Πρόκληση-σοκ στην καρδιά της Ιταλίας: Μουσουλμάνοι έκαναν κατάληψη στον ιστορικό χώρο του Κολοσσαίου απαιτώντας ισλαμικά τεμένη (φωτό, βίντεο)

Το Κολοσσαίο έχει τεράστια ιστορική και θρησκευτική σημασία για την χριστιανική γείτονα χώρα. Γενικά θεωρείται από τους καθολικούς πιστούς Ιταλούς ως τόπος μαρτυρίου των Χριστιανών.


Χιλιάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των ισλαμικών τεμενών και χώρων λατρείας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Μια πολυπληθής ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από το εμβληματικό αρχαίο ρωμαϊκό κτίριο για να προσευχηθεί, καθώς προωθείται το δικαίωμά τους της ελεύθερης λατρείας κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας χθες. Ένας ιμάμης καθώς γονάτισε στο έδαφος οδήγησε τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος».

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ομάδα Dhuumcatu από το Μπαγκλαντές η οποία έχει καταγγείλει ότι έχουν λίγα τζαμιά στη Ρώμη.

Τουλάχιστον 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη χώρα, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα τζαμιά που έχουν καταγραφεί επισήμως με την ιταλική κυβέρνηση. Οι περισσότεροι τόποι λατρείας λαμβάνουν χώρα μέσα σε σπίτια και ισλαμικά πολιτιστικά κέντρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Angelino Alfano δήλωσε τον Αύγουστο ότι δεν πρέπει να επιτραπούν «μη επίσημα τζαμιά», γιατί καθιστούν δύσκολη την παρακολούθηση, ενδεχομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησης. Η αστυνομία είχε κλείσει τρία αυτοσχέδια τζαμιά στη Ρώμη τελευταίους μήνες.

Διαδηλωτές είπαν «η προσευχή της Παρασκευής είναι πολύ σημαντική για εμάς, έτσι και σήμερα έχουμε φτάσει στο Κολοσσαίο. Διαφορετικά, πού αλλού μπορούμε να προσευχηθούμε;», δηλώνοντας ότι θέλουν το Δημαρχείο να παρέμβει.
apocalypsejohn
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο στρατος του Ισλαμ απαιτει δημοκρατια
    Αν βρειτε στη διαδηλωση μια γυναικα γραψτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]