ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΩΝ" (ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ) ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Από τον Ιούνιο είχαμε μιλήσει με ντοκουμέντα για την Τράπεζα της Ιταλίας (που  πριν από το Brexit ανέγραφε τα ποσά σε λιρέτες μαζί με το Ευρώ) για το γεγονός ότι:

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

Η επόμενη τραπεζική επίθεση

Στην Ιταλία διαπιστώνεται ένα bank run σε αργή κίνηση που παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις, προμηνύοντας τη διάλυση της Ευρωζώνης – ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, το οποίο θα προκαλούσε ένα παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ τεραστίων διαστάσεων


«Το πλέον αποτελεσματικό μέχρι σήμερα σύστημα ήταν ο ανθρωπιστικός καπιταλισμός – η πραγματικά ελεύθερη αγορά δηλαδή, με κοινωνικό πρόσωπο, σε ένα περιβάλλον μικτής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση όμως τις κοινωφελείς, τις στρατηγικές και τις μονοπωλιακές κερδοφόρες (ανάλυση) – οι οποίες πρέπει να είναι υποχρεωτικά δημόσιες, διοικούμενες ασφαλώς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Φυσικά το σύστημα αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τον κρατισμό, ούτε με τη δικτατορία των πολυεθνικών ομίλων ή/και των αγορών – επειδή τότε καταστρέφεται εντελώς η έννοια της ελεύθερης αγοράς, αφού δημιουργούνται εν πρώτοις ολιγοπώλια και στη συνέχεια μονοπώλια. Οφείλει δε να μην επιτρέπει τη δημιουργία κεντρικά κατευθυνόμενων οικονομιών με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, καθώς επίσης να περιορίζει τις δυνατότητες των τραπεζικών ιδρυμάτων (διαχωρισμός τους σε επενδυτικά και εμπορικά, παροχή δανείων με εγγυήσεις στην κεντρική τουλάχιστον του 20%, έτσι ώστε να διατηρείται λογική η μόχλευση κοκ.).

Εκτός αυτού, θα πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο η πραγματική οικονομία, ενώ το χρηματοπιστωτικό σύστημα οφείλει να λειτουργεί ως βοηθητικό εργαλείο της – σε καμία περίπτωση να αυτονομείται, όπως συμβαίνει σήμερα. Φυσικάοι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι δημόσιες, δημιουργώντας τα χρήματα από το πουθενά μόνο κατ’ εντολή των κρατών – τα οποία θα διαθέτουν αυτά τα μέσα συναλλαγών (χρήματα), χωρίς να επιβαρύνονται με τόκους. Με απλά λόγια, να πάψει το χρήμα να είναι χρέος, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα (ανάλυση).

Τέλος, σε περιόδους υφέσεων, το εκάστοτε δημόσιο οφείλει να αυξάνει τις επενδύσεις του στην πραγματική οικονομία, έως ότου καταπολεμηθεί η κρίση. Αμέσως μετά όμως, όταν ξεκινάει να επενδύει ο ιδιωτικός τομέας, το κράτος πρέπει να αποχωρεί – παραδίδοντας ξανά τα ηνία στους ιδιώτες.

Εν προκειμένω, δυστυχώς οι φιλελεύθεροι μπερδεύουν το φιλελευθερισμό με το νεοφιλελευθερισμό, σύμφωνα με τον οποίο τα πάντα πρέπει να ανήκουν σε ιδιώτες, ακόμη και οι κεντρικές τράπεζες – με αποτέλεσμα να τάσσονται μη συνειδητά υπέρ της δικτατορίας των πολυεθνικών ομίλων και των αγορών.

Δεν δίνουν δε καμία σημασία στο γεγονός, σύμφωνα με το οποίο τα πολυεθνικά τέρατα, χρηματίζοντας τις κυβερνήσεις, δεν πληρώνουν καθόλου φόρους – με αποτέλεσμα να μεταφέρεται ολόκληρο το βάρος στους απλούς Πολίτες, καθώς επίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τις αγορές, έχοντας μετατρέψει τα χρηματιστήρια σε καζίνο και δανείζοντας τις κυβερνήσεις, απομυζούν αχόρταγα τις κοινωνίες – ενώ οι τράπεζες, έχοντας το προνόμιο της έκδοσης χρημάτων από το πουθενά, κερδοσκοπούν ασύστολα δανείζοντας μεταξύ άλλων με τόκο τα κράτη, με αποτέλεσμα να μετατρέπουν τους Πολίτες τους σε σκλάβους χρέους.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]