Πίεση: Τι άλλο την αυξάνει εκτός από το αλάτι (λίστα)

Ο νούμερο ένα εχθρός της αρτηριακής πίεσης είναι γνωστό σε όλους ότι είναι το αλάτι. Πολυετείς επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει πως όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι στην διατροφή τους,
κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

Εκτός όμως από το αλάτι ποιοι άλλοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση του αίματος;

Καθιστική ζωή: Η καθιστική θέση ενοχοποιείται για την εμφάνιση της υψηλής πίεσης ενώ αντίθετα η γυμναστική συμβάλλει στην διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της αρτηριακής πίεσης.

Στρες: Το έντονο άγχος της καθημερινής ζωής αυξάνει δραματικά τα επίπεδα της πίεσης. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε είτε με φυσικά αγχολυτικά είτε με ασκήσεις γιόγκα ή τσάι- τσι

Παραπανίσια κιλά: Αν η ζυγαριά έχει πάει την ανηφόρα προσπαθήσετε να χάσετε βάρος ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα.

Γονίδια: Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην αρτηριακή πίεση, αφού έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα υπάρχει ιστορικό αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης πίεσης.

Ηλικία: Η υπέρταση ακριβώς επειδή δεν δίνει συμπτώματα έχει βρεθεί ότι χτυπά μετά την ηλικία των 40 ετών κυρίως τους άνδρες. Εάν βρίσκεστε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καλό είναι να την μετράτε για να προλάβετε την υπέρταση.

loading...