι μετανάστευσαν, είναι σε αναπαραγωγική ηλικία. Ομως, καμμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έπραξε τίποτε σημαντικό, τόσο για να ανακόψει την φυγή αλλά και να πείσει τους νεομετανάστες μας να γυρίσουν να εργαστούν και να κάνουν οικογένειες στην Ελλάδα. Γιά να υπάρξουν, όμως, οι  κατάλληλες προϋποθέσεις χρειάζεται να υπάρξει μια ριζική αλλαγή πορείας, με πραγματική οικονομική ανάπτυξη, πράγμα πού εμποδίζουν οι Δανειστές, αλλά και η εγχώρια ελίτ.

Σήμερα το Δημόσιο Χρέος είναι εξαιρετικά ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Αρκεί μια απλή σύγκριση για να το διαπιστώσει κανείς: έτος 2009: 126% του ΑΕΠ, έτος 2022: 235%. Η κυβέρνηση μέ διάφορες αλχημείες προσπαθεί νά παρουσιάσει μικρότερο Χρέος.

17.Τά Νομικά Ζητήματα μέ τά Μνημόνια καί τίς Δανειακές Συμβάσεις. 

*Υπήρξε παραβίαση των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόσο από τις Ελληνικές κυβερνήσεις όσο και από τους Δανειστές, της Ευρωπαίκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, πού επέβαλαν τά μέτρα αυτά στην χώρα μας. Οι ανωτέρω παρέλειψαν σκοπίμως να εκτιμήσουν τις παραβιάσεις αυτές, οι οποίες καταρρακώνουν, επίσης, και το Ελληνικό Σύνταγμα.

ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟY

ΣΥ: Π. Αρβανίτης

http://panagiotisarvanitis.blogspot.com/2023/01/blog-post_16.html

loading...