Νόμος Παππά: θύμα της τελειότητάς του!-Νικολόπουλος Βασίλης

Στην Eλλάδα που το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι αντε να βρεις επιχειρηματία που να μην είναι φοροφυγάς, με προβληματικό πόθεν έσχες ή με δικαστικές εκκρεμότητες...
Ακριβώς για αυτό η αυστηρότητα του νόμου Παππα μπορεί να αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του. Προσπαθώντας να κλείσει όλες τις πορτες και τις χαραμάδες διαπλοκής ή ανοχής στη διαφθορά έτσι ώστε να μην αμφισβητηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς καταλληγει αθελά του στον αποκλεισμο όλων των υποψηφίων. Δήλαδη σε μια χώρα διεφθαρμένων η τιμιότητα μπορείνα επιστρέψει μπούμερανγκ ως αναποτελεσματικότητα. Πόσο μάλλον που ο περιορισμένος αριθμός αδειών έχει ανοίξει εναν επιχειρηματικό πόλεμο οπότε οι στρατοί των μισθογράφων εχουν αποδοθει σε ενα άνευ προηγουμένου σαφάρι αποκαλύψεων για τον εκάστοτε αντίπαλο. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού κι ένας νόμος δεν θα πρέπει μονο να εκτιμάται ως προς την ηθική του τελειότητα αλλα και ως προς την εφαρμοστικότητα του. Αλλωστε και οι μειδοτήσαντες επιχειρηματίες εκει αποσκοπούν όχι να παρουν τη θέση των υπερθερματιστών αλλα να ακύρώσουν την διαδικάσια. Ως εκ τουτου η κυβέρνηση έχει δύο επιλόγες ή να εμμεινει στην αυστηροτητα μέχρι οι υποψήφιοι επιχειρηματίες διευθετήσουν τις εκκρεμότητες τους (κομμάτι δύσκολο) αντιμετωπίζοντας την διαδικασία ως ένα σχολείο "ορθης επιχειρηματικής συμπεριφοράς" και ¨αλλαγής νοοτροπίας" ή να παει σε κατι απλούστερο (περισσότερες άδειες, μικρότερο τίμημα) συμβιβάζοντας τις (τίμιες) προθέσεις τις με την (άτιμη) πραγματικότητα.

ΥΓ Τώρα ως προς τα υπόλοιπα περι πλουραλισμου αντικειμενικης ενημερωσης οποιοι ειναι κατω των 65 ετων και δεν ξημεροβραδιάζονται μπροστα στην τηλεόραση πιστεύοντας ότι ο παρουσίαστής τους κοιτάζει γνωρίζουν το ακριβές:
 -Εχουμε 4-5 μεγάλα κάναλια που είναι πασοκονεοδημοκρατικα και μερικα μικρότερα δεξιά πατριωτικά ως ακροδεξιά ( που ακόμη κι αν παιξαν Συριζα στην άνοδό του τον περίμεναν στη γωνία για να τον αντιπολιτευθούν) οπότε η Αριστερά δικαιούται ένα κανάλι - Η τηλεόραση καμία σχέση δεν εχει με την ενημέρωση αλλα με την σκηνοθεσία της ενημέρωσης κι οποιος θέλει να πάρει μαθηματα δεν εχει παρα να μελετησει τα ρεπορταζ διαδηλώσεων και απεργιών του Σκαι που ο ρεπόρτερ σήμερα δινει το μικρόφωνο στον απεργό προβάλλοντας τα αιτηματα του ενω προ διετίας μας μιλουσε ο έμπορος ((για το πλήγμα στην αγορα ) ο υπουργός (για το πλήγμα την εθνική προσπάθεια) κι ο περαστικός (για το πλήγμα στην κυκλοφορία)
 -Το τηλεοπτικο προιόν αυτό καθαυτό ως τρόπος χειραγώγησης της είδησης ειναι απαρχαιωμένο, εξόφθαλμα παραπλανητικό και ανεξαρτήτως νταβατζήδων( των σημερινών ή των επόμενων) κι όποιος θέλει σήμερα να ενημερωθεί μπορει να πατήσει το θέμα που τον ενδιαφέρει στο google και να δει καμια 15αρια υποκειμενικές πλεύρες της ίδιας είδησης απο τις οποίες πλουραλιστικά μπορεί να βγάλει μια αντικειμενική σούμα χωρίς σκηνοθεσίες, μουσικές υποκρούσεις υποβολείς, προβολείς, μακιγιάζ,βαρυτονους παρουσιαστές κι όλο το τηλεοπτικό θεατράλε! Και ευτυχώς αυτό οι νέοι το εχόυν καταλαβει
!-Νικολόπουλος Βασίλης
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]