Γ. Τράγκας: Όταν η εκτελεστική εξουσία χρησιμοποιεί τη λοιμωξιολογία, τότε γεννώνται κοινοβουλευτικές δικτατορίες

Πρόχειροι, οπερετικοί και επικίνδυνοι
Ολοκλήρωσα έναν δεύτερο γύρο εκτεταμένων και αναλυτικών συνεντεύξεων με εκπροσώπους του τουρισμού, του εμπορίου, της εκπαίδευσης και φυσικά της ιατρικής επιστήμης. Παρακαλώ πολύ το Μαξίμου να κρατήσει ορισμένες σημειώσεις από τα συμπεράσματά μου. Στο ερώτημα: «υπάρχει υγεία με έλλειψη ελευθερίας, εμπόδια στη μετακίνηση, υποχρεωτική κάλυψη του προσώπου και φοβία;», οι πλέον διακεκριμένοι καθηγητές της Ιατρικής μου είπαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Με εξαίρεση ενδεχομένως, ορισμένους λοιμωξιολόγους που θέλουν προσωρινό τιμάριο εξουσίας, η συντριπτική πλειοψηφία καθηγητών του Πανεπιστημίου, μου είπε ότι η υγεία του ανθρώπου επιβαρύνεται από νοσηρότητα, ψυχικές ασθένειες και αίτια που γεννούν εκφυλιστικές ασθένειες όπως ο καρκίνος και τη μη αναστρέψιμη μυοκαρδιοπάθεια.

Στο ερώτημα αν υπάρχει υγεία με ανεργία, φτώχεια, αγωνία, αβεβαιότητα και καταπίεση, η απάντηση από όλους τους επιστήμονες ήταν ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ. Μόνο ο πρωθυπουργός και κάποιοι κακοί σύμβουλοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι προστάτεψαν τη ζωή στην Ελλάδα. Μόνο η μικρόνοα αντίληψη του υιού Μητσοτάκη δεν αντιλαμβάνεται πόσο κατέστρεψε και πόσο προσέβαλε το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, που είναι η αξιοπρεπής διαβίωση. Δυστυχώς , σε αυτή την τραγική συγκυρία για την πολύπαθη χώρα, που ήθελε να εξέλθει μνημονιακών δεσμών αλλά αντάμωσε τον covid-19, έχει πρωθυπουργό έναν πολιτικό που η φιλοσοφία του είναι σαφώς, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή και αντιπαραγωγική σε  μία περίοδο που θέλει τιμονιέρη τον εντιμότερο όλων και κυβέρνηση, η οποία δεν ορκίζεται μόνο και δεν υπηρετεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Η έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα μου, λαμβάνοντας συνεντεύξεις από εκπροσώπους όλων των παραγωγικών τάξεων, απέδειξε ότι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πρόχειρα, αθύρματα πολιτικής σκέψης και εν πολλοίς ανεφάρμοστα. Ο κος Μητσοτάκης αγκάλιασε τις απόψεις ενός αλλοπρόσαλλου και ασυνειρμικού Τσιόδρα και βουλιάζει μαζί του, παρασύροντας τη χώρα σε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου.  Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στον τουρισμό παραδίδονται ουσιαστικά στην ανεργία, αφού η πατρίδα μας, γερμανικός δορυφόρος, δεν εγγυάται απολύτως τίποτα τόσο στους επιχειρηματίες, όσο κυρίως στους εργαζόμενους. Όπως θα διαπιστώσετε από τις συνεντεύξεις και το ρεπορτάζ που θα μεταδώσουμε από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ fm, από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 αλλά και γενικότερα από ένα πλήθος ΜΜΕ, τα υπάρχοντα σχέδια της κυβέρνησης είναι οπερετικού χαρακτήρα και είναι διανθισμένα από τόσο διάχυτη φοβία και σαθρές οδηγίες, που είτε θα καταρρεύσουν στη διάρκεια εφαρμογής, είτε θα εμποδίσουν οποιαδήποτε οικονομική λειτουργία στον τομέα του τουρισμού.

