Νίκος Χριστοδουλάκης: Λύση χρέους με ΔΝΤ θα φέρει νέο, βαρύτατο μνημόνιο

«Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε καμία αναδιάρθρωση χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών


Σε πλήρη αποδόμηση του αισιόδοξου κυβερνητικού αφηγήματος για το χρέος προχώρησε ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης στην υποεπιτροπή της Βουλής όπου συζητούνται τρόποι απομείωσης του χρέους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ενδεχόμενη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους με την συμμετοχή του ΔΝΤ θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο με επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα.

«Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε καμία αναδιάρθρωση χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα «τσαλάκωσε» το σύνθημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περι «καθαρού διαδρόμου» που θα προσελκύσει μακροχρόνιους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι με την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση λύση χρέους «όχι μόνο δεν θα βρούμε διάδρομο αλλά αντίθετα θα βρούμε όρυγμα στο φλοιό της γης».

Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε την εμπλοκή του ΔΝΤ απο ελληνικό πρόγραμμα αφήνοντας σαφείς αιχμές για την «είσοδό» του στην χώρα.

«Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Ήταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει» είπε.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]