Στην Αφρική η Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Για τριήμερη επίσκεψη στο Μάλι, τον Νίγηρα και την Αιθιοπία αναχώρησε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ...
αναζητώντας τρόπους για τη μείωση της ροής μεταναστών προς την Ευρώπη και την ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

  Στο Μάλι η Καγκελάριος θα επισκεφθεί τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΟΗΕ Minusma. Θα ακολουθήσει ο Νίγηρας, ενώ στην Αιθιοπία θα επισκεφθεί την έδρα της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα.

  Την προσεχή εβδομάδα θα υποδεχθεί στο Βερολίνο τον Πρόεδρο του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί και τον Πρόεδρο της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι.

  «Πιστεύω ότι οφείλουμε να ενδιαφερθούμε πολύ περισσότερο για την τύχη της Αφρικής. Η ευημερία της Αφρικής συνδέεται με τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε η Καγκελάριος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

  Παράλληλα, η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit διατύπωσε την εκτίμηση ότι μεγαλύτερη σταθερότητα στην Αφρική και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης θα επιτρέψουν τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν.

  Η Γερμανίδα Καγκελάριος επιδιώκει την υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της βόρειου τμήματος της Αφρικής ανάλογες με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

 ΠΗΓΗ: enikos.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]