Είναι αμφίβολο, εάν φέτος και του χρόνου λειτουργήσει η βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Ενδέχεται μάλιστα, φίλοι του κου Μητσοτάκη, Γερμανοί και εγχώριοι, να θελήσουν να αρπάξουν έναντι πινακίου φακής ή ανάληψης διαφόρων υποχρεώσεων, το 65% των ξενοδοχείων ή αν θέλετε το σύνολο του ελληνικού τουρισμού.

Όλες οι επαφές που κάναμε με εκπροσώπους του εμπορίου, μας έδωσαν μία πικρή γεύση κυβερνητικών ανόητων οδηγιών και μέτρων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, όχι απλά ελλιποβαρής αλλά και απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αρμαγεδδώνα. Ούτε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, τη συντήρηση και την επιβίωση εκατομμυρίων εργαζομένων, ούτε μπορεί να αποτρέψει τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα που έρχονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα ο τιμονιέρης έστριψε απότομα το τιμόνι, νομίζοντας ότι θα αποφύγει το μεγάλο κύμα και έριξε το σκάφος στα βράχια. Με το επιχείρημα, «εγώ ο Κυριάκος, ο τροπαιοφόρος, σώζω ζωές», προφανώς και με την ευγενική φροντίδα ενός ακατοίκητου πολιτικού μυαλού που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας, έστειλε εκατομμύρια Έλληνες στον οικονομικό θάνατο, γεννώντας αμέτρητες πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Ο υιός Μητσοτάκης έριξε ξύδι, πάνω στις χαίνουσες μνημονιακές πληγές.  Απέδειξε στην πράξη, ότι δεν είχε κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, εφαρμόζοντας το lockdown, και ακολουθώντας τις συμβουλές του ασυνειρμικού καθηγητή Τσιόδρα και ορισμένων άλλων λοιμωξιολόγων που προωθούν εμφανώς και ονομαστικά φάρμακα. Απλά ήθελε με τον ελλιποβαρή Κικίλια και γνωστούς πρωταγωνιστές του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, να δείξει ότι αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο άφησε χωρίς προσλήψεις, χωρίς μονάδες εντατικής θεραπείας και χωρίς αναλώσιμα υλικά. Με την ίδια νοοτροπία που έδιωχνε τις καθαρίστριες από το υπουργείο του, προτρέποντας τις φτωχές γυναίκες να γίνουν επιχειρηματίες.

Η πολιτική φιλοσοφία αυτού του πρωθυπουργού, είναι αντίθετη με τη διαχείριση που επιβάλλεται στην παρούσα συγκυρία. Δημιούργησε ως πολιτική κατρίνα μία νέα Ορλεάνη. Πιθανότατα να θελήσει, βιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους, με το επιχείρημα της υγειονομικής πειθαρχίας, να εμποδίσει αναπόφευκτες μαζικές λαϊκές αντιδράσεις. Θα επιχειρήσει να εμποδίσει διαδηλώσεις που θα έχουν αφορμή την πείνα και την ανεργία. Θα θελήσει να καταστείλει το λαϊκό ηφαίστειο που θα εκραγεί από τη μεγαλύτερη καθίζηση της μνημονιακής οικονομίας. Η νεοφιλελεύθερη σκληρότητά του, θα φανεί με την προσήλωση και συνέπειά του προς τους δανειστές και τα ταμεία τους. Αν τολμήσει να αγγίξει, έτι περαιτέρω τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να είναι βέβαιος ότι θα του κοπεί το χέρι από τον βραχίονα. Ούτε η βραχνή φωνή του Χαρδαλιά, ούτε οι απειλές του κυβερνητικού εκπροσώπου πρόκειται να πείσουν τους Έλληνες, ότι μπορούν να πεινάνε, να μην έχουν εργασία ή ελευθερία, αρκεί να τους διατηρεί υγιείς ο κος Μητσοτάκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες έφυγαν στο εξωτερικό ή παρέμειναν άνεργοι λόγω του μνημονίου. Ουδείς πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα. Όταν δεν έχεις ασφαλή σχέδια για την επόμενη μέρα, για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν κάνεις lockdown, ούτε εμφανίζεσαι ως αρχάγγελος- φρουρός της υγείας.

