«Κατάπιε» το νέο βιβλίο θρησκευτικών η κυβέρνηση: Αποσύρεται άμεσα - ΒΙΝΤΕΟ

Αποσύρεται το νέο βιβλίο θρησκευτικών σύμφωνα με πληροφορίες που ‘έγιναν γνωστές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές Κράτους και Εκκλησίας.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε πως "τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται με το παλιό βιβλίο, μέχρι να συμφωνηθούν οι αλλαγές".

Πότε και πως όμως θα συμφωνηθούν αυτές οι αλλαγές είναι άγνωστο μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε πως Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν μαζί ενώ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πως η συμφωνία με την Εκκλησία δείχνει ότι δεν έχουμε δογματική αντίληψη για το οτιδήποτε.

Πιο συγκεκριμένα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις».

«Έγινε μια συνάντηση, είπαμε, μιλήσαμε, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, και ο διάλογος για τα θρησκευτικά πώς θα γίνει. Θα συνεχίσουμε σε συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας. Όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν, λύθηκαν.

Αρχίζουμε συνεργασία από την αρχή για τη μορφή των Θρησκευτικών. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα κι μέχρι να γραφούν τα καινούργια βιβλία θα χρησιμοποιηθούν τα σημερινά», δήλωσε ο Ιερώνυμος ενώ πρόσθεσε πως δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΙΣ
  Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΟΜΙΛΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΤΗΝ 07/10/1838 ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ< ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑΙΣ ΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΣ ΗΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ> . ΟΠΟΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑΙΣ ΗΔΟΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ. ΦΥΣΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΙΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΤΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΙΜΩΧΑΡΗ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΙΣ. ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΟΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ. Γ΄ΑΥΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΕΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ. ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Γ΄ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΛΕΤΗΡΑ ΣΥΡΙΖΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]