Ολάντ, Πούτιν και στο βάθος ...δραχμή - Το θέατρο του παραλόγου

γράφει ο Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΣ

  Όπως ισχυρίζονται στο βιβλίο τους υπό τον τίλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά», ο Γάλλος πρόεδρος αποκάλυψε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν του είχε εκμυστηρευθεί ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτήρια για να το κάνουν...
  Αμέσως, ανώτατες πηγές στη Μόσχα δήλωσαν κατηγορηματικά ότι ποτέ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία. Ούτε καν αίτημα για οικονομική βοήθεια. Η ίδια διάψευση ήρθε και από την ελληνική πλευρά: «Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

  Βεβαίως, σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το θέμα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για... επικίνδυνα παιχνίδια, ότι οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο, και διάφορα άλλα πολιτικάντικα.

  Ας δούμε λοιπόν την «ιστορία» των δύο Γάλλων δημοσιογράφων από την σκοπιά της λογικής. Πότε υποστηρίζουν ότι υπεβλήθη αυτό το αίτημα; Μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Ήταν η μέρα που έγινε η πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε και ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

  Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 6 Ιουλίου 2015, την ημέρα δηλαδή που σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του για να «καρφώσει» τον Έλληνα ομόλογό του; Υπήρξε. Το επιβεβαιώνει και ο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά από την Καθημερινή, ανέφερε ότι μετακινήθηκαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σε άλλη αίθουσα και επικοινώνησαν τον Πούτιν. Ο κ. Λαφαζάνης είναι κατηγορηματικός.

  Καμία αναφορά δεν υπήρξε σε δραχμή σε εκείνη την τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς «ο Τσίπρας είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του».

  Και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η δήλωση του κ. Λαφαζάνη, διότι ο αρχηγός σήμερα της ΛΑΕ ανέκαθεν ήταν θιασώτης του εθνικού νομίσματος. Ο Τσίπρας όμως; Δεν έχουμε παρά να δώσουμε την προσοχή μας στην ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης: «Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

  Ο Βαρουφάκης πρεσβεύει σήμερα το διπλό νόμισμα -προφανώς αυτό επιδίωκε και τότε- αλλά άλλο εθνικό νόμισμα και άλλο διπλό. Στην πραγματικότητα το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη ουδέποτε είχαν την παραμικρή σκέψη για πραγματικά εθνικό νόμισμα.

  Το δήλωσε μάλιστα ευθαρσώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του στο ευρωκοινοβούλιο μερικές μέρες μετά, όπου αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τι δήλωσε εκεί; Ούτε λίγο, ούτε πολυ, ότι το πραγματικό νόημα του ΟΧΙ ήταν απαίτηση ρήξης με την ευρωζώνη. Πλην όμως, εκείνος το ερμήνευσε όπως συμφέρει την Ε.Ε. Δήλωσε λοιπόν ο Τσίπρας: «Ακούστηκε ένα ερώτημα: έχετε ένα κρυφό σχέδιο να βγάλετε την Ελλάδα από την ευρωζώνη; Θέλω να σας απαντήσω με ειλικρίνεια. Όλη την προηγούμενη βδομάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων Ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων ήταν ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αυτόματα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το γνώριζαν οι πολίτες όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν, όταν πήγαν στην κάλπη. Και έφεραν, παρ’ όλα αυτά, ένα αποτέλεσμα που κάποιους εξέπληξε. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα πήγαινα μετά το κλείσιμο της κάλπης να κάνω τις δηλώσεις που έκανα και να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όχι ως εντολή ρήξης με την Ευρώπη, αλλά ως εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας για να φτάσουμε σε μια καλύτερη συμφωνία».

  Πέραν του ότι εκείνη η τοποθέτησή του συνιστά ομολογία εσχάτης προδοσίας, αφού δηλώνει ευθαρσώς ότι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, υποδηλώνει και την δογματική του εμμονή εντός ευρωζώνης.

  Και εδώ είναι το ζουμί. Πότε ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως «εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας»; Ακριβώς το ίδιο βράδυ. Την επομένη έγινε και εκείνη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Είναι ποτέ δυνατόν, την στιγμή που ο Τσίπρας «ήδη έχει πάρει τις αποφάσεις του», όπως καταμαρτυρεί και ο Λαφαζάνης, να επικοινωνεί με τον Πούτιν και να του ζητά εκτύπωση δραχμής στη Ρωσία; Ούτε κατά διάνοια!

  Πάμε τώρα παρακάτω. Οι δημοσιογράφοι της Le Monde γράφουν ότι ζητήθηκε από τον Πούτιν να τυπωθεί στην Ρωσία η δραχμή, επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον εκτυπωτικά μηχανήματα.