Ο covid-19 είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα. Έχουμε ελάχιστα κρούσματα, λιγότερα θύματα από τις επιδρομές της συνήθους γρίπης και εκατοντάδες άδεια κρεβάτια στα νοσοκομεία. Οι διασωληνωμένοι φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, λόγω χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης και η μόνη ενόχληση για τους περισσότερους Έλληνες είναι πλέον η φωνή του κου Χαρδαλιά, οι προσταγές και οι απειλές για πρόστιμα.

Εκτός αυτού, είναι ντροπή οι πρωταγωνιστές του άλλοτε αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ και της αγοράς εκατομμυρίων εμβολίων, να εμφανίζονται μπροστά από τον εξαφανισμένο και αόρατο Κικίλια, λέγοντας ότι αναστήλωσαν ή επισκευάζουν το εθνικό σύστημα υγείας. Και το λένε, την ώρα που ξεκινούν εκτεταμένες κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το ιδιαίτερα σχολαστικό και σοβαρό ρεπορτάζ που κάναμε, αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινός ψεύτης και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, εμπαίζουν έναν κόσμο που θα χάσει πραγματικά την υγεία του, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που θα επικρατήσει.

Προσέλαβαν για ένα έτος με λιγότερα από χίλια ευρώ 391 γιατρούς, ενώ το σύστημα υγείας χρειάζεται μεταξύ 5.000 και 6.000 γιατρών.

Η ανησυχία είναι βαθιά, η αισιοδοξία ελάχιστη. Καμία οικονομία δεν μπορεί να επανεκκινήσει έχοντας μία τηλεόραση και μία ομάδα δημοσιογράφων να σπείρουν καθημερινά τη φοβία και να παραλύουν την ψυχή των ανθρώπων. Το δόγμα του σοκ σε όλο του το μεγαλείο. Μέσα ενημέρωσης που παραλύουν την ψυχή των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να εφαρμόσουν τα σχέδια μίας νοσηρής ηγεσίας, που στο τέλος θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους πολλούς φτωχούς φτωχότερους.

Τα μεγάλα πορτοφόλια θα απορροφήσουν χιλιάδες μικρότερους και θα γιγαντωθούν. Αποτέλεσμα, γιγαντιαία κύματα ανεργίας και μετανάστευσης. Αυτό φέρνει δυστυχώς ο υιός Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Η πολιτική του είναι τοξικότερη όλων των κορονοϊών.

Χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκα. Ο καθηγητής Τσιόδρας προκαλεί σύγχυση. Μπερδεύει καθημερινά τον κόσμο. Δεν γνωρίζει πότε πρέπει να βάζουμε μάσκα και πότε όχι. Ως καθηγητής λοιμωξιολόγος αδυνατεί να μας πει, αν τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό και είναι υγειονομικές χειροβομβίδες ή τα παιδιά δεν μεταφέρουν τον ιό, όπως μας είπε χθες.

Επί εβδομάδες, καθημερινά αλλάζει απόψεις. Το μόνο σίγουρο που λέει είναι ο παγκόσμιος αριθμός κρουσμάτων που του δίνει ο ΠΟΥ. Χθες, ποιητικός όπως πάντα μίλησε για το χορό της αβεβαιότητας. Και σε κάποιο σημείο του λόγου του είπε ότι φορώντας μάσκα δεν μειώνεται ή δεν χάνουμε την αξία του προσώπου. Έχω διαισθανθεί ότι είναι κάπου πειραγμένος. Αυτά δεν λέγονται από σοβαρούς καθηγητές. Δεν μπορεί Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο να μην είναι απαραίτητη. Ο καθηγητής, που υπήρξε μαζί με τον Κοντοζαμάνη, σύμβουλος του Αβραμόπουλου στις αγορές εκατομμυρίων εμβολίων, πρέπει κάποια στιγμή να μας πει, ποιοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό. Οι παππούδες; Τα εγγόνια; Μήπως ο Τσιόδρας μεταδίδει τον ιό της φοβίας περισσότερο από όλους;

Όταν μπλέκεται η λοιμωξιολογία με την πολιτική και με τα διάφορα φάρμακα remdecivir, τότε κάτι πολύ κακό συμβαίνει σε Δανιμαρκίες όπως η δική μας.

