Αν συνεχιστεί αυτή η τάση και η Βουλγαρία θα ξεπεράσει την Ελλάδα σε μέσο εισόδημα

Η Βουλγαρία βγήκε από τον κομμουνισμό ως πάμφτωχη χώρα. Όπως άλλωστε και όλες οι πρώην κομουνηστικές χώρες. Το 1990 λίγο μετά την
κατάρρευση του ανατολικού μπλόκ η Βουλγαρία είχε μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα (σε μονάδες αγοραστικής δύναμης πηγή tradingeconomics.com) 8,000 δολάρια. Σήμερα έχει 17,000. Δηλαδή μέσα σε 25 χρόνια υπαρδιπλασίασε το μέσο εισόδημα. Ενόσω το εισόδημα στην Ελλάδα έπεφτε εν μέσω της κρίσης, στην Βουλγαρία αυξανόταν. Για το 16 προβλέπεται ανάπτυξη 2.7% επιταχυνόμενη σε σχέση με πέρσι. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση και η Ελλάδα δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις δηλαδή εμφανίσει στασιμότητα αν όχι ύφεση, τότε η Βουλγαρία θα ξεπεράσει την Ελλάδα σε μέσο εισόδημα γύρω στο 2023. Εν τω μεταξύ η πρώην κομμουνηστική Πολωνία εφαρμόζοντας νεοφιλελευθερισμό, από 8000 δολάρια μέσο εισόδημα το 1990 έχει φτάσει τώρα τα 25,000 δηλαδή υπερτριπλασίασε το εισόδημα. Επίσης πρόσφατα ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Οπότε αναρωτιέται κανείς γιατί διάφοροι αριστεροί στην Ελλάδα αναφέρουν αυτές τις πρώην κομμουνιστικές χώρες ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Για όσο καιρό τα λένε αυτά, μία μία αυτές οι χώρες μας ξεπερνάνε.

αναγνωστης

.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΡΕ ΑΝΑΠΗΡΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ??????
    ΘΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΥΤΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΞΟΛΟΓΕΙΣ ΑΝΟΗΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]