ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ! Ξεφορτώνει τους Γερμανούς από φόρους πριν τις εκλογές

Την εισήγηση Σόϊμπλε για τη μείωση φόρων κατά 6.3 δισ ευρώ κάθε χρόνο δέχθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι στο Βερολίνο, ανοίγοντας τον δρόμο στην τόνωση της εσωτερικής αγοράς,πριν απότις γερμανικές εκλογές.

Στόχος του γερμανού υπουργού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt , είναι πρωτίστως να τονώσει την εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία, αλλά και να αντιμετωπίσει τη διεθνή κριτική που δέχεται το Βερολίνο, ότι η εξαγωγική πολιτική του έχει προκαλέσει ανισορροπίες στο εμπορικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη. Οι φοροελαφρύνσεις έχουν στόχο να «υποστηρίξουν την εσωτερική ζήτηση», δήλωσε πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την «Handelsblatt», οι προτάσεις Σόιμπλε για μείωση φόρων έχουν ήδη εγκριθεί από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού.

Συνεπώς, οι μειώσεις μπορεί να τεθούν σε ισχύ ακόμα και από τον ερχόμενο Ιανουάριο, δηλαδή πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν, μεταξύ άλλων, καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη δημοσιονομική πολιτική της, αν και οι δύο οργανισμοί έχουν πρωτίστως ζητήσει από το Βερολίνο να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών.

Ο κ. Σόιμπλε θα παρουσιάσει τα φορολογικά σχέδιά του στους ομολόγους του στη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα, που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον στις 7 έως 9 Οκτωβρίου.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]