Όσα μέτρα ανακοίνωσε η οπερετική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται στην πράξη. Ή τουλάχιστον θα δημιουργήσουν πρόσθετα, πολυσύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις.

Όσο αναφορά τον χαμένο τουρισμό μας, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς, ότι ο σερβιτόρος στο ξενοδοχείο θα πηγαίνει με μάσκα και γάντια, πάνω από τον τουρίστα για να του προσφέρει το αναψυκτικό του και να του κάνει ευχάριστη την ατμόσφαιρα στην πισίνα ή στην παραλία. Είναι επίσης, πολύ δύσκολο κατά την άφιξη μίας οικογένειας σε ξενοδοχείο, να σκεφτούμε ότι θα θερμομετράται ο μπαμπάς, η μαμά και τα παιδιά. Είναι ακόμα πιο δύσκολο να σκεφτούμε πόσους επιβάτες θα πάρει ένα πλοίο της γραμμής ή ένα αεροπλάνο, αν πρόκειται ο ένας να είναι τρία μέτρα από τον άλλον. Επίσης, σημειώνοντας τις απόψεις εκατοντάδων επαγγελματιών, αντιλήφθηκα ότι τόσο η επιτροπή δημόσιας υγείας, όσο και οι χαρδαλιασμοί διαλύουν ή πρόκειται να διαλύσουν την εναπομείνασα οικονομία. Για παράδειγμα, στα εστιατόρια ή στις ταβέρνες επιτρέπεται να καθίσουν σε ένα τραπέζι 4 άτομα. Αν η οικογένεια είναι πενταμελής, ποιόν θα αφήσει έξω από την ταβέρνα ή θα περιμένει να φάει μόλις τελειώσει κάποιος από τους 4. Επίσης, όλοι αυτοί οι ανόητοι προστάτες, για την ακρίβεια δήμιοι της ζωής μας, δεν μας έχουν πει, πως θα δουλεύουν στην κουζίνα οι μάγειροι. Γιατί η μία κατσαρόλα ή το τηγάνι είναι δίπλα στο άλλο.  Πόσες μάσκες θα κυκλοφορούν μέσα στην ταβέρνα. Θα φοράνε μόνο οι σερβιτόροι; Θα φοράνε και οι θαμώνες; Και ποιος θα πάει να φάει κάτω από αυτές τις συνθήκες στην ταβέρνα;  Ποιος θα πάει να πιεί καφέ σε τέτοια φοβική ατμόσφαιρα και με όλα τα κανάλια να σου λένε όλη την ημέρα « ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ». Οι μόνοι κερδισμένοι είναι αυτοί που τσιμπάνε τα εκατομμύρια για να προβάλλουν τον κο Μητσοτάκη και τη νοσηρότητα της κυβέρνησης.

Ο μόνος που έχει καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί εξαιτίας του covid -19 είναι ο Αμερικανός πρόεδρος και το περιβάλλον του.

Ο μόνος που έχει καταλάβει τις συνέπειες της εξαγωγής του κορονοϊού από τη Γιουχάν είναι ο Τραμπ και ορισμένοι άλλοι ηγέτες που αντιλαμβάνονται πόσα εκατομμύρια θύματα θα φέρει η ανεργία και η πείνα στον πλανήτη. Και πραγματικά προσεύχομαι η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ αλλά και οι περισσότεροι Αμερικανοί να καταλάβουν πόσο αναγκαία είναι η γρήγορη, σύντομη επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας. Πρέπει σύντομα να επαναλειτουργήσει η οικονομία στην Αμερική και στην Ευρώπη. Το σύνολο των θυμάτων του κορονοϊού αν θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα με τη λογική ενός πολέμου απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, είναι μέχρι στιγμής το ¼ του ετήσιου αριθμού θυμάτων που έχει η συνήθης γρίπη. Αντίθετα, αν επικρατήσουν οι Γκέιτς, οι Σόρος, οι Κλίντον και οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, θα οδηγηθούμε σε ένα είδος που θα λέγεται μετα- άνθρωπος. Θα κυκλοφορούμε με υποδόρια τσιπ και υγειονομικά διαβατήρια. Θα υπαρχει αναπόφευκτος έλεγχος του πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα. Με το επιχείρημα μη συναθροίζεστε γιατί θα μολύνετε ο ένας τον άλλον, θα επιβληθούν οι χειρότερες χούντες.

