Εντολή “Κομαντατούρ” και τα σκυλιά δεμένα…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Διαβάζω στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια “Βικιπαίδεια”, στην αναζήτηση του ονόματος “Κομαντατούρ”, τα παρακάτω:

«Με το όνομα Κομαντατούρ ή Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα οποία οι Έλληνες ονόμαζαν Κομαντατούρα. Στην Αθήνα η κεντρική Κομαντατούρ στεγαζόταν στα υπόγεια ενός κτιρίου στην οδό Κοραή 4 ενώ, στο κτίριο της οδού Μέρλιν 6 στο Κολωνάκι, υπήρξε το αρχηγείο και τα κρατητήρια της περίφημης Γκεστάπο.

Κάθε Κομαντατούρ περιελάμβανε τμήμα της πολιτικής και τμήμα της στρατιωτικής διοίκησης, ενώ την αστυνομική εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη ασκούσαν τα διαβόητα Ες-Ες. Στην Ελλάδα η γερμανική αυτή υπηρεσία εγκαταστάθηκε μετά την κατάρρευση της Ιταλίας, την οποία και διαδέχθηκε σε όλες τις δικαιοδοσίες της μέχρι τότε “Κομάντο Πιάτσα” (Commando Piazza), την Ιταλική στρατιωτική και πολιτική Διοίκηση Κατοχής, που ήταν αντίστοιχη της Γερμανικής. Εξαίρεση αποτελούσαν όλες οι περιοχές που είχαν εξ αρχής υπαχθεί στην Γερμανική Διοίκηση»!

Συγχωρείστε με, που έφερα στη σκέψη σας τις μαύρες ημέρες του Ναζισμού στην Ελλάδα, όπου η γερμανική μπότα πατούσε στον λαιμό το Ελληνικό Έθνος!

Ωστόσο τα παραπάνω είναι και επίκαιρα, αφού σε λίγες ημέρες έχουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940! Που η ανδρεία Ελλάς με Πρωθυπουργό τον Ιωάννη Μεταξά αντιστάθηκε στον φασιστικό Άξονα και τελικά τον κατατρόπωσε! Μην υπολογίζοντας τις θυσίες και τις απώλειες, μπροστά στην προάσπιση του αγαθού της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας! Όπως πολλές φορές το έχει πράξει το Ελληνικό Έθνος στην μακραίωνη Ιστορία του! Μια Επέτειο που μας απαγορεύεται να εορτάσουμε!

Αλλά τα παραπάνω περί “Κομαντατούρ” μου ήλθαν στο μυαλό και με τα νέα κυβερνητικά μέτρα κατά του Ελληνικού λαού!

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από 12:30 – 05:00!

Δεν πληροφορήθηκα όμως αν στις 12:30 θα σημαίνει συναγερμός για να μας θυμίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τον εγκλεισμό μας στα καταφύγια, συγγνώμη, στα σπίτια μας μέχρι την πέμπτη ώρα πρωινή!

Αν μάθετε, παρακαλώ να μου πείτε!!

Ναι αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα…

Πάλι τάραξε τα κυβερνητικά λιμνάζοντα ύδατα ο Γιώργος Τράγκας:

«Είναι αμαρτία να είσαι νέος άνθρωπος στην Ελλάδα. Είναι δυστυχία και περίπατος στους δακτύλιους του Δάντη να ανήκεις στην τρίτη ηλικία. Εάν είσαι νεαρός δεν βρίσκεις δουλειά. Και αν βρεις είναι συνήθως αναξιοπρεπής, γιατί η αμοιβή είναι ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τον κόπο σου και την απόδοσή σου. Εάν ανήκεις στην τρίτη ηλικία περιμένεις με αγωνία να σου στείλουν τα αναδρομικά. Δηλαδή ένα μέρος από αυτά που σου έκοψαν επί ημερών μνημονίου.

Καθημερινά ακούς ότι οι κυβερνώντες ενισχύουν ή πρόκειται να ενισχύσουν το λαό είτε με έκτακτα επιδόματα είτε με διανομή χαρτζηλικίου για την αποκατάσταση βλαβών που έφερε μία θεομηνία.

Η τηλεόραση κρύβει επιδεικτικά την απόγνωση, την ανεργία και την πείνα στην Ελλάδα. Ο πολιτικός Big Brother, που εκπέμπεται από τα δελτία ειδήσεων, σου προσφέρει την ψευδή αίσθηση ότι ζεις σε ένα μέρος δημοκρατικό, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Όλα συμβαίνουν γύρω σου με στόχο την προστασία της ζωής σου. Στην πραγματικότητα όλες οι πολιτικές επιλογές τείνουν στην εξασφάλιση της κυριαρχίας ξένων δυνάμεων, στην ενίσχυση του πλούτου μιας συγκεκριμένης ελίτ και στον απόλυτο έλεγχο των αντιδράσεων του πληθυσμού, που πρέπει να αρκείται σε ελάχιστα αφού αυτό υποτίθεται συμβαίνει για την προστασία του.