  Ώπα! Τι σημαίνει αυτό; Έχουμε καταστρέψει τις εκτυπωτικές μηχανές στο νομισματοκοπείο; Πότε; Και με ποιανού την απόφαση; Ποιος έδωσε τέτοια εντολή; Υπήρξε τέτοια δέσμευση για την υπαγωγή μας στην ευρωζώνη; Και γιατί δεν το μάθαμε ποτέ; Απ’ ότι γνωρίζουμε, ουδέποτε ψηφίστηκε τέτοιος νόμος στη βουλή. Εδώ κι αν υπάρχει θέμα εσχάτης προδοσίας! Και γι’ αυτόν που έδωσε την εντολή και για εκείνους που την εκτέλεσαν.

  Μην ανησυχείτε όμως. Κανένας δεν κατέστρεψε, καμία μηχανή! Αφού είναι γνωστό ότι στο δικό μας νομισματοκοπείο τυπώνονται μέρος των εικοσάευρων. Είναι πολύ πιθανόν να έχουν καταστραφεί οι μήτρες εκτύπωσης –κι αυτό παράνομο, αν έχει συμβεί- αλλά οι μήτρες κατασκευάζονται σχετικά εύκολα. Εξ άλλου, ακόμα και στη Ρωσία να τυπώναμε, πάλι θα χρειαζόντουσαν καινούργιες μήτρες. Οπότε, τι μας τσαμπουνάνε οι απίθανοι εκείνοι δημοσιογράφοι της Le Monde;

Και για να τελειώνουμε μ’ αυτή την κωμωδία. Όλα τα ισχυριζόμενά τους δεν αποτελούν παρά αποκυήματα της καλπάζουσας φαντασίας των συγγραφέων του βιβλίου. Για τους εξής καταφανέστατους λόγους:
α) επειδή ουδέποτε ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν την παραμικρή σκέψη για εθνικό νόμισμα,
β) εκείνο το βράδυ της ντροπής, ήδη ο κωλοτούμπας πρωθυπουργός είχε πάρει τις αποφάσεις του για παραμονή στο σφαγείο της ευρωζώνης και τις ανακοίνωνε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο,
γ) ομολόγησε ο ίδιος αυτοπροσώπως στο ευρωκοινοβούλιο την μεγάλη προδοσία του και
δ) δεν είχαμε κανένα λόγο να αναζητήσουμε εκτυπωτικά μηχανήματα σε άλλη χώρα, διότι πολύ απλά το νομισματοκοπείο στον Χολαργό ήδη τυπώνει να βρωμοευρώ τους.


 ellinikoforoum.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αν φεύγαμε τότε από το κωλοευρώ,τώρα θα είχαμε μπει σε μια σειρά. Αντ αυτού οι περίφημοι "εταίροι μας" και δανειστές μας,πιέζουν μαζί με το ΔΝΤ για νέα μέτρα και νέο μνημόνιο.
  Αν συμβεί κάτι τέτοιο,η Ελλάδα διαλύεται συνθέμελα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ας αποφασίσουμε και μεις κάποια στιγμή τί θέλουμε και τί μας συμφέρει. Πάρτε παράδειγμα τον Ερντογάν. Μπορεί να είναι εχθρός της χώρας μας, όμως το παίζει σε όποιο ταμπλώ γουστάρει, εκβιάζει τους πάντες,και τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι Τούρκοι χαμένοι δεν βγήκαν.
  Εμείς σαν τις κότες μια ζωή πάμε με τον σταυρό στο χέρι. Εχουμε του κόσμου το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο,και αντί να τους χορεύουμε στο ταψί...."πεντοζάλι",μας κάνουν αυτοί ότι γουστάρουν.
  Ε,όχι ,φτάνει πια. Ας τους το πούμε ξεκάθαρα στους Αμερικάνους. Θέλετε κύριοι τα πετρέλαιά μας; Διαγράψτε μας το μισό χρέος να τελειώνουμε να σταματήσουν και να χαλαρώσουν τα μνημόνια. Αλλιώς πάμε στην απέναντι μεριά που καραδοκεί ο Πούτιν,αλλάζουμε γεωστρατηγική συμμαχία, και σας γράφουμε εκεί που δεν πιανει μελάνι,και τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς. Δείξτε επί τέλους λίγο τσαμπουκά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,ΕΦΙΑΛΤΩΝ,ΚΟΜΜΑΤΑΝΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ??
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΚΟΠΤΕΙ ΡΩΤΑΩ.

  ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ,ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΕΙ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ...

  1=ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Η ΒΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΦΕΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ,ΒΟΥΛΗ,ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΔΗΜΟΣΙΟ,ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…

  2=Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ..

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ…ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΣ..!!!!

  ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ Α’262-17/12/2014 ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/t31.0-8/11167801_1763872723836232_3473335247888286093_o.jpg

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ,ΕΤΣΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΠΟΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΣΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]