Όσοι με ακούτε από δεκάδες ομογενειακούς σταθμούς ενισχύστε τις προσπάθειες της αμερικανικής διοίκησης αλλά και όλων των κυβερνήσεων που θέλουν να επαναλειτουργήσουν την οικονομία και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Δεν μπορούν να παραμένουν καθηλωμένα χιλιάδες αεροσκάφη στο έδαφος. Δεν μπορεί να χαθεί το ανθρώπινο χαμόγελο. Η ανθρώπινη επικοινωνία. Δεν μπορούμε να περάσουμε σε μία ζωή τύπου big brother και να γίνουμε μέλη της φάρμας των ζώων. Δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε την πολιτική εξουσία σε λοιμωξιολόγους που έχουν αμνησία και δεν αναφέρονται στις πανδημίες του παρελθόντος και στην αντιμετώπισή τους από το ανθρώπινο γένος. Δεν μπορεί να αποτελέσει ο covid-19 αφορμή για επιβολή φασιστικών μέτρων και ολοκληρωτικών καθεστώτων. Αυτό μας έλειψε, να καταληφθούν τα δικαιώματα της απεργίας, των διαδηλώσεων και των συναθροίσεων επειδή ο κος Τσιόδρας, αλλοπρόσαλλος και  ασυνειρμικός  επαναλαμβάνει την ίδια κασέτα, κάθε απόγευμα και παραπέμπει σε σαθρές και εναλλασσόμενες πληροφορίες που λαμβάνει καθημερινά από το ευρωπαϊκό κέντρο ή από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Αν ακούσετε ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις ή οι διαδηλώσεις για λόγους υγείας, θα έχετε μπροστά σας την πρώτη σαφή εκδήλωση μίας υγειονομικής, κοινοβουλευτικής χούντας που γεννάει ο υιός Μητσοτάκης.

Η νέα σειρά συνεντεύξεων που πήραμε μας έδωσε νέες πληροφορίες για το χορό συμφερόντων που παίζονται με εμβόλια και φάρμακα. Όπως τότε με τον Η1Ν1.

Όσοι συνάδελφοι με ακούνε και ευθυγραμμίζονται έστω και λίγο με τις απόψεις μου, καλό είναι να βοηθήσουν στην αναχαίτιση του ιού της φοβίας, που παραλύει κάθε έννοια οικονομικής και ανθρώπινης δραστηριότητας. Σκεφτείτε τι αύριο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Σκεφτείτε μία μετα- ανθρώπινη εποχή με υγειονομικά διαβατήρια, υποδόρια τσιπ και εργασία στο σπίτι. Χωρίς επαφή. Χωρίς αισθήματα. Χωρίς φλερτ. Χωρίς έρωτα. Με οδηγίες, προστάγματα και πρόστιμα. Αντισταθείτε σε όλα αυτά. Και κυρίως σε όλα εκείνα που θα προσβάλλουν συνταγματικές ελευθερίες, ατομικά δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα.