Αν είσαι νέος στην Ελλάδα του 2020, δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς, δεν δύνασαι να πάρεις μέρος σε πορείες και συγκεντρώσεις για υγειονομικούς λόγους. Δεν έχεις δικαίωμα να πας το βράδυ σε μια πλατεία.

Και αν το κάνεις, είσαι παραβάτης. Σε ξεφωνίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια. Δεν έχεις δικαίωμα να χαρείς τον έρωτά σου ή την παρέα των φίλων σου. Ανεβάζεις το αόρατο ιικό φορτίο έστω και αν τηρείς τις αποστάσεις.

Απαγορεύεται να σκέφτεσαι αντίθετα από τους υγειονομικούς κανόνες. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι φίλος του Μπιλ Γκέιτς και της Microsoft. Είναι οπαδός της τηλεργασίας, της τηλεψυχαγωγίας, της τηλεκπαίδευσης, του απόλυτου εγκλεισμού στο σπίτι και της πολιτικής αποθέωσης από συγγενικά στόματα και τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Αν είσαι μεγαλύτερος στην ηλικία και πιστεύεις, απαγορεύεται να πηγαίνεις στην Εκκλησία για να λάβεις την Θεία Κοινωνία. Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους θα κολλήσεις είτε από το κουταλάκι είτε φιλώντας το εικόνισμα.

Ο ιερέας που θα σε κοινωνήσει θα κάτσει στο σκαμνί κατηγορούμενος για μετάδοση της νόσου. Εσύ θα κατηγορηθείς από τα δελτία του ΣΚΑΪ ότι είσαι επικίνδυνος φορέας, είσαι ένας άμυαλος, ένας αναρχικός που δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο και την αύξηση ιικού φορτίου. Πρέπει να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Πρέπει να η μισή περιουσία της Εκκλησίας να πάει στους Γερμανούς. Πρώτα στο υπερταμείο και μετά στα δημόσια ταμεία της Γερμανίας.

Ο Έλληνας πρέπει να χάσει την πίστη του. Έτσι γίνεται ευκολότερη η συρρίκνωση του κράτους, η αναδίπλωση των συνόρων. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή πρέπει να βάζουμε τη μάσκα σε εσωτερικού χώρους.

Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο η άποψη είναι να βάζουμε τη μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους. Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επικοινωνίας μια γιατράρα, ένα νόμπελ, ένα πολύχρωμο Παγώνη.

Μπροστά στο Μαξίμου η Ματίνα Παγώνη, που προειδοποιεί από τώρα ότι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πεντηκοστή, της Παναγίας, του Τιμίου Σταυρού. Δεν θα γιορτάσουμε έξω από τα σπίτια μας καμία ημέρα του εορτολογίου.

Εάν είσαι κάτοικος αυτής της χώρας και φίλαθλος ακούς με χαρά να σου λέει ο Αυγενάκης ότι επιτέλους θα πας στο γήπεδο. Δεν προλαβαίνεις να χαρείς. Δεν προλαβαίνεις να ψάξεις για εισιτήριο. Δεν προλαβαίνεις να φωνάξεις “Ολυμπιακέ, μεγάλε και τρανέ” ή “Παοκάρα για σένα ζω και πεθαίνω”, έρχεται ο μαύρος καβαλάρης. Ο πολιτικός χάρος. Ο βρικόλακας της οικονομίας. Ο ισοπεδωτής. Και σου παγώνει το χαμόγελο στα χείλη: Θα κάτσεις σπίτι, θα το δεις από την τηλεόραση. Δεν υπάρχει λευτεριά ο ιός είναι παντού. Παραμονεύει στις εξέδρες του Καραϊσκάκη. Μην πάει κανείς στο γήπεδο της Τούμπας γιατί θα κολλήσει covid19.

Εάν είσαι κάτοικος της Καστοριάς, σε παρηγορούν λέγοντάς σου: “Δεν είσαι μόνος, σε λίγο θα κλείσει και η Κοζάνη και τα Γιάννενα”»!!

Συμπολίτες μου…

Κατά το παρελθόν, σε όποιο Πρωθυπουργικό διάγγελμα, ο εκάστοτε Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκινούσε με το: Ελληνίδες Έλληνες! Ή: Ελληνικέ λαέ!

Ωστόσο σήμερα, παρακολουθώντας όλα τα διαγγέλματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον ακούω να λέγει:

«Συμπολίτες μου…, συμπολίτες μου…, συμπολίτες μου…»!

Γιατί άραγε; Διερωτηθήκατε το γιατί;

Λέτε να του υπαγόρευσε τον όρο η σημερινή γερμανική κατοχή στην Ελλάδα; Από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί την πολυπολιτισμικότητα της Πατρίδος μας; Επειδή το διάγγελμα δεν απευθύνεται μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους εκείνους, τους παράνομους μετανάστες, που έχουν εισβάλλει στην Πατρίδα μας;

Λέτε σε λίγο χρονικό διάστημα τα διαγγέλματα να μεταφράζονται και στην Αραβική; Ξεκινώντας με το καθιερωθέν: Συμπολίτες μου!! 

 

loading...