Και το λέω αυτό, γιατί σήμερα ακούτε τον Χαρδαλιά να μιλάει για πρόστιμα, όταν παραβιάζει κάποιος τους κανόνες μετακίνησης ή συνάθροισης. Αύριο ένας τύπος όπως ο Χαρδαλιάς θα μας πει να μην απεργήσουμε ή να μην διαμαρτυρηθούμε μαζικά γιατί αυτό μπορεί να μεταδώσει covid-19. Ας προσέξει ο κος Χαρδαλιάς, γιατί μόλις το πει θα εξαερωθεί πολιτικά.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αγοράζουμε κινέζικα προϊόντα ή γερμανικά αλλά έχουμε χίλιους λόγους πλέον να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Όπως προειδοποίησε η διεθνής οργάνωση εργασίας, το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού κινδυνεύει να χάσει τα προς το ζην λόγω της πανδημίας. Αυτή είναι εφιαλτική προειδοποίηση. Δείχνει ακόμη, ότι πολιτικοί όπως ο Μητσοτάκης ή άλλοι, είτε από φόβο είτε από σκοπιμότητα, προωθούν  σχέδια διαφόρων κέντρων όπως αυτό του κου Μπιλ Γκέιτς. Λεπτομέρεια – ο περίφημος δισεκατομμυριούχος, που μας θέλει κλεισμένους στο σπίτι, εμβολιασμένους με τα εμβόλιά του και τσιπαρισμένους με τα διαβατήριά του, αγόρασε βίλα 47 εκατομμύρια δολάρια στην παραλία του Σαν Ντιέγκο για να ζει αυτός καλά και εμείς χειρότερα. Μη γελιέστε, αυτή η έκρηξη φτώχειας στους πιο αδύναμους, οδηγεί την ελίτ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη σε μεγαλύτερα κέρδη. Οι φτωχοί θα πεινάσουν περισσότερο, οι Σόρος και Γκέιτς θα κερδίσουν περισσότερα προωθώντας και τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις, αυτά να τα ακούει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η χώρα μας θα βγει τελευταία από τον κύκλο της ύφεσης. Όπως αντιλαμβάνεστε η μακροχρόνια σχέση μας με οικονομικές κρίσεις επεκτείνεται. Χάνουμε τον τουρισμό εξαιτίας των κακών επιλογών Μητσοτάκη και αντιμετωπίζουμε ένα υψηλό επίπεδο δημοσίου χρέους που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια και επαχθείς δανεισμούς. Η χώρα μας – σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις – τοποθετείται στα πρώτα κράτη που είναι περισσότερα εκτεθειμένα στους κλάδους με μεγάλη απώλεια παραγωγής. Η capital economics εκτιμά ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιστρέψουν τα ταξίδια και ο τουρισμός στην προ  κορονοϊού εποχή. Το χρέος τρέχει. Μεγαλώνει. Και ο Μητσοτάκης θέλει να δείχνει αξιόπιστος και φερέγγυος στη Γερμανία που τον βοήθησε να ανέβει στην εξουσία. Αυτό όμως κοντράρει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και σύντομα θα υπάρξει γενική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης, για τον τρόπου που χειρίζεται το δημόσιο χρέος και τις υποχρεώσεις προς δανειστές.

Φανταστείτε ότι ο γερμανική οικονομία θα υποχωρήσει 10% στο εαρινό τρίμηνο. Σκεφτείτε ο δορυφόρος που λέγεται Ελλάδα, σε τι ύφεση εισέρχεται. Δυστυχώς, ο τιμονιέρης έστριψε δεξιά, πολύ δεξιά – ασυνείδητα ή ενσυνείδητα – με συμβούλους τύπου Τσιόδρα και έριξε το σκάφος στα βράχια. Χωρίς να υπολογίσει πόσους νεκρούς φέρνει η οικονομική συντριβή.

Άκουσα χθες αργά το βράδυ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπεύδει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή με νόμους να δημιουργήσει δικαστικές επιτροπές που θα επιλύουν άμεσα θέματα ανταγωνισμού. Επίσης, θα γίνουν ακόμα πιο δρακόντειοι οι νόμοι, κακουργήματα για ορισμένες φορολογικές παραβάσεις. Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα δικαιωθώ. Ο κος Μητσοτάκης δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι ο λαός απεχθάνεται περισσότερο μία χούντα από ότι τον covid -19.